miercuri, 10 februarie 2010

SCMD in mass media

In zilele de 8-10.02.2010, conducerea SCMD a fost asaltata de catre agentii de stiri si posturi de televiziune, pentru a da interviuri si precizari telefonice referitoare la punctul de vedere al SCMD asupra Proiectului Legii privind sistemul unitar de pensii publice, sau facand inregistrari in cele mai ciudate locuri cu putinta.
Astfel, pentru astazi, 10.02.2010, SCMD a acceptat, in conditiile mai sus enuntate:

• Domnul Vicepresedinte Valeriu Pricina, va fi prezentat la Realitatea TV, la orele 20.00;
• Domnul Presedinte Dogaru, va fi prezentat la TVR 2, la orele 22.00, la emisiunea Stirea zilei.

Intrucat nu avem incredere ca inregistrarile nu vor fi prezentate trunchiat si tendentios, am luat decizia de a da curs invitatiilor, incepand de maine, numai la emisiuni in direct, care ne sunt in mod exclusiv acordate.

De exemplu, la PRO TV, la orele 19.40, dintr-un interviu de 20 de minute, s-au difuzat doar doua jumatati de fraza!...

Consideram ca se duce un razboi de imagine contra militarilor, folosindu-se persoane care habar nu au ce inseamna viata de militar si care nu pot avea un dialog normal cu noi pe aceasta tema.

Dorim sa prezentam natiunii imaginea corecta a militarului si realitatea asa zisei reforme a sistemului de pensii, dupa care vom putea angaja si discutii in contradictoriu cu persoane avizate.

Recomandam tuturor filialelor si membrilor de sindicat sa accepte invitatii pe aceasta tema doar daca li se acorda exclusivitate, pentru a putea informa corect opinia publica asupra puctului de vedere al militarilor fata de Proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice.