marți, 17 august 2010

C O M U N I C A T

C O M U N I C A T

din data de 27.08.2010


Ne exprimam profunda ingrijorare si protestam in numele legii fata de modul in care Guvernul Romaniei prin personaje sinistre gen BOC, OPREA, SEITAN au adus la o stare de umilinta incredibila pilonii independentei, suveranitatii, integritatii teritoriale si al ordinii constitutionale in stat – Armata si fortele de ordine
Minciuna fara limite, haosul deplin, promisiunile desarte, cu privire la pensiile militarilor, ale politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul penitenciar sunt acum intregite de “competenta” in domeniul legislativ a personajelor enumerate (pline de titluri de doctori si profesori universitari pe taramul dreptului !?) autori ai Legii 119/2010, H.G. 735/2010 si asa zisulor “Ordin comun” si Instructiuni de aplicare “aruncate in mod diversionist pe piata”.
Prin continutul si deplina incoerenta, a acestor acte normative, prin caracterul neconstitutional, antieuropean, antidemocratic dar mai ales, prin incalcarea flagranta a principiului fundamental al dreptului, stipulat si in art. 15 din Constitutia Romaniei – NERECTROACTIVITATEA LEGII –, a principiului sperantei legitime, prin nesocotirea normelor Dreptului Comunitar la care Romania este parte si a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului – dreptul de proprietate, dreptul privat la pensie, dreptul bunului castigat, etc., asistam:

  1. La o batjocorire si umilire fara limite a militarilor si politistilor rezervisti care au singura vina ca au jurat pe viata sa fie 24 de ore din 24 in slujba natiunii si au respectat si respecta ad-literam contractul lor cu tara. Drept rasplata acualii guvernanti, prin cele trei odioase personaje i-au transformat pe acestia intr-o “turma de vite biciuite”. Halal tara membra N.A.T.O. si U.E.! Halal guvern national !
  2. La o mostra incredibila de batjocorire a stiintei dreptului si, in mod deosebit, a dreptului romanesc cu traditiile si ilustrii lui slujitori.
  3. La manifestarea Romaniei prin conducatorii ei de azi ca tara bananiera cu deplin haos si viata de jungla. Asistam cu stupefactie la nesocotirea totala a angajamentelor Romaniei in procesul de aderare la N.A.T.O. si U.E., a documentelor internationale si europene, a tratatelor si pactelor privind respectarea dreptului comunitar a drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului. Iata unde a ajuns Romania in mileniul III.
In aceste conditii din deplin respect pentru principiile si normele de drept, pentru demnitatea noastra umana si pentru sacrificiile si privatiunile indurate intr-o viata cu scopul de a ne achita de obligatiile asumate in contractul nostru cu tara, consideram ca si tara, prin oricare ar fi guvernantii ei efemeri, trebuie sa se achite de obligatiile asumate fata de noi. Dar acesti guvernanti efemeri, sfidand tot ce-i drept si sfant pe aceasta lume, ne cer “manifestarea noastra de vointa” in a fi noi autorii genocidului asupra noastra.
Avem minima inteligenta necesara in a intelege acest lucru, fapt pentru care sub nici o forma NU TREBUIE SA DAM CURS SEMNARII SI DEPUNERII FORMULARELOR PRIN CARE SA SOLICITAM RECALCULAREA PENSIILOR.

Departamentul Juridic al
Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate

vineri, 6 august 2010

Comunicat catre membrii SCMD si catre simpatizantii SCMD din alte structuri organizatorice militare


DOAMNELOR SI DOMNILOR COLEGI,
Legea 119/2010 incalca flagrant Constitutia, intreaga legislatie si recomandarile europene, tratatele de aderare la NATO si UE, Carta drepturilor fundamentale a UE, desfiintandu-ne statutul de militar, lichidandu-ne ca structura socio-profesionala, desfiintand toate drepturile legal obtinute si consfintite prin legi organice din 1829 si pana in prezent.


Normele de aplicare a acestei Legi incalca, de asemenea, totul, inclusiv Legea 119/2010, iar instructiunile emise de catre cei doi ministri de resort si de catre directorul serviciului de informatii implicat, incalca, de asemenea, totul, inclusiv … Normele.


Pe scurt, arhivele au primit ordin sa nu mai raspunda cererilor individuale, si sa nu ne puna la dispozitie datele decat centralizat, daca vom respecta Normele si vom semna cererile tip. Conform acestora, noi suntem aceia care ne declaram de acord, prin semnatura, cu “recalcularea” pensiilor, deci implicit cu retroactivitatea legii si anularea calitatii noastre de militari (fosti activi, actualmente in rezerva sau in retragere) pentru…trecut, prezent si viitor.


Inclusiv cei care au obtinut deja datele privind salariile, pe cont propriu, vor fi chemati pentru confruntare si obligati sa semneze textul standard la centrele respective. 


Va informam ca, indiferent ce veti face, daca semnati sau nu, pensiile sunt stabilite si nu vor depasi 1680 lei. Cu alte cuvinte, vor scadea, fixandu-se intre 500 si 1680 lei. A da curs chemarilor la stabilirea salariilor avute conform Legii 119/2010, sau veniturilor conform Normelor de aplicare, inseamna alergatura degeaba, pentru un eventual adaos de 20-30 lei si pentru care nu merita renuntarea la calitatea de militar si la actiunea in justitie, pe care v-ati anula-o singuri prin semnatura. Va informam ca termenul legal stabilit pentru inaintarea cererilor respective este de 31 decembrie, deci nu ne grabeste nimeni. Cei care vor, le pot depune si pe 30 sau 31 decembrie dimineata.


Va mai informam ca acest termen, ca de fapt si Legea 119/2010, nu mai au nici un fel de importanta deoarece Guvernul FMI al Romaniei, prin domnul Jeffrey Franks, a dat ordinul catre guvernatorul Basescu si pseudoguvernul de slugi Boc, sa promulge Legea sistemului unitar de pensii (aflata in stand by la Camera Deputatilor) pana la 15 sept. a.c.
Conform acestei Legi se abroga toate legile, ordonantele si reglementarile, hotararile de guvern care ne privesc, ne sunt retrase Meritul Militar, grupele de munca, etc, deci situatia pensiilor noastre va fi de-a dreptul dramatica in comparatie cu prevederile Legii 119/2010. 


Va rugam sa va puneti singuri intrebarea: cat vor mai valora in octombrie sau noiembrie Normele Legii 119/2010 si cererile de recalculare pe care unii le vor semna din prostie si graba? Vor avea doar valoarea consimtamantului dat prin semnatura la tot ceea ce ni se intampla. Pentru ca in vigoare vor fi noile norme ale Legii sistemului unitar de pensii, care vor anula inclusiv Legea 119 pentru militari. 


Iata misterul amanarii recalcularii pensiilor noastre pana la sfarsitul anului si “executarii” noastre incepand cu ianuarie 2011: ceilalti “nesimtiti” isi vor pierde definitiv drepturile castigate, in luna august 2010, pe Legea 119, iar noi, militarii, definitiv, in decembrie 2010, pe Legea sistemului unitar de pensii. Intrucat le este frica de noi, au obtinut astfel boicotarea unei actiuni solidare a sindicatelor tuturor celor care au avut legi speciale si izolarea noastra in final.


In aceasta situatie, va comunicam urmatoarele:




·        Prin dosarul nr. 2756/2/2010, SCMD a atacat deja la Tribunalul Municipiului Bucuresti (TMB) Legea sistemului unitar de pensii, in faza de proiect, iar TMB a admis cauza noastra, prima infatisare fiind in 26.10.2010;
·        In ceea ce priveste Legea 119/2010, am declansat deja un proces pentru discriminare, urmand sa deschidem a doua actiune pe discriminare strict pe art. 2 al respectivei Legi, articol pe care vi-l recomandam sa-l cititi cu mare atentie;
·        Sintetizand propunerile venite de la juristii nostri (militari), Secretarul General al SCMD si doamna Vicepresedinte Lt. Col. (r) Elena Cobuz au intocmit plangerea prealabila pe Normele de aplicare si au adresat-o Guvernului, care este dator sa ne raspunda in 30 de zile; apoi vom ataca in instanta de judecata si Normele;
·        Vom incerca sa blocam Legea 119/2010 prin blocarea Normelor. Ce ne facem insa cu Legea sistemului unitar de pensii? Probabil ca cele trei procese pregatite pe Legea 119/2010, pentru luna ianuarie, impotriva celor trei case de pensii, in fapt impotriva MApN, MAI si SRI, vor deveni procese pe Legea sistemului unitar de pensii;




In toate actiunile noastre vom merge coordonat si garantandu-ne sprijinul reciproc cu celelalte sindicate si federatii sindicale ale categoriilor discriminate prin aberanta Decizie a Curtii Constitutionale pe Legea 119/2010, ale categoriilor socio-profesionale, altele decat aceea a magistratilor, care au avut legi “speciale”.


Va rugam sa va intetiti actiunile de protest in media din tara si din afara granitelor, ca si actiunile de atragere de partea Constitutiei a deputatilor si senatorilor, indiferent de partidul pe care acestia il reprezinta.


Va rugam ca, prin toate mijloacele, in situatia in care ati avut misiuni in strainatate sau in cadrul aplicatiilor comune ati stabilit legaturi de prietenie cu militari din armatele tarilor membre UE si NATO, sa-i alertati pe acestia avertizandu-i ca odata precedentul realizat in Romania, impotriva militarilor romani, maine vor avea aceeasi soarta in tarile in care traiesc.


Ne mentinem propunerea de pichetare in tacere a Palatului Cotroceni, Ministerului Apararii, Ministerului de Interne si Ministerului de Justitie, pe data de 25 octombrie a.c., cand adevaratii nesimtiti vor avea tupeul sa depuna coroane de flori la monumentele si cimiterele eroilor, dar va atentionam ca vom lansa o chemare generala, catre toti militarii in rezerva si in retragere, membri sau nu ai SCMD, sa vina la Bucuresti pentru a picheta Parlamentul Romaniei, in ziua in care va fi votata legea sistemului unitar de pensii. Prin aliatii nostri, chemarea va fi lansata si altor categorii de militari, lipsiti din acel moment nu numai de venituri, dar si de viitor.


Va rugam cu insistenta sa uitati anii de subordonare, sa apelati numai la inteligenta si capacitatile dumneavoastra analitice si sa respingeti orice actiune de dezinformare si promisiune nefondata, facuta in scop diversionist de catre guvernanti (de genul aberatiei in care unii mai cred – ca numai pensiile mai mari de 3000 lei vor fi afectate). 


Toate actiunile noastre au fost si vor fi in limitele legii pe care o incalca exact cei pusi sa o apere si a carei suprematie va trebui sa o reinstauram noi, impotriva impotentei politice, servilismului, imposturii si tradarii!



Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

luni, 2 august 2010

Comunicat al Biroului Operativ al SCMD, 02.08.2010

Va informam prin prezentul comunicat ca nu s-a produs nici o schimbare in cadrul Comitetului Director al SCMD.

Referitor la completarea Anexelor 1a si 1b din HG nr 735/21.07.2010, recomandam acelora dintre membrii SCMD, care nu rezista presiunii psihologice si vor neaparat sa-si asigure cateva zeci de lei la cuantumul pensiei "recalculate", sa mentioneze, sub semnatura, pe respectivul formular, urmatorul text:
"Inaintez prezenta cerere, impotriva vointei mele si imi rezerv dreptul de a apela la instanta de judecata competenta".

In ceea ce ne priveste, ne mentinem opinia ca prin semnarea unei cereri de recalculare tip, ne declaram in fapt de acord cu desfiintarea statutului nostru de militar si cu incalcarea grava a Constitutiei si a recomandarilor europene.