vineri, 8 iulie 2011

Jandarmii si noul drept furat militarilor – dreptul la contestatie


Prin legislatia ultimilor doi ani, bolsevicii portocalii, de inspiratie stalinista, au rapit odata cu trecerea in rezerva, tuturor categoriilor de militari, urmatoarele drepturi: dreptul la munca, limitat prin Legea 329/2009, anulat pana la 65 de ani prin Legea 263/2010; dreptul la pensie, anulat temporar prin aceleasi legi la care se adauga OUG 1/2011; dreptul la proprietate prin transformarea militarilor in rezerva si in retragere in ”asistati” (Legea 263/2010) sau ”beneficiari” (OUG 1/2011) si prin reducerea retroactiva a bunului dobandit (Legea 119/2010, 263/2010, HG 735/2010, OUG 1/2011); dreptul la sanatate (asistenta medicala gratuita si medicamente gratuite) prin pierderea statutului de militar si transformarea in civili supusi platii CASS-ului si dreptul la viata prin recomandarea facuta de premier de a trai in medie 6 ani dupa trecerea in rezerva, urmand a ”parasi pe cale naturala sistemul” ulterior.
La toate acestea se adauga atingerea demnitatii si onoarei prin supunerea noastra timp de doi ani oprobiului public pentru ca am fi ”nesimtitii” cu ”pensii nesimtite de 20 de milioane”, mintirea sistematica si manipularea celor carora varsta nu le mai permite sa discearna realitatea, de catre ministrii de resort si slugile lor. Acordarea gradelor de general sau colonel in rezerva, pe criterii politice unor tuteri ai puterii si decorarea eroilor veniti din Afganistan si Iraq de catre aceste facaturi; aruncarea pe drumuri, la 45 de ani, fara nici un drept, a militarilor angajati pe baza de voluntariat si, astazi, a jandarmilor.
Cu ocazia reformei in Ministerul de Interne, prin reforma jandarmilor ni se mai fura un drept constitutional. Jandarmii au fost obligati sa faca rapoarte prin care acceptau, fara sa aiba date concrete zisele ”examene” sau ”testari” sau ce Dumnezeu or fi fost, pentru posturile pe care le detineau, si sa renunte prin semnatura la dreptul ulterior de contestatie, ceea ce este inadmisibil.
Zisele ”examene” s-au tinut in perioada 28-30 iunie, in fata unor comisii ai caror membri nu au fost verificati si atestati de nimeni, fara sa se prezinte in prealabil modul de desfasurare, normele, eventuale bareme si bibliografii; in unele unitati s-a dat proba sportiva (esentiala pentru meserie) in altele nu; in unele unitati au avut test psihologic (de asemenea esential) in altele nu; in majoritatea cazurilor, au intrat la ”examinare” nu in grupuri de 5 sau 3 ci individual, ca sa nu existe martori. Iar rezultatul se vede: cei care au iesit plangand sau injurand ca au picat au fost mentinuti in mod surprinzator pe post, alaturi de pile si nepoti dar si de indivizi cu dosare penale, iar profesionistilor li se va desface contractul de munca cu data de 15 sept. a.c., fiind mintiti ca vor primi un fel de pensie - ajutor social. Cei care au refuzat sa semneze rapoartele vor fi trecuti pur si simplu in rezerva, imediat.
Ii atentionam pe colegii nostri mai tineri si mai creduli asupra urmatoarelor:
·        Prin Legea 263/2010, dreptul la pensie anticipata, penalizata, este garantat dupa implinirea varstei de 50 de ani. Ei vor primi salarii nu se stie pe ce baza, pana la 15 sept. si, ulterior, vreme de maximum 6 luni, iarasi nu se stie pe ce baza, un ajutor de somaj mascat, dupa care Dumnezeu cu mila! Daca nu au contestat ”examenul” si au mai si semnat un raport prin care s-au predat la mila fraudatorilor, nu vor avea nici un castig de cauza in justitie. Pentru a putea actiona ulterior, trebuie sa inregistreze imediat contestatii scrise, prin depunere directa si inregistrare si la Ministerul Administratiei si Internelor si la Ministerul Muncii, prin care sa conteste legalitatea normelor de instiintare, organizare si derulare a ziselor examene.
·        Dupa data de 15 septembrie, cand vor deveni civili, se pot adresa in justitie, in baza contestatiei, solicitand, asa cum am facut si noi dupa legea 329/2010, plata integrala a salariilor de la data desfacerii abuzive a contractului de munca pana la data castigarii procesului si reincadrarea pe post.
·        Cei care nu au semnat rapoartele si au fost abuziv trecuti in rezerva, se pot alatura imediat SCMD si pot contesta imediat in justitie abuzul in functie comis de trepadusii d-lui Igas.

Din acest moment, SCMD sprijina cu toata forta de care dispune, actiunile jandarmilor, pompierilor si politistilor in curs de disponibilizare.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU