luni, 11 aprilie 2011

SCMD SI SOCIETATEA CIVILA. NOI ABORDARI

In atentia doamnelor si domnilor presedinti ai filialelor SCMD din teritoriu

In perspectiva acutizarii conflictului dintre militarii in rezerva si in retragere si actuala Putere si in perspectiva alegerilor locale, pentru cresterea capacitatii combative a filialelor recomandam experimentul de la Brasov.
In contextul slabirii increderii sindicatelor si federatiilor in liderii centralelor sindicale numeroase organizatii sindicale se orienteaza spre o cooperare stransa cu SCMD, de asemenea, numeroase ONG-uri (uniuni, asociatii, etc., ale militarilor sau civililor).
In acest context, la Brasov, filiala SCMD, impreuna cu 9 (noua) sindicate si ONG-uri locale, au intemeiat un nou ONG, cu personalitate juridica, ceea ce inseamna ridicarea capacitatii de actiune de la circa 600 la 10.000 de persoane. Este o forma de reorganizare a societatii civile, in jurul a ceea ce reprezinte, peste tot in lume, coloana vertebrala a acesteia – militarii in rezerva.
Ar fi de dorit, ca in toate marile centre ale tarii, filialele SCMD sa polarizeze atentia si vointa de actiune a tuturor reprezentantilor locali ai societatii civile.
Pentru amanunte, pentru cunoasterea experimentului si a pasilor necesari, doritorii pot lua legatura cu domnul Gl. Mr. (r) Prof. univ.  Petrisor MANDU, presedintele Filialei Brasov a SCMD.
In forme asemanatoare, filialele SCMD pot sa-si puna intreaga experienta organizatorica si pot cataliza intreaga vointa de actiune a tuturor celor nemultumiti, in toate centrele de garnizoana.
La nivel central, suntem pe cale de a incheia un protocol de colaborare cu Federatia Nationala a Muncii.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU