luni, 22 martie 2010

Abandonarea de catre Directia Medicala a MApN a 11.000 de cadre in rezerva si in retragere din judetul Bihor

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD)
Adresa: Bucuresti, str.Bogota, nr. 6, Sector 1
E-mail: sindicatulcmd@yahoo.de ; Site : http://sindicatulcmd.blogspot.com
Telefon : 0728118094, 0722320859, 0723603885 Fax : 0318177371
Nr. 16 din 22.02.2010

Catre,
FILIALA 1 BIHOR A S.C.M.D.

In atentia: Domnului Mr. (r) Valer TONCEAN
Subiect: Abandonarea de catre Directia Medicala a MApN a 11 000 de cadre in
             rezerva si in retragere din judetul Bihor

Biroul Operativ al SCMD a luat act de situatia creata la Oradea si in judetul Bihor, ca urmare a trecerii Spitalului Militar de la MapN la MAI si incetarii in practica a activitatii Policlinicii Militare din Oradea, inclusiv a Farmaciei acesteia.

Astfel, mii de cadre militare in rezerva si in retragere din judet se afla in imposibiltatea de a-si continua tratamentele, deoarece nu mai au acces la medicamentele compensate, iar „pensiile nesimtite” nu le permit sa si le achizitioneze la liber, adica de la farmaciile private ale lupilor kaki.

Deoarece ordonator de credite pe zona de Vest, pentru ambele ministere, este Clujul, iar Casa OPSNAJ, ca si SCMD, deserveste rezervistii ambelor ministere, solutia pentru rezolvarea problemei ar fi sa ne adresam direct domnului Vasile Blaga, ministrul Administratiei si Internelor, cu solicitarea ca Policlinica spitalului sa preia temporar si sarcinile disparutei Policlinici Militare, in virtutea vechiului protocol incheiat intre ministere, mai ales ca domnul Blaga s-a aratat deschis cooperarii cu SCMD, in chestiuni de competenta domniei sale.

Am decis insa sa mai acordam o sansa domnului Gl.mr. Sarbu Ioan, seful Directiei Medicale a Ministerului Apararii Nationale, caruia, pentru solutionarea cazului, seful Departamentului asistenta medicala, domnul Col. (r) Cojocaru Gheorghe, urmeaza sa i se adreseze oficial.

In situatia in care domnul Gl. mr. Sarbu nu va solutiona probema, vadind mai multa intelegere pentru eforturile de privatizare in domeniu, decat pentru soarta cadrelor militare in rezerva si in retragere, ne vom adresa, pe de o parte instantei de judecata, in privinta drepturilor militarilor la asistenta medicala gratuita, pentru a oferi domnului ministru al Apararii, Gabriel Oprea, justificarea necesara luarii masurilor ce se impun impotriva numitului general, iar pe de alta parte, domnului ministru al Administratiei si Internelor pentru o solutie de urgenta.

Honor et Patria! Vae victis!


PRESEDINTELE SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE,
Col. (r) dr. DOGARU MIRCEA