miercuri, 3 februarie 2010

Informare despre dialogul social pe marginea Proiectului Legii privind sistemul unitar de pensii publice

In ziua de 02.02.2010, Premierul Romaniei si Ministrul muncii, familiei si protectiei sociale au invitat la dialog, la Palatul Victoria, pe reprezentantii asociatiilor (uniunilor) pensionarilor pentru discutii pe marginea Proiectului Legii sistemului unitar de pensii publice.


Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), ai carui membri chiar daca in majoritate sunt activi ocupational, au toti si calitatea de pensionari, a trimis prin cabinetul de avocatura o notificare, prezentandu-si protestul fata de ignorarea deliberata a reprezentantilor cadrelor militare in rezerva si in retragere din sistemul national de aparare, de catre autoritatile statului roman.



Pentru ziua de 04.02.2010, Ministerul Muncii, familiei si protectiei sociale a organizat un nou dialog pe problematica sus mentionata, invitand (am aflat dand telefoane prin acest minister) nu sindicatele ci « confederatiile reprezentative » , deci nici macar toate confederatiile sindicale. Ce sa mai vorbim despre federatiile sindicale sau sindicatele independente !...



In numele SCMD am intervenit la cabinetul Secretarului de stat Valentin Mocanu, apoi la cabinetul consilierului pentru dialog social, domnul Serghei Mezaros, organizatorul intalnirii, pentru a ne face cunoscuta dorinta de a participa la acest dialog cu urmatoarele argumente :



• Suntem un sindicat reprezentativ pentru toate categoriile de militari in rezerva din intregul sistem national de aparare (armata, interne, justitie, servicii, etc) ;

• Putem prezenta informatii in legatura cu situatia deosebita in care se afla luptatorii care vreme de 12 ani au servit Romania si NATO sub drapel, fiind raniti si unii chiar ucisi in Irak si in Afganistan si carora nu li se recunoaste statutul de militar ;

• Dorim sa se respecte legislatia comunitara europeana si toate angajamentele luate de catre Romania prin tratatele de aderare la NATO si UE, in ceea ce ii priveste pe militari. Acesta este si motivul pentru care sustinem incadrarea noastra intr-o lege ocupationala aparte de sistemul unitar pentru civili.



Am transmis (din nou) datele noastre de contact, urmand sa asteptam pana maine la pranz decizia Ministrului muncii in privinta angajarii dialogului cu SCMD.



In cursul zilei de maine, 04.02.2009, va vom prezenta tot pe acest site punctul de vedere detaliat si propunerile noastre referitoare la Proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice, material pregatit de juristi din SCMD, sub coordonarea Secretarului General al SCMD. Tot maine, acest material va fi predat la registratura Ministerului muncii, familiei si protectiei sociale si apoi va fi difuzat in mass-media.



Honor et Patria! Vae victis!



SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

PRESEDINTE

Col. (r) dr. Mircea DOGARU