vineri, 15 aprilie 2011

Solidaritate


In atentia sindicalistilor militari din Ungaria

Experimentul ROMANIA se extinde si in UNGARIA. Masurile abuzive, antieuropene si anticonstitutionale, luate impotriva militarilor, in dispretul tuturor principiilor de drept, de Guvernul Boc, par a fi copiate de catre Guvernul Ungariei.
Miercuri, 13 aprilie, la Budapesta au manifestat 100 de militari unguri impotriva intentiei lui Viktor Orban de a le rapi in stil basescian drepturile prevazute prin contracte si legile ocupationale. Liderul de sindicat Janos Czövek a anuntat ample manifestatii pentru data de 16 aprilie.
In numele solidaritatii de breasla, transmitem militarilor unguri din armata, politie, penitenciare, activi sau in rezerva, salutul nostru, oferindu-le intregul nostru sprijin, deocamdata moral. Daca lucrurile degenereaza si legislatia antimilitara din Ungaria o va lua pe urmele legislatiei antimilitare din Romania, le vom oferi sprijin concret si invitatia de a organiza in comun manifestatii pentru drepturile militarilor activi, in rezerva si in retragere din cele doua tari, din statele europene in general, la Strasbourg, Bruxelles si Luxemburg.
Solidaritate peste frontiere!

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU