miercuri, 4 noiembrie 2009

In atentia membrilor si simpatizantilor Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate

Urmare a Comunicatului din 04.11.2009 al Curtii Constitutionale, prin care suntem instiintati printre altele ca, citam: "Legea privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional este constituţională în măsura în care prevederile Capitolului IV din lege nu se referă la persoanele pentru care durata mandatului este stabilită expres prin Constituţie”, (Lege inclusa in pachetul asupra caruia defunctul Guvern si-a asumat raspunderea), Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate va analiza situatia creata, urmand sa comunice in ziua de 05.11.2009, tuturor celor interesati, masurile care se impun.

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate considera aberanta aceasta decizie si acuza Curtea Constitutionala de renuntarea la calitatea juridica pe care o are, de cedare in fata presiunii politicului si de incalcarea propriului statut profesional precum si a Constitutiei Romaniei. Aceasta decizie este descalificanta pentru Curte, deoarece se incalca flagrant art. 41, alin. 1 al Constitutiei Romaniei care prevede ca „Dreptul la munca nu poate fi ingradit. Alegerea profesiei, a meseriei, sau a ocupatiei, precum si a locului de munca este libera”.

Din momentul in care Curtea Constitutionala a decis acordarea, prin incalcarea Constitutiei Romaniei, unui raspuns pozitiv la cererea politicului, dupa ce anterior anuntase oficial comunicarea raspunsului pentru intreaga natiune la 09.12.2009, din punct de vedere constitutional, Curtea Constitutionala si-a incetat existenta de drept.

In vederea actiunii in justitie, in plan intern si international, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate face apel la toate categoriile defavorizate ale militarilor in rezerva, indiferent de structura si ministerul din care au facut parte, sa intre in randurile sale.

Reamintim tuturor ca deviza noastra este: „Honor et Patria. Vae victis!”


PRESEDINTE,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU