joi, 1 iulie 2010

Campania Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate impotriva aberantei decizii a Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR)

Referitor la “legile speciale”, decizia CCR incalca un principiu de drept, universal recunoscut si consfintit in Constitutia Romaniei, prin art. 15 al. 2: “Legea dispune numai pentru viitor, cu exceptia legii penale sau contraventionale mai favorabile”.

Admitand recalcularea “pensiilor speciale” altele decat ale magistratilor, CCR consfinteste:

1. Principiul retroactivitatii legii;
2. Discriminarea;
3. Lichidarea dreptului de proprietate.

Daca se admite ca pensiile sunt asimilate dreptului de proprietate si sunt intangibile, conform art. 45 din Tratatul de la Lisabona, se pune intrebarea: pensia este proprietate intangibila numai pentru cei iesiti cu Legea 19 si pentru magistrati, nu pentru toata lumea? Pentru militari, pensiile in plata, in cuantum stabilit prin legi organice conform contractului social special incheiat de acestia cu statul, nu constituie proprietate? Cunosc slugile portocalii de la CCR prevederile Protocolului I la Conventia CEDO, semnata si de Romania? Cunosc PRINCIPIUL SPERANTEI LEGITIME, pe baza caruia vom castiga fluierand la CEDO, toate procesele impotriva bocilor si basestilor? Isi dau seama magistratii ca au incalcat ei insisi, alaturi de guvern si presedinte, CARTA DREPTURILOR FUNDAMENTALE A U.E., art. 25, art. 17(1), art. 41(2 lit. a), art. 34 (1 si 3) si prevederile DECLARATIEI UNIVERSALE A DREPTURILOR OMULUI, art. 17, art. 25(1), art. 30?

In nerusinarea (sau incompetenta) lor, slugile portocalii de la CCR au pretins ca drepturile lor de pensie, de 9 (noua) ori mai mari decat ale noastre, sunt “constitutionale” in timp ce ale noastre – doar “legale”. Sa ne arate domnii de la CCR articolul care stabileste ca pensiilor lor, cu o medie de 8276 lei, sunt specificate expres in Constitutie, pe cand doar pensiile noastre ca si in cazul magistratilor si al altora, pensiile speciale considerate pensii de serviciu, ocupationale sau speciale, au fost reglementate prin legi organice, ocupationale sau speciale.

Mai mult, legi ocupationale sau speciale au avut in Romania ca pretutindeni in lume, initial doar militarii, deoarece numai ei au contracte speciale, de sange, cu statul, prin care jura la propriu sa fie la datorie 24 de ore din 24 si sa-si dea viata la nevoie, etc., dovada ca la recentele inundatii au fost chemati sa lupte cu natura deslantuita si sa salveze vieti doar militarii si politistii, nu si magistratii! Magistratii le-au copiat legea, in folosul lor si in mod nejustificat doar la capitolul beneficii, neasumandu-si si obligatiile, apoi au desfiintat originalul…

Evident ca SCMD va dezlantui un val de procese pe motivul ilegalei recalculari a pensiilor militare aflate in plata si a pierderii statutului de militar (nu exista militar fara solda militara sau fara pensie militara de serviciu). Pana atunci vom sprijini eforturile Inaltei Curti de Casatie si Justitie de a trezi la realitate slugile portocalii, mergand pana la CEDO, alaturi de cei care s-au oferit deja sa lupte umar la umar cu noi in aceasta galceava a inteleptului cu idiotii: Federatia Sindicatelor din Justitie si Sindicatul “JUSTITIA". Asteptam sa ni se alature si diplomatii si alti discriminati. Si sa nu-si imagineze vreun dictator in fasa ca va apuca sa vada ziua cand, sub impactul fie al minciunilor, fie al amenintarilor care se abat asupra noastra, noi vom fi renuntat la lupta.

Vrem imbunatatirea legilor 164/2001 si 179/2004, ca legi ocupationale separate si asa sa fie! Mai ales ca, in imensa si deja dovedita lor incompetenta, legiuitorul si CCR ne-au lasat deschise nu portite de actiune legala ci o poarta mare cat Portile Cerului!

Honor et Patria! Vae victis!


PRESEDINTELE S.C.M.D.
Col. (r) dr. Mircea DOGARU