joi, 30 septembrie 2010

SCMD versus Presedintele Romaniei si Curtea Constitutionala

De peste un an de zile Curtea Constitutionala se dovedeste a fi ca si Guvernul – o anexa a gandirii prezidentiale:

  • A validat insultele nemeritate care au fost aduse tuturor categoriilor de militari;
  • Prin Legea 329/2009, ne-a limitat dreptul la munca si la proprietate;
  • Prin Legea 119/2010 ne-a desfiintat pentru trecut, prezent si viitor statutul de militar si ne-a luat cu totul dreptul la munca si la proprietate, consfintind decimarea noastra. Pensia este un drept castigat, drept patrimonial, drept de proprietate, etc., pentru toata lumea, mai putin pentru noi.
  • Prin HG 735/2010, ni s-a luat si dreptul la petitie.
In fapt, noi, militarii, mai avem un singur drept – acela de a muri cum vrem noi. Nu cum vor ei, adica prin infometare, prin frig, prin lipsa de medicamente.
Curtea Constitutionala ne-a privat de dreptul suprem - dreptul la viata. Pentru toate acestea, ca si pentru ticalosia pe care acum o pune la cale, aceea de a legitima frauda Robertei Anastase si de a definitiva distrugerea noastra ca militari, prin acceptarea articolelor din Legea sistemului unitar de pensii, care ne privesc, fiind anticonstitutionale si antieuropene, anuntam ca vom trimite tuturor filialelor SCMD, in scop de multiplicare si actiune, doua tabele. Acestea vizeaza, in baza Art. 150 din Constitutia Romaniei, strangerea a 500.000 de semnaturi din minim jumatate din judetele tarii, pentru sustinerea unei initiative cetatenesti de revizuire a Constitutiei, cu urmatoarele obiective:
  •  demiterea Presedintelui Romaniei prin referendum;
  • desfiintarea Curtii Constitutionale
Intrucat ticalosiile comise impotriva noastra nu pot fi cuantificate decat de decenii de detentie, ii vom urmari ca persoane vinovate pe magistratii care au declarat constitutionale aberatiile legislative mentionate. Ii vom urmari in justitie, in tara si in afara, pana cand isi vor plati ticalosia.
Rugam Birourile Operative ale filialelor SCMD sa multiplice cele doua tabele pe care le vor primi si sa le imparta fiecarui membru de sindicat, astfel incat fiecare sa aduca un numar minim de 50 de semnaturi de adeziune la fiecare dintre aceste initiative.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

Comunicat

  1. Prin Sentinta civila nr. 338 din 28.09.2010, Curtea de Apel Cluj a hotarat suspendarea executarii HG nr 735/21 iulie 2010 pentru recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislatiei privind pensiile militare de stat, a pensiilor politistilor si ale functionarilor publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor.
  2. In Dosarul nr. 7130/2/2010 de la Curtea de Apel Bucuresti, la termenul de judecata din 29.09.2010, cu acelasi obiect, avocatul SCMD a solicitat renuntarea la judecata si a rugat instanta sa ia act de sentinta nr. 338 a Curtii de Apel Cluj.
  3. In celelalte doua actiuni ale SCMD la alte instante din tara, de suspendare a executarii HG 735/2010 se va proceda in acelasi mod ca la Bucuresti.
  4. Sentinta civila nr. 338/28.09.2010 a Curtii de Apel Cluj este definitiva dar revocabila, fiind supusa recursului in termen de 15 zile, recurs la care guvernul Romaniei, in mod cert nu va renunta. In aceasta situatie, intreaga forta juridica a SCMD se va indrepta spre sustinerea mentinerii sentintei juste a Curtii de Apel Cluj in fata recursului Guvernului Romaniei.
  5. Efectul juridic imediat al Sentintei civile nr. 338/28.09.2010, notificata si catre MapN, MAI si SRI, este acela de incetare a executarii HG 735, deci a oricarui act sau fapt de supunere a pensionarilor proveniti din structurile de aparare, ordine publica si siguranta nationala unor umilinte incredibile, prin incalcarea prevederilor Constitutiei Romaniei, ale statutelor profesionale ale acestor categorii, ale legislatiei europene, a pactelor si tratatelor privind drepturile si libertatile fundamentale ale omului, ale celor mai elementare norme morale si, nu in ultimul rand, prin antiromanismul, minciuna si impostura unor guvernanti vremelnici.

Secretarul General al SCMD,
Col. (r) dr. Constantin MONAC

miercuri, 29 septembrie 2010

Informare cu privire la participarea SCMD la marsul din 28.09.2010 din Capitala

Catre toti membrii si simpatizantii SCMD

In baza protocolului incheiat cu SNLP si PUBLISIND, SCMD a participat cu membrii filialelor din Capitala si delegati din judetele Dolj si Calarasi la marsul Blocului National Sindical, deschizand coloana Federatiei PUBLISIND. Pe langa cei 600 de membri de sindicat au fost in randurile noastre si circa 400 de militari in rezerva si in retragere din ONG-urile militare, simpatizanti ai SCMD. Mentionam ca militarul in uniforma era membru al BNS si ni s-a alaturat din solidaritate. Coloana noastra a purtat insemnele sindicatului, bannere ale SCMD si PUBLISIND.

Desi televiziunile nu au transmis mai nimic, pe tot parcursul marsului am fost filmati in continuu, si multi participanti au dat interviuri posturilor de radio si TV.

Coloana noastra a scandat aproape continuu urmatoarele:

  • Veniti romani cu noi, Armata e cu voi!
  • Demisia!
  • Cinste lor, cinste lor, cinste politistilor!
  • Fara bani si-aproape goi, si jandarmii sunt cu noi!
  • Roberta – condamnata!
  • Nu va fie frica, si Basescu pica!
  • Unitate!
  • Jos Basescu!

De la tribuna, reprezentantii nostri au chemat la unitate si au anuntat ca pentru prima data in istorie, prin armata de rezerva, militarii, politistii si lucratorii din serviciile de informatii sunt impreuna, umar la umar, pentru salvarea natiunii si a statului, ca vom sprijini toate actiunile sindicale declansate de PUBLISIND si SNLP si au invitat participantii la miting sa sprijine actiunile de comemorare ale SCMD din 25 Octombrie a.c., actiuni care se vor desfasura in Capitala si in tara.

Ca o concluzie a experientei acumulate in zilele de 24 si 28 septembrie se impune ca, pentru evitarea provocarilor sau a deturnarilor de sens in scop incriminator, sa purtam insemnele SCMD si sa evitam orice interferenta cu manifestarile oficiale si oficioase ale colegilor activi.

Noi vom depune coroane mortuare nu la cimitire si monumente care atrag de regula lacrimile de crocodil ale nesimtitilor, ci la Presedintie, MapN, MAI, Curtea Constitutionala si Prefecturi.

Vom inmana tuturor celor vizati, precum si atasatilor militari straini, un document in 10 puncte, reprezentand obiectivele noastre legitime, constitutionale. Documentul va fi pus la dispozitie din timp presedintilor de filiale, in scopul organizarii unor conferinte de presa.

Rugam, conform graficului, ca filialele sa finalizeze tabelele cu participantii la mitingul din Capitala, pentru ca acestia sa poata fi repartizati de catre comandament in cele 4 dispozitive preconizate.

Honor et Patria! Vae victis!

Biroul Operativ Central


vineri, 24 septembrie 2010

APEL CATRE TOTI MEMBRII DE SINDICAT DIN BUCURESTI

APEL CATRE TOTI MEMBRII SINDICATULUI NOSTRU DIN BUCURESTI
din data de 26.09.2010
In baza Protocolului de colaborare cu S.N.L.P. si a deciziei luate in Adunarea pentru constituirea Comandamentului pe capitala, din data de 22.09.2010, Comitetul Director al S.C.M.D. cheama in data de MARTI 28.09.2010, pe toti membrii sindicatului nostru din Bucuresti, disponibili, si "Grupul Paul", sa participe la marsul de protest.
Locul de adunare este in fata Muzeului Taranului Roman, la ora 11.00.
Pentru mai multe informatii, in cursul zilei de LUNI 27.09.2010, se va lua legatura cu conducerile birourilor operative ale filialelor din Bucuresti.

Comitetul Director al S.C.M.D.

miercuri, 22 septembrie 2010

Confirmare de participare la manifestatiile din 25 Octombrie

Asociatia Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere "Avram Iancu", cu sediul central la Oradea, prin  presedintele sau, domnul Col. (r) Bartos Grigore, ne anunta ca va fi prezenta alaturi de SCMD, in ziua de 25 Octombrie, atat la Bucuresti cat si la Prefectura Oradea si in celelalte orase resedinta de judet unde functioneaza filiale ale Asociatiei.

Asteptam si alte asociatii ale militarilor alaturi de noi.

Pentru ca Patria este una si este intr-adevar in pericol!

Comitetul Director al SCMD

duminică, 19 septembrie 2010

Anunt privitor la participarea SCMD la actiunile sindicale preconizate de Cartel Alfa

CATRE TOTI PRESEDINTII FILIALELOR SCMD

SCMD isi va respecta obligatiile asumate prin Protocolul de colaborare cu SNLP si PUBLISIND. In Bucuresti vom sprijini manifestatia organizata pe data de 28.09.2010 si toate manifestatiile organizate in tara, ulterior acestei date.

Graficul actiunilor si modalitatile de sprijin concret vor fi comunicate dupa sedinta Comitetului Director al SCMD planificata miercuri, 22.09.2010.

BIROUL OPERATIV CENTRAL

miercuri, 15 septembrie 2010

25 Octombrie 2010 - OPERATIUNEA "VALERIU CARP"

APEL CATRE TOTI MEMBRII SI SIMPATIZANTII SCMD

Camarazi,

De peste o jumatate de secol cinstim ziua de 25 Octombrie, ca zi a ostirii, ca zi aniversara, ca zi a eliberarii “ultimei brazde” din cei 43.492 kilometri patrati de pamant romanesc cotropiti de armata regala ungara in 1940. O consideram o zi a Victoriei si pentru ca a inlocuit, ca zi a Ostirii, ziua impusa de ocupantul sovietic, a infiintarii Diviziei Tudor Vladimirescu, in pamant si sub comanda straina.

Uitam insa ca 25 Octombrie este mai mult o comemorare decat o aniversare. Pentru ca ar trebui sa cinstim memoria:

  • Celor 381.118 morti si 243.622 schiloditi pe frontul de Rasarit, degeaba. Degeaba pentru ca, gratie tradarii de la 23 august 1944, 57.900 kilometri patrati de pamant romanesc (Basarabia, Bucovina, Herta si Cadrilaterul) pentru care ei s-au jertfit, au ramas sub ocupatie straina;
  • Celor 62.000 de basarabeni, fosti militari, predati “la cheie” rusilor, impreuna cu familiile lor, de catre Mihai, si care au disparut in Siberia;
  • Celor peste 1 milion de romani lichidati sau deportati de rusi din teritoriile ocupate;
  • Celor peste 540.000 de cetateni romani lichidati pe loc, in lagare, pe front (100.000) sau expulzati de catre ocupantul ungur, inclusiv cele 60.000 de femei trimise ca sclave in Germania, din care au supravietuit 8.000;
  • Celor 58.330 de ostasi romani, jertfiti pentru eliberarea Ardealului (32.000 doar la Oarba de Mures) parte a celor 169.800 cazuti in campania din Vest. Cazuti degeaba pentru ca in loc de cobeligeranta, gratie tradarii de la 23 august1944, am capatat statutul de tara invinsa, ocupata si sistematic jefuita.
Iar Ardealul eliberat de noi a fost ocupat de rusi si a trebuit recuperat conditionat, prin manevre diplomatice, de guvernul Petru Groza, rusii impunandu-ne in schimb crearea Regiunii Mures Autonoma Maghiara,  desfiintata dupa eliberarea din 1958, abia in 1959, de catre Ceausescu.

Si mai uitam suprema umilinta la care ne-au supus politicienii. Divizia 9 Infanterie era la portile Careilor din 24 octombrie. Dar a trebuit sa astepte cu arma la picior sa elibereze “ultima brazda” pe 25 octombrie, cand era ziua de nastere a tradatorului. Care l-a predat rusilor pe Maresal! Care a acceptat ocuparea Tarii, luarea in prizonierat a 6 divizii romane in zona Bacau-Neamt, si a mii de militari izolati, pana la 1 octombrie, data la care INTREAGA ARMATA ROMANA (1.073.000 oameni) A FOST DISPONIBILIZATA, din ordinul ocupantului rus. Acesta ne-a permis sa-l “ajutam” in Vest cu doar 12 divizii. Ramane celebra replica data de Stalin lui Malinovschi pentru Oarba de Mures: “Prostule! Eu sa te invat cum sa le distrugem potentialul biologic?”

An de an politicieni cu lacrimi de crocodil in ochi, incadrati de obedienti in uniforma, au avut nesimtirea sa depuna coroane de flori la mormintele jertfitilor nostri. Si o vor face si anul acesta, cand distrugerea Armatei Romaniei se apropie de final:
  • Nu ne-au mai lasat nici macar 12 divizii;
  •  “Reforma” a trimis acasa sute de mii de profesionisti din armata, politie, servicii;
  • Deveniti mercenari, angajati pe baza de contract, profesionistilor li s-au redus salariile la jumatate, urmand ca si aceasta jumatate sa fie… injumatatita prin concedii fara plata;
  • Iar noua, rezervistilor, prin Legile 329/2009, 119/2010, Legea sistemului unitar de pensii, ne-au luat toate drepturile, condamnandu-ne la umilinta, mizerie si moarte:
§         Dreptul la asistenta medicala gratuita;
§         Dreptul la pensie militara;
§         Dreptul la munca;
§         Dreptul la petitie;
§         Statutul de militar, nu numai pentru prezent si viitor ci si pentru…trecut, etc.

Pentru toate acestea, SCMD propune tuturor categoriilor de militari in rezerva si retragere, vaduvelor si urmasilor lor, adica tuturor celor catalogati de mafia golaneasca aflata astazi la putere drept “nesimtiti”, “pomanagii” si, mai nou, “beneficiari”, o altfel de abordare a lui 25 Octombrie.

Tinand cont de posibilitatile noastre financiare, de numarul nostru si forta aliatilor nostri, pe data de 25.10.2010, orele 11.00, cand jefuitorii si asasinii natiunii vor deschide ceremonialele de batjocorire a memoriei eroilor neamului, noi vom depune coroane mortuare la sediile institutiilor considerate decedate:
  •  In Bucuresti: la Presedintie, Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Administratiei si Internelor si la Curtea Constitutionala;
  • In Tara: filialele care nu vor veni la Bucuresti, vor depune coroane mortuare la sediile prefecturilor
SCMD va suporta cheltuielile de organizare (coroane, bannere, esarfe tricolore, sonorizari, etc.), mai putin cheltuielile de deplasare, pe care trebuie sa si le asume fiecare participant la actiuni. La aceste actiuni, membrii si simpatizantii vor participa pe baza de tabele care vor contine: gradul, numele si prenumele, CNP si telefonul de contact. Inscrisurile sunt la libera alegere a filialelor, de exemplu: “Jos”, “Afara”, “FMI” si “Franklin Templeton”, etc.

Actiunile se vor desfasura intre orele 11.00-17.00.

Participanti: membri SCMD, simpatizanti, membri ai ONG-urilor militare care adera la actiune, reprezentanti ai SNLP, PUBLISIND, sindicatelor independente ale politistilor, altor sindicate care isi vor oferi sprijinul.
Graficul actiunilor:
  • 20 – 30.09.2010,Filialele SCMD din toata tara intocmesc tabele cu participantii;
  •  01– 10.10.2010,Filialele expediaza catre CD al SCMD tabelele cu participantii care vin la Bucuresti si intocmesc planurile de afluire/defluire;
  • 10–20.10.2010,Obtinerea autorizatiilor legale pentru desfasurarea manifestatiilor si asigurarea materiala a acestora.
  •  
    De ce Operatiunea “Valeriu Carp”?

    In amintirea predecesorului nostru, maior Valeriu Carp, acel simplu ofiter care, in iulie 1940, a luat soarta Tarii in propriile maini si a stabilit actuala granita de Nord–Est a Romaniei. 

    Dupa ce, la 28 iunie 1940, clasa politica a tradat ca de obicei, respingand dorinta regelui Carol II (1930-1940, in exil 1940-1953) de rezistenta cu armele si acceptand ultimatumul sovietic, armata noastra s-a retras de la fruntariile de Est si de Nord. Rusii au urmarit-o la distanta de vedere, au provocat-o si batjocorit-o,  si dincolo de granitele impuse prin dictatul Ribbentrop-Molotov. Asa au luat Herta si, inaintau spre Putna, fara ca vreun ordin sa vina de la ministrul de razboi.

    In Bucovina, ultima unitate in ariergarda armatei romane era Batalionul 3 din Regimentul 16 Infanterie/ Divizia 7, la comanda caruia fusese numit maiorul Valeriu Carp. In momentul in care soldatii i-au transmis “Se vede Putna!”, adica mormantul lui Stefan cel Mare, acesta a decis sa nu mai astepte ordinul de lupta, care nu mai venea, a desfasurat batalionul si a dat un ordin unic in istoria militara: “DIN ORDINUL MEU SI PE A MEA RASPUNDERE DESCHIDETI FOCUL!”. Rusii au cazut secerati si s-au oprit. Scandalul international a fost evitat. Granita noastra de Nord a ramas fixata acolo, pe “Aliniamentul Carp”.

    Intr-o tara care isi proclama drept eroi, tradatorii ordinari gen Pacepa si Raceanu, evident ca numele lui Valeriu Carp a fost sters din memoria colectiva si inlocuit in manuale de numele Andreei Esca. Pentru fapta lui, Valeriu Carp a fost declarat criminal de razboi dar a avut sansa sa moara in luptele de la Pascani in 1944. Trupul lui zace in trupul tarii, uitat si neonorat de noi, urmasii. Cu riscul de a-i repeta soarta suntem obligati insa astazi si NOI, de Istorie, sa-i repetam gestul si sa-i spunem ocupantului si slugilor lui: DESTUL!

    Stimati camarazi,
    NOI suntem, in acest moment, speranta natiunii, prin misiunea data noua de Constitutie  - Art. 118 (1), ca expresie a vointei poporului, aceea de aparatori ai democratiei constitutionale,si nu ne putem bate joc de aceasta speranta. Ultima speranta in conditiile in care ni s-a luat totul, nu mai avem ca natiune decat datorii si impozite, suntem indemnati sa murim sau sa plecam aiurea, iar fantoma lui Miklos Horty calare pe cal alb a inceput sa se plimbe, prin centrul Tarii, cu complicitatea Guvernului.

    Vom iesi in strada spre a exprima nu protestul nostru ci prin NOI, protestul intregii natiuni mintita si batjocorita, si protestul intregii Europe civilizate din care natiunea noastra face, de drept, parte.

    Asa sa ne ajute Dumnezeu!

    Honor et Patria! Vae victis!

    PRESEDINTELE SCMD,
    Col. (r) dr. Mircea DOGARU

    marți, 14 septembrie 2010

    Replica la noua diversiune orchestrata de catre ministrul Apararii Nationale


    Motto:
    “Biroul Asociatiei Internationale a Juristilor Democrati (AIJD) considera ca orice recalculare a unor pensii acordate legal si aflate in plata, inseamna o incalcare de catre stat a propriei legislatii, ceea ce ar avea repercursiuni grave asupra stabilitatii juridice si asupra caracterului de stat de drept. Modificarea retroactiva a unor drepturi civile deja castigate (in cazul de fata pensiile) nu este posibila decat prin incalcarea principiilor fundamentale de drept. Biroul AIJD solicita Parlamentului Romaniei sa nu valideze masurile de diminuare a pensiilor si salariilor, intrucat aceste masuri contravin dreptului international si jurisprudentei CEDO” (Extras din rezolutia adoptata la 04.06.2010 de AIJD de la Bruxelles, cu privire la masurile anticriza ale Guvernului Romaniei si trimisa la FMI, CEDO si Guvernul Romaniei).


    Stimate doamne si stimati domni rezervisti, 

    Desi pensiile militarilor si politistilor au o medie de 1400 lei, comparativ cu ale pilotilor civili (9134 lei) si magistratilor (8276 lei), campania impotriva tuturor pensionarilor din Romania s-a declansat anul trecut, in mod murdar, scotandu-l in relief pe dl. Geica, aviator civil, si folosindu-l pentru agresarea tuturor pensionarilor militari pentru simplul motiv ca “marea muta” nu riposteaza.
    Afland ca existam si ca ripostam, d-nii Oprea, Blaga si slugile lor cu galoane obtinute in rezerva, au declansat razboiul psihologic in randul rezervistilor, cu minciuna ca pensiile sub 3000 lei nu vor scadea. Pe ce temei? Deoarece nici in legile anticonstitutionale, nici in alte acte normative emanate de catre guvernanti nu exista un astfel de plafon.
    Nu numai ca toate categoriile socioprofesionale au fost aruncate una impotriva alteia si absolut toate impotriva politistilor si militarilor, dar s-a incercat si se incearca si fragmentarea rezervistilor, aruncandu-i pe subofiteri impotriva ofiterilor si pe acestia din urma impotriva generalilor. Repetam : toate pensiile militare vor scadea ilegal, nu se va face nici un fel de calcul, totul este o diversiune la disperare, generata de nevoia guvernantilor de a masca incalcarea principiului neretroactivitatii legii.
    Pentru aceasta au gasit solutia: legea nu se aplica retroactiv, dar daca noi cerem cu insistenta sa ni se stearga pentru trecut statutul de militar si sa ni se reduca pensiile, ei ne fac pe plac!... De asta s-a inventat formularul pe care ne cer sa-l semnam spre a fi de acord cu recalcularea. Si noi, si invalizii, si veteranii, si urmasii pensionarilor militari (pe care dl. Oprea i-a exclus, mentionand expres ca nu se va atinge de pensiile lor), uitand de formularul pe care l-a tiparit si adaugat in coada recentului Ordin M101/23.08.2010.
    Catre toti rezervistii din Romania, care analizeaza cu propria minte, lansam urmatoarele intrebari:
    1.  Cand de un an de zile tradatorii si jefuitorii tarii spun ca nu sunt bani de pensii, cand pensiile militarilor au fost declarate nesimtite si pomeni, la un cuantum de 1400 lei, cine isi poate imagina ca ele vor deveni “simtite”, crescand  una cu 100 lei, altele cu 1000 lei, deci ajungand la o medie de 19,5 milioane?
    1. 2.      Cine isi poate imagina ca pensiile militarilor nu vor scadea, ba chiar vor creste, pe ici pe colo, cand pensiile parlamentarilor au scazut de la 5400 lei (senator cu 4 mandate) la 2200 lei, pensiile functionarilor publici din Parlament au scazut la 40%, iar pensiile personalului navigant civil, de la 85.000 lei la 800 lei, sau de la 10.000 lei la 1900 lei (cazul Iovan)?
    Incet, incet, conducerea celor doua ministere (apreciem totusi inteligenta celor de la Interne, care merg pe persuasiune, nu pe dat cu parul in cap) au renuntat la perdelele de fum: nu mai alergam ca prostii sa le cerem lor datele pe care ei le au despre noi, sa le dam tot lor, nu mai facem investigatii la locurile de munca din ultimii 150 de ani, pentru ca oricum exista toate datele in memoriul pe care l-am sustinut punct cu punct atunci, cu ani in urma, sustinandu-ne fiecare luna si fiecare functie avuta ca detasati in economia nationala sau aiurea. Ne cer doar ultimativ sa mergem sa semnam cererea prin care sa ne exprimam dorinta de a ni se rezilia trecutul militar si pensiile militare de stat. Pe ce baza legala? Deoarece Legea 119/2010 nu prevede ca noi sa cerem asa ceva.
    Dupa dreptul la munca, la proprietate, la sanatate, la batranete linistita, la pensie militara de stat, ne-a fost anulat si dreptul la petitie? In ce baza legala ameninta dl. Oprea ca cei care nu vor semna cererile bagate pe gat de domnia sa, vor avea o pensie calculate dupa alt principiu? Exista doua Legi 119/2010? Una pentru cei care ii fac pe plac si alta pentru ceilalti? Si aceasta in conditiile in care practic recunoaste ca nu e nevoie de noi pentru ca au toate datele despre noi? Iar cand termenul stabilit de Normele ilegale care exced Legea 119 este 31.12.2010, de ce ne baga sula in coaste sa mergem acum? Si de ce s-o facem daca legile noastre ocupationale 164/2001 si 179/2004 inca nu au fost abrogate? In ce tara functioneaza in paralel doua legi care se bat cap in cap pe aceeasi tema?
    Nu cumva graba d-lui Oprea este dictata de faptul ca Legea sistemului unitar de pensii pe care au primit ordin s-o voteze in Camera, pana in 15 septembrie, va abroga toate legile referitoare la militari, inclusiv Legea 119/2010, si abrogarea il va gasi cu misiunea neindeplinita, adica nu va avea majoritatea cererilor scontate, de la fraierii care isi cer singuri executia? La toate acestea mai adaugam faptul ca si noi, SCMD, si celelalte categorii cu legi “speciale” avem n procese declansate pe tema pensiilor, in tara si in curand si in afara. Probabil ca dl. Oprea mizeaza pe faptul ca “lichidarea” noastra va veni abia in ianuarie, data la care nu va mai fi in Guvern ci in Honolulu.
    Ii promitem domnului Oprea ca la nevoie il vom gasi si acolo, prin Interpol, si-i vom cere socoteala pentru inselaciune si pentru promisiunea neonorata de a-si da demisia daca “o singura pensie militara va scadea”. Astazi admite ca s-ar putea ca unele pensii sa scada cu 100 lei, dar nu mai zice nimic de demisie. Ii uram “succesuri”, dar o tinem pe a noastra: nu semnam nimic, decat actiuni in justitie! 

    Honor et Patria! Vae victis!

    Presedintele SCMD,
    Col. (r) dr. Mircea DOGARU

    miercuri, 8 septembrie 2010

    SCRISOARE-APEL CATRE DEPUTATII DIN PARLAMENTUL ROMANIEI


    DOAMNELOR SI DOMNILOR  SI DEPUTATI,

             Zilele acestea se afla in dezbaterea Camerei Deputatilor  Proiectul Legii privind sistemul unitar de pensii publice.
    Considerăm că acest  proiect reprezintă o încercare a actualului Guvern de a arunca urmările crizei economice în sarcina celor mulţi, inclusiv prin afectarea veniturilor pensionarilor şi distanţarea punctului de pensie de valoarea salariului mediu brut pe economie.
    De fapt, punerea in aplicare a prevederilor Legii nr. 119 privind unele masuri in domeniul pensiilor a creat o profunda nemultumire in randul cadrelor militare active si in rezerva, care vad in aceasta lege o masura discriminatorie si nedreapta, care le afecteaza existenta si statutul social.
    Sindicatul cadrelor militare disponibilizate – organizaţie sindicală care cuprinde cadrele militare în rezervă din toate structurilor sistemului de securitate, ordine publică şi apărare naţională –vă invită la o analiză profundă şi realistă a situaţiei dezonorante şi nedrepte în care se încearcă să fie adus personalul armatei, activ şi în rezervă (pensionarii militari), rugându-vă ca prin atitudinea, comportamentul politic şi votul exprimat, să împiedicaţi includerea în conţinutul acestei legi a prevederilor incorecte şi nedrepte, cu privire la pensia militarilor.
    Din  respect pentru timpul dumneavoastră nu  vă vom supune analizei elemente emoţionale  în legătură cu statutul social al militarilor (in special  responsabilităţile, riscurile si servituţile profesiei de militar: asumarea prin jurământ a sacrificiului  suprem; limitarea drastica a exerciţiului unor drepturi si libertăţi fundamentale;  inexistenta contractului de munca / cărţii de muncă;  programul de  munca nenormat; interdicţia accesului la surse suplimentare de venit; mutările la ordin dintr-o garnizoana în alta, cu implicaţii majore asupra situaţiei familiale etc.).
    În procesul de aderare la structurile euro-atlantice, armata a fost prima instituţie a statului român care a parcurs o reformă reală, reducându-şi drastic efectivele de la 320.000 de oameni în anul 1989, la 75.000 în 2007. În acest context, peste 40.000 cadre militare au fost nevoite să părăsească sistemul şi să-şi încheie cariera militară înainte de termen, în plină ascensiune profesională, în condiţiile în care statul român, prin legislatia adoptata, le asigura recunoaşterea şi răsplata muncii depuse, precum şi continuarea activităţii în alte sectoare, inclusiv cumulul salariului cu pensia.
            
    Ca urmare a eforturilor cadrelor armatei, multe dintre ele în rezervă acum, Armata României este astăzi integral profesionalizată, îşi îndeplineşte cu cinste şi sacrificii misiunile în teatrele de acţiuni internaţionale, bucurându-se de încrederea şi preţuirea românilor.
    DOAMNELOR SI DOMNILOR PARLAMENTARI,
    In decursul procesului complex si dureros de transformare, Armata a desfăşurat o amplă activitate de documentare asupra legislaţiei care sta la baza organizării si funcţionarii structurilor militare, a celor referitoare la statutul cadrelor militare active şi în rezervă din tarile cu democraţii avansate, iar principiile acesteia au fost utilizate la realizarea cadrului legislativ românesc  in vigoare pana in anul 2010, constituind un important atu în procesul de aderare la NATO si UE.
    Tocmai de aceea, prin acest apel vă solicitam:
    1. Să susţineţi eliminarea din conţinutul Legii privind sistemul unitar de pensii a prevederilor referitoare la militari, precum şi menţinerea actualei Legi nr. 164/2001 privind pensiile militare de stat (cu completările si modificările ulterioare) şi respectiv ale legii nr. 179/2004 privind pensiile de stat şi alte drepturi de asigurări sociale ale poliţiştilor care se încadrează în pilonul al doilea privind schemele ocupaţionale (profesionale) guvernate de Directiva Europeana nr. 86/378/EEC, modificata prin Directiva nr. 97/96/EEC.
    Ar fi o eroare impardonabilă să nu se ţină cont de acest argument, în favoarea altora de circumstanţă,   mai ales că principiile care stau la baza pensiilor militare de stat din legea aflată în vigoare sunt deja aliniate la legislaţia europeană.   
    Acest adevăr este confirmat  prin Decizia nr. 20/02.02.2000, a Curţii Constituţionale care a dispus cu privire la necesitatea menţinerii sistemului pensiilor militare de stat: “… reglementările referitoare la pensia de serviciu pentru militari, cu diferenţele pe care această pensie le prezintă faţă de pensia comună de asigurări sociale, nu constituie o încălcare a principiului egalităţii cetăţenilor în faţa legii, principiu prevăzut de art. 16 alin.(1) din Constituţie, ci reprezintă o recunoaştere a interdicţiilor severe şi a riscurilor sporite la care această categorie profesională este supusă”. Curtea Constituţionala reţine, aşadar, că instituirea pensiei de serviciu pentru cadrele militare nu reprezintă un privilegiu, ci ea este justificata in mod obiectiv, constituind o compensare parţială a inconvenientelor ce rezultă din rigoarea statutelor speciale cărora trebuie să li se supună militarii.
    Mai mult, vă reamintim, stimaţi parlamentari, că sistemul pensiilor militare în România are izvoare istorice încă din 1829-1830, fiind perfecţionat şi consacrat definitiv in timpul lui A.I. Cuza prin înfiinţarea Casei de Pensii a Armatei si respectat cu sfinţenie pe timpul domniilor lui Carol I, Ferdinand, Carol  al II-lea , al regimului comunist şi până astăzi. Anularea acestui sistem ar fi o mare nedreptate făcută cadrelor militare, ar afecta grav standardul de viaţă al militarilor şi ar reprezenta o abatere de la sistemul pensiilor militare  din statele membre ale NATO şi UE.
    În majoritatea statelor membre NATO şi UE salarizarea şi pensionarea personalului Forţelor Armate sunt reglementate prin legi şi norme specifice şi distincte. În unele state în care există grile comune pentru personalul bugetar, ministerele apărării sunt abilitate să completeze aceste legi cu acte normative proprii, ordine şi alte reglementări interne (anexă).
    2.      Reglementările propuse pentru recalcularea pensiilor militare şi ale poliţiştilor încalcă nu numai principiul “neretroactivităţii” prevăzut de Art. 15, alin. (2) din Constituţia României, ci introduce premisa falsa ca pensiile ocupaţionale actuale pot fi recalculate ca si cum ar fi fost obţinute in baza principiului contributivitatii prevăzut in proiectul legii supus dezbaterii la art. 2, lit. c) .
     Dacă prin lege militarul ieşit la pensie nu a contribuit la sistemul de asigurări sociale, cum putem inventa o contribuţie virtuală, atât timp cât, in înţelesul art.3, alin. (1) din Proiectul Legii militarul nu a avut calitatea de “asigurat” in sistemul public de pensii şi nici de “contribuabil”?  Faptul ca militarii nu au avut niciodată până acum “Carte de munca” ar trebui să constituie un argument la fel de convingător, in acest sens.
    In plus, referitor la metodologia recalculării va supunem atenţiei faptul ca prin Decizia nr. 120/2007 Curtea Constituţionala a dispus ca: “In toate cazurile  in care din recalculare, rezulta un cuantum mai mare al pensiei se va plăţi acesta, iar daca noul cuantum rezultat este mai mic, se va acorda in continuare pensia anterior stabilita si aflata in plata, fără a se aduce vreo atingere drepturilor legal câştigate anterior”.
    Totodată, vă rugăm să reanalizaţi  prevederile  cap. IV din Legea nr.329/2009 privind reorganizarea  unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordului cadru cu Comisia Europeană şi să luaţi în dezbatere propunerile legislative înregistrate la Senat în noiembrie 2009 pentru îndreptarea greşelii legislative privind interzicerea cumulului pensie-salariu, făcută prin angajarea răspunderii Guvernului care afectează în mod deosebit cadrele militare ajunse în postura de pensionar, fără voia lor.
             3.  Apreciem că reglementările respective sunt nu numai neavenite, dar si antiumane, antieuropene si anticonstituţionale afectând in mod direct cadrele militare ajunse in postura de “pensionari”  datorita procesului de restructurare a Armatei, si duc la desfiintarea profesiei militare si a statutului de rezervisti pe care il au pensionarii militari, care in virtutea legii au obligatia ca, in situatii de criza sau razboi, sa-si reia activitatea ca luptatori in randul fortelor armate.
    Acţiunile dumneavoastră ar stopa numeroasele procese declanşate deja la toate instanţele din ţară care au dat decizii favorabile petitionarilor,  precum şi protestele adresate inclusiv organismelor internaţionale.
    Luând act de situaţia actuală, nu putem sa nu ne întrebăm: militarii au greşit atunci când au contribuit la aderarea României la NATO si UE sau greşesc acum, acceptând măsurile propuse impotriva lor? Cine doreşte decredibilizarea, demobilizarea si demotivarea cadrelor Armatei României si chiar desfiintarea statutului de militar in Romania?

    DOAMNELOR SI DOMNILOR DEPUTATI,
    Va rugam sa va ganditi la faptul ca votul dumneavoastra reprezinta o decizie istorica cu implicatii majore si profunde pentru securitatea nationala a Romaniei.
    In ceea ce ne priveşte, rămânem ferm ataşaţi valorilor naţionale şi  occidentale si  ne rezervăm dreptul de a utiliza gradual toate formele legale ale activităţii sindicale, în plan intern şi internaţional, pentru ca Armata României, activă şi în rezervă, să asigure prezervarea irevocabilă a acestor valori.

    SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
    Comitetul Director

    Bucuresti,
    07.09.2010

    ANEXĂ
    PRINCIPIILE SI METODOLOGIA
    care stau la baza calculului pensiilor militare in tarile membre NATO si UE şi în alte ţări cu sisteme politice democratice avansate
    -         trăsături esenţiale comune cu cele ale Legii nr. 164/ 2001

    1.                             Sistemul de calcul al pensiilor militare prezintă particularităţi distincte conceptual fata de cel al pensiilor civile si este reglementat prin lege ocupaţionala separata (Germania, Marea Britanie, SUA, Turcia, Coreea de Sud, Israel, Egipt, Japonia, Cehia, Polonia) sau printr-un capitol distinct, cuprins într-o singură lege, împreună cu cel al pensiilor bugetarilor, dar cu prevederi aparte pentru militari (Franţa, Italia, Grecia, Portugalia, Austria). IN NICIUNA DIN ACESTE TARI NU AU FOST LUATE MASURI DE REDUCERE A PENSIILOR MILITARE PENTRU IESIREA DIN CRIZA ACTUALA.
    2.                             Baza de calcul a pensiilor militare se stabileşte în funcţie de valoarea soldei din ultima luna de activitate (Germania, Marea Britanie, Turcia, Italia, Grecia, Austria, Japonia, Coreea de Sud, Israel) sau de media soldelor pe ultimele trei sau şase luni (Franţa, Egipt), de vechimea integrala în armată (în majoritatea tarilor – 30 ani, Japonia – 20 ani, Israel – 25), si de vârsta standard de pensionare. Pentru stabilirea pensiei, bazei de calcul rezultate i se aplica un procent cuprins între 70-80%. (Ungaria 65, Olanda 70, Marea Britanie 72,5, Germania 75, SUA 77, Norvegia 76, Italia 80, Franţa 80. In România acest procent este de 60% din solda de baza, fără sporuri (pensia militara medie este de 1.400 lei, adică 340 euro, in comparaţie cu 2000 - 3000 euro cat este cuantumul acesteia in  tarile la care ne raportam).
    3.                             In toate ţările, la pensia de bază calculată se adaugă sporuri determinate de anii prestaţi peste vechimea de pensionare (acolo unde au fost acceptate astfel de cazuri) si de condiţiile de desfăşurare a serviciului: categorii de forţe armate si genuri de arme, specialităţi, garnizoane izolate, misiuni în teatre de operaţii. Indiferent de numărul anilor rezultaţi prin adăugarea acestui spor de vechime la timpul efectiv lucrat, baza de calcul a pensiei ia în consideraţie nu mai mult de 40 sau 45 de ani, pentru a nu depăşi valoarea salariului luat în calcul. În armata portugheză, valoarea reală a pensiei poate fi mai mare decât salariul dinaintea pensionarii, deoarece nu se mai aplică impozite. In România se iau in calcul maxim 40 de ani de serviciu;
    4.                             La data ieşirii la pensie, militarii profesionişti primesc ca sprijin o suma substanţiala fixa de bani (Israel – 100.000 $ SUA) sau echivalentul unui anumit număr de solde lunare, până la 36 (Franţa, Marea Britanie, Turcia, Egipt). În Austria, la cerere,  primesc anticipat si o sumă egală cu 70 de pensii lunare, cu condiţia să fie girat de rude apropiate care să poată prelua rambursarea în caz de deces. Raţiunea tuturor acestor ajutoare este, în principal, de a facilita integrarea în societatea civilă, o eventuală reîntoarcere la locurile natale sau cumpărarea unei locuinţe pentru a o elibera în timp rezonabil pe aceea de serviciu;
    5.                             In toate tarile, pensiile militare se actualizează imediat cu indexarea salariilor militarilor activi, precum si periodic, în raport cu valoarea inflaţiei;
    6.                             In marea majoritate a acestor tari, pensia militara se poate cumula cu un salariu în domeniul bugetar (în SUA – integral, în Portugalia – salariul se diminuează cu o treime etc.).