miercuri, 27 iulie 2011

ALERTA MAXIMA

Poveste de la Urziceni

despre suspendarea partiala a platii pensiilor militare

A fost odata ca niciodata un membru al SCMD, Filiala 1 Urziceni, cpt.cdor. O.Gh.E. caruia, propagandistic, in urma multiplelor recalculari, revizuiri, i-a venit hartie, cum ca i-a crescut pensia, chestie pe care a aflat-o si fosta sotie care, luandu-se dupa gargara slugilor lui Oprea, l-a dat in judecata pentru marirea pensiei alimentare. Dar…..surpriza! Tribunalul, care nu se ia dupa prostiile publicate pe site-ul MApN, a cerut oficial Directiei Financiar Contabile a MApN veniturile paratului iar aceasta i-a raspuns ca veniturile sunt plafonate, cu data de 01.08.2011, la 2.931 lei in brut (adica 4 puncte de pensie in cap), asadar dl cpt.cdor. O.Gh.E. care a luat ultima pensie in 15 iulie, 3.358 lei, va lua, cu incepere de la 15.08.2011, 2.529 lei. Mai trista ni se pare soarta d-lui col. I.A., deasemenea membru al SCMD Filiala 1 Urziceni si el “beneficiar” sau “asistat” al statului care in iulie 2011, in urma deciziei de recalculare, avea o pensie de 3.072 lei. Domnia sa, in imprejurari asemanatoare, legate de legile financiare, a fost avertizat in scris ca va lua o pensie de 2.484 lei lunar din care i se vor extrage treptat sume pana la acoperirea a 16.674 lei, “reprezentand drepturi de pensie incasate necuvenit”.

Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea-asa!

Povestea urziceana ni s-a parut atat de nostima, incat ne-am interesat pe la prieteni, intrucat noi stiam ca zisa plafonare ne va lovi la sfarsitul anului, nu in luna august. Am aflat ca dl Prezident i-a explicat in termeni specifici dlui Oprea ca i se-n paispe si de el si de noi, ca nu mai are greturi cu militarii si ca treaba este batuta in cuie.

In aceasta situatie am solicitat documentele celor doua cazuri; daca lucrurile se vor adeveri, vom fi in masura sa tragem urmatoarele concluzii:

1. In calitatea noastra de si regulati si cu banii luati, dl. Oprea nu va mai avea tupeul sa dea drumul prin posta la cele aproape 70.000 de scrisori deja semnate si adresate fiecaruia dintre beneficiarii proveniti din MApN, prin care se lauda electoral ( is-a promis ca va fi premier) cum ne-a crescut el pensiile noua si cum a luptat el pentru noi (si da-i si lupta , si da-i si lupta….) periclitandu-si carierea politica. Uita dl Oprea in respectivele scrisori sa ne povesteasca cum ne-a transformat din militari in civili, dependenti de punctul de pensie si sa explice de ce, indiferent de prostiile publicate in respectiva lista de mariri, majoritatea pensiilor, in concret, scad.

2. Este de presupus ca dl Oprea va renunta, pe toamna, si la gogoasa propagandistica, cum ca va infiinta Garda Civila, astfel incat multi fraieri in rezerva sa puna botul pentru a sta cuminti, in ideea ca la 100 de ani vor fi reactivati, vor calari pe cai albi si vor da ordine, umplandu-se din nou de grade.

3. Mizeria este prevazuta pentru toti rezervistii, inclusiv de la MAI si Servicii, aflate in acest moment in faza de “reforma” , adica de distrugere definitiva.

4. Faptul ca dl. Prezident se simte mare si tare nu poate avea decat doua explicatii: ori i-a luat Dumnezeu definitive mintilei, ori considera ca, prin Campania dusa de jegurile din presa ai domniei sale sau de infiltratii si bolnavii din SCMD, care ataca liderii acestuia, in special pe numitii Dogaru si Pricina, oferindu-si, alaturi de CV-uri , serviciile proprii de Napoleni imaginari, a distrus SCMD! Fals! Va raspunde in fata justitiei europene, datorita SCMD, daca in fata celei romanesti, deocamdata, nu se poate si ne punem chezasi ca de ce ii este frica, nu scapa.

5. Rezervistii care au fost opriti sa intre in SCMD, s-au sfatuiti sa nu mai plateasca cotizatia, eventual sa se retraga din SCMD, de propaganda unor slugi prezidentiale ale caror meschinarie si interese personale trec deasupra interesului general al militarilor si deasupra interesului national, isi vor face mea culpa.

6. In clipa in care vom avea aceste documente,imi voi permite sa-i trimit la origini, oficial, pe cei care boicoteaza de un an si jumatate activitatea SCMD, incercand sa deturneze inclusiv Consiliul National al Reprezentantilor din luna octombrie. Imi voi permite sa fac un apel catre toti rezervistii, nu numai catre membrii SCMD care stiu ca drepturile se cuceresc si se apara prin lupta, sa ni se alature la manifestatia din 7 octombrie, care este si Ziua Muncii Decente, aducand fiecare cate o pereche de pantofi gauriti, cadou pentru guvernatorul subcoloniei numita, inca, Romania, dl. Jeffrey Franks. Imi voi permite sa recomand tuturor membrilor de sindicat, de asemenea, sa ne impartim pe centurii, in vederea programatului recensamant, urmand sa ne declaram cate 100 dintre noi, la fiecare filiala: laponi, ciuvasi, baskiri, yacuti, inuiti, etc. pentru a solicita apoi locuri in parlament, in numele “minoritatilor, altele decat cea maghiara”!

Am simtit nevoia, stimati camarazi, sa va transmitem prezenta informare, pentru a nu fi luati pe nepregatite si a evita un alt val de infarcturi si atacuri cerebrale, in perioada 15 august – 15 decembrie a.c.

“Mai bine un sfarsit cu groaza, decat o groaza fara de sfarsit! ”

Honor et Patria! Vae Victis!


Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU

vineri, 22 iulie 2011

CĂTRE COLEGII NOȘTRI DIN M.A.I. CARE AU FOST AFECTAȚI DE RECENTELE MĂSURI DE REORGANIZARE INSTITUȚIONALĂ A MINISTERULUI


 
            Deoarece perioada legală de 24 de ore de la afișarea rezultatelor examenului pentru care fiecare candidat avea dreptul la a contesta rezultatele examenului a trecut, vă postăm un model de plângere prealabilă adresată ministrului administrației și internelor privind revocarea rezultatului  examenului de departajare în vederea numirii în funcție a personalului, urmare a aplicării măsurilor de reorganizare instituțională a Ministerului Administrației și Internelor, ca fiind nelegal și neobiectiv, precum si revocarea Ordinului M.A.I. nr. 129/2011
Plângerea prealabilă se expediază prin scrisoare cu confirmare de primire în termen de 30 de zile de la afișarea rezultatelor examenului, pe adresa: Piața Revoluției nr.1A, sector 1, București.
            Modelul de plângere prealabilă cuprinde obiecții la modul de desfășurare a examenului de departajare, având la bază informațiile exprimate verbal de către candidații afectați.
            În afara altor date, ne-am orientat plângerea prealabilă către aspecte punctuale întâlnite la majoritatea candidaților.
            Alte aspecte cu caracter particular, de care aveți cunoștință, vă sugerăm să le dezvoltați în cuprinsul plângerii prealabile în locurile marcate cu steluță.
            Ce urmează:
-  după expedierea plângerii prealabile trebuie să primiți răspuns în
termenul general de 30 de zile;
-  de la data primirii răspunsului sau de la expirarea celor 30 de zile în care nu s-a răspuns plângerii prealabile, se va formula acțiune în contencios administrativ.

MINISTERUL ADMINISTRAȚIEI ȘI INTERNELOR
În atenția domnului ministru TRAIAN IGAȘ

Subsemnatul ....................... având funcția de ........................... în cadrul .........................., formulez prezenta
PLÂNGERE PREALABILĂ
prin care solicit revocarea în totalitate a rezultatului stabilit de comisia de examinare în urma examenului de departajare din data de ....................... în vederea numirii în funcție a personalului, urmare a aplicării măsurilor de reorganizare instituțională a Ministerului Administrației și Internelor, precum si a Ordinului M.A.I. nr. 129/2011
                                                             MOTIVELE PLÂNGERII
În fapt, examenul la care fac referire, datorită importanței deosebite pe care o incumbă, ar fi trebuit să se desfășoare într-o manieră obiectivă de departajare a candidaților, respectiv atât prin proba scrisă, cât și prin susținerea interviului.
În acest sens sunt si prevederile cuprinse in Ordinul ministrului Administratiei  si Internelor nr. 665/2008, publicat in M.O. nr. 833 din 23.09.2008 privind unele activitati de management resurse umane in unitatile  ministerului. Astfel, Anexa nr. 2 din ordinul mentionat cuprinde Metodologia privind organizarea si desfasurarea examenelor/concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante in minister.
Întrebarea fireasca care se pune este cea referitoare la oportunitatea pentru care s-a emis un alt ordin, cu aceeasi tematică, respectiv a Ordinului M.A.I. nr. 129 din 23.06.2011, privind o alta metodologie de selectie in vederea numirii pe functiile devenite vacante ca urmare a aplicarii masurilor de  reorganizare institutionala intervenita la nivelul M.A.I.
Ordinul M.A.I. nr. 129/23.06.2011 la pct.2.2. prevede posibilitatea ca organizatorii sa opteze pentru administrarea ambelor probe sau a uneia (proba scrisă sau interviul structurat pe probleme profesionale).
Este de notorietate că cea mai complexă și obiectivă probă în susținerea unui concurs este proba scrisă. În mod cu totul neașteptat, opțiunea organizatorilor concursului a fost numai pentru interviu, probă ce s-a desfășurat în condiții care nu au respectat întocmai prevederile ordinului menționat.
Astfel:
-         tematica nu mi-a fost adusă la cunoștință în termenul fixat, respectiv cu cel puțin 20 de zile înainte de data susținerii probei, încălcându-se astfel prevederile pct. 2.3. din Ordinul nr.129/2011.  (* În continuare se menționează situația concretă- când si in ce mod s-a facut anuntul);
-         întrebările adresate de membrii comisiei nu au respectat același grad de complexitate față de toți candidații. Spre exemplificare: „ce semnifica culoarea rosie a semaforului”, „enumerati 5 contraventii”...., în timp ce altor candidați li s-au adresat întrebări ambigue cu intenția de a-i pune în dificultate, de genul „ ce prevede art....alin...din legea....”. Din vizionarea înregistrărilor video se poate constata cu ușurință această tendință a comisiei de examen;
( *aici puteti insera, daca cumoasteti si alte exemple de intrebari elementare sau neadecvate tematicii) ;
-         In pct.2.4. din Ordinul 129/2011 se prevede că „ în cuprinsul conditiilor de inscriere la examen candidatilor li se solicita acordul scris cu privire la inregistrarea audio sau audiovideo a probei interviului structurat pe subiecte profesionale. Lipsa acordului conduce la imposibilitatea participarii la examen”.
Este cat se poate de evident ca obligatia de a solicita acordul cade in sarcina organizatorului examenului. In fapt, acest acord nu mi-a fost cerut, pe cale de consecinta examinarea nu trebuia sa se desfasoare;
-         cu toate că există o dispoziție expresă în economia de text a ordinului menționat (pct. 11.4.) care precizează că numai președintele adresează întrebări candidaților, în fapt, această dispoziție nu a fost respectată. In cazul meu, intrebarile care mi-au fost adresate in exclusivitate de cei doi membrii ai comisiei, nici unul  nu avea calitatea de presedinte.
( *aceasta mentiune o faceti numai daca s-a intamplat in cazul dvs.);
-          în ceea ce mă privește, criteriile de evaluare prevăzute la pct. 11.1 din Ordinul nr.129/2011 nu au fost respectate și contest  modul în care au fost notate răspunsurile mele la întrebările comisiei. Nici până la ora actuală nu cunosc care sunt punctajele maxime stabilite de comisia de examen și cuprinse în planul de interviu; (* sau se mentioneaza situatia urmatoare, daca a existat: „mentionez ca intrebarile puse de seful ierarhic superior, membru din comisie, au fost formulate ad-hoc, fara a fi selectate dintr-o programa sau din planul de interviu asa cum imperativ precizeaza ordinul in speta. In acest caz ma intreb retoric cum s-a facut evaluarea raspunsurilor din moment ce ele nu apartineau unei programe, cu baremuri de evaluare”?);
-         deși ordinul în speță la pct.17 precizează opțiunea candidaților nemulțumiți că „pot depune contestație în termen de cel mult 24 de ore de la data afișării acestora, la secretariatul unității organizatoare, sub sancțiunea decăderii din acest drept”, menționez că nu mi-a fost adus la cunoștință acest drept, nici scris și nici verbal, pentru a apela la această cale legală de atac. Din proprie inițiativă, am formulat contestație, dar secretariatul comisiei de examen a refuzat să mi-o înregistreze, fapt pentru care m-am deplasat la sediul inspectorului general unde am primit același refuz. (* Se reține ultima frază numai de catre cei care au formulat contestatie);
-         In timpul desfasurarii examenului, Comisia a functionat fara secretar, incalcandu-se prevederile pct.3.3. din Ordinul nr. 129/2008 si evident fara redactarea procesului verbal de desfasurare a examenului  prevazut la pct. 6.3. din Ordin.
(*inserati numai daca aveti cunostinta ca, comisia de examinre  nu a avut secretar);
-         zisul „examen” de departajare s-a desfasurat in fata unei comisii ai caror membrii nu stiu dupa ce criterii au fost selectati si ce competente profesionale i-au indreptatit a fi selectati;
-         nu s-a respectat o procedura unitara de departajare si implicit de ocupare a posturilor vacante asa cum se precizeaza la pct.2.2. din Ordinul nr. 129/2011. Astfel, la unele unitati s-a procedat la o selectie de dosar, pe 7 criterii de departajare, la altele s-a aplicat testarea psihologica sau sportiva, la alte unitati nu. Toate aceste modalitati nu sunt cuprinse nici in prevederile Ordinului 665/2008 si nici in cel de ultima aplicare, respectiv Ordinul nr. 129/2001.
-         mentionez de asemenea faptul ca Ordinul M.A.I. nr. 129/2011 a fost emis fara respectarea prevederilor Legii nr.24/2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative, republicata.
(* in continuare puteti invedera si alte aspecte particulare de care aveti cunostinta personal sau in mod indirect si pe care le considerati nelegale sau in masura sa vicieze rezultatele interviului).
Acestea sunt motivele pentru care sunt nevoit să mă adresez dumneavoastra, cu rugămintea ca în raport de cele menționate de mine,  precum și din examinarea înregistrărilor audio-video și a înscrisurilor ce au însoțit desfășurarea probelor, să revocați în totalitate rezultatul examenului pentru departajare ca urmare a aplicării măsurilor de reorganizare a M.A.I., ca fiind integral viciat in ceea ce ma priveste, precum si revocarea Ordinului M.A.I. nr.129/2011, acesta cuprinzând prevederi contrare Ordinului nr. 665/2008, acest ultim ordin reglementand deja domeniul in speta si fiind anterior ordinului a carui revocare o solicit.

Data ..............                                                         Semnatura,

joi, 21 iulie 2011

Informare pentru toti membrii SCMD


1.     Pe data de 11.07.2011, SCMD a depus la Parchetul de pe langa ICCJ o plangere impotriva membrilor Curtii Constitutionale, solicitandu-se verificarea aspectelor in care acestia au dat aviz favorabil in situatii de promovare prin frauda a unor legi (263/2010 si 58/2011) sau de aplicare retroactiva (119 si 263/2010).
2.     La plangerile penale depuse impotriva deputatilor care au votat la dublu Legea de aprobare a OUG 1/2011 si a Secretarului general al Camerei Deputatilor, am primit deocamdata confirmare de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sector 5 Bucuresti, ca s-a dat curs plangerii impotriva numitului Barbu Gheorghe, secretar general al Camerei Deputatilor (fost secretar de stat in Ministerul Apararii) aceasta “”fiind trimisa Sectiei 17 Politie in vederea efectuarii de cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii prevazute de art. 246 din Codul Penal””.
3.     Va informam ca, dupa suspendarea platilor de catre stat pentru medicamentele compensate, urmeaza o alta suspendare care a incoltit in mintea triumviratului dictatorial Geffrey Franks – Traian Basescu – Emil Boc, SUSPENDAREA PLATII PENSIILOR PENTRU SUMELE CARE DEPASESC 4 PUNCTE DE PENSIE. Pe teava Guvernului se afla o noua OUG care prevede, pentru toti pensionarii, ca nu se vor mai plati, indiferent de cat de mare este suma inscrisa in acte si liste, decat cel mult valoarea a 4 puncte de pensie, pana la o data neprecizata. Punctul de pensie fiind asadar 738,28 lei, chiar daca Oprea ti-a facut o pensie de 951 de milioane sau 328 milioane pe hartie, nu vei primi decat maximum 29.531200 lei (2953 lei noi), restul ti-i va da statul inapoi, sub alta Guvernare, candva, la pastele cailor! Asta in situatia cand punctul de pensie va ramane cel de anul trecut, pentru ca, din datele noastre, in noiembrie, punctul de pensie va scadea la 540 lei, ceea ce va face ca cea mai mare pensie, platita efectiv in Romania, sa fie de 2160 lei. Reamintim bravilor generali in rezerva care fac sluj in fata Puterii, primind decoratii si diplome din mana generalului-fruntas Ontanu, ca nu mai sunt militari in rezerva ci doar “”asistati”” sau “”beneficiari””, adica niste amarati de “”tivili””, dependenti exclusiv de punctul de pensie. Se va folosi cuvantul “”plafonare””, in realitate insa este vorba despre o suspendare partiala a platii pensiilor care depasesc 4 puncte si, in fapt, de o micsorare reala, care ii va bucura desigur pe toti cei care au pus botul la lista in continua prefacere propagandistica a lui Oprea.
4.     Brambureala din MAI, ocazionata de complet ilegala disponibilizare prin restructurare a cadrelor (jandarmi si pompieri), s-a extins si asupra politistilor. Pe data de 6 iulie s-a facut disponibilizarea si la Politia de frontiera, in urmatoarele conditii: “”pilele””, prevenite din vreme, si-au luat concedii medicale (unii numai pentru zilele de 6 si 7 iulie, sau chiar numai pentru 6 ) in timp ce fraierii, prezenti la serviciu, au fost prinsi de ordinul de punere la dispozitie. Acestia doar sunt supusi concursurilor. Favorizatii s-au intors pe 7 si si-au continuat activitatea fara probleme, fiind reconfirmati pe post.
5.     Traian Basescu a fost prezent la inmormantarea parintelui Anastasie Papacioc. Sa nu va imaginati ca cel care se declara comunist in 2004, ar fi dat, din pozitia de adept al ateismului stiintific, brusc, in damblaua misticismului! Si-a executat in fapt , pentru a da exemplu, propriul ordin, acela ca, pe perioada verii si toamnei, membrii PDL, pentru a-si spori popularitatea si imaginea rau sifonate, sa fie prezenti la toate manifestarile legate de biserica. De ce? Pentru ca in astfel de ocazii, lumea nu-i va mai huidui, asa cum s-a intamplat cu Elena Udrea, huiduita chiar de membrii PDL-ului, familiile si prietenii lor, intrati pe baza de invitatii, raspandite de filialele PDL la meciul lui Bute. Recomandam tuturor membrilor SCMD, ca in astfel de situatii, la hramuri, praznuiri, etc, daca vor intalni figuri ilustre ale PDL, sa-si aduca si sa le aduca aminte numai de cele sfinte: “”Pasti””, “”Biserici””, “”Grijanii””, “”Dumnezei””, “”Cristosi””, etc.
6.     Referitor la regionalizare, reamintim tuturor ca presedintele nu-i  mai sustine pe “”chinezii”” din fruntea UDMR, care gandesc medieval in “”autonomii teritoriale”” ci pe adeptii mult mai periculosi ai lui Laszlo Tokes, care viseaza modern, adjudecarea tuturor resurselor Romaniei si a fondurilor europene destinate Romaniei. La inceputul anilor “90, doua banci vieneze si una din Budapesta imprumutau ungurilor si ungurizatilor (adica “”maghiarilor””) cate 50 000 de marci, pe termen lung, pentru achizitionare de pamant, imobile si capacitati de productie, dar si pentru infiere de copii (cate patru) spre a-i transforma prin maghiarizare in unguri, in Romania, in urmatoarele conditii: timp de 2 ani, restituirea sumelor se facea fara dobanda, apoi cu o dobanda simbolica de 2%. In aceste conditii reamintim ca 83 % din pamantul Romaniei are astazi alti proprietari decat cetatenii romani (exceptandu-i, evident, pe unguri si ungurizati): ungurii din Ungaria si Romania, austieci, germani, englezi dar si italieni, ciprioti, chinezi si altii. Recent, o mare proprietate a fost cumparata de unguri, langa mila 23 in Delta Dunarii. Euroregiunile vor permite concentrarea fondurilor europene in mainile lor, pe agicultura, turism, si celelalte si prin firmele aparent romanesti care le vor obtine, se vor scurge spre Budapesta. Nu ne-am vandut patria, am dat-o gratis, bucata cu bucata.
7.     Anumite haznale de presa scrisa continua atacurile la adresa presedintelui SCMD si a vicepresedintelui Valeriu Pricina, in baza ordinului dat de cel mai bine hranit general in rezerva din Romania. Povestea cu deturnarea inexistentelor fonduri ale SCMD a fost pe moment lasata deoparte, respectivii fiind acuzati ca au fost si au ramas clientii “”popotelor””. Personal nu am agreat niciodata acest termen, pentru ca generatia mea nu l-a utilizat, dar inteleg de ce le place atat de mult unor lideri ai Puterii si unor cunoscuti gazetari aserviti: sunt intim legati de prima parte a cuvantului “”popota””. La ultimul chef cu prietenii, cel ce se viseaza viitorul premier, in timp ce acolitul Sarbu va fi ministrul pentru absorbirea fondurilor europene, generalul de “”popota”” Oprea a declarat ca nu se lasa pana nu-i va vedea arestati pe cei doi purtatori de imagine ai SCMD. Este posibil, intrucat noi suntem cei care, la fiecare vizita in teritoriu, am instrainat ilegal, integral sau partial, terenurile si imobilele unitatilor militare… si am construit in Bucuresti un oras in oras, cu sprijinul lui Vanghelie, al damei Udrea si a consilierului prezidential Dima!...
8.     Pentru ca tot ne-am referit la inventatul partid pe care Puterea il numeste “”al generalilor”” iar Opozitia “”al santajatilor””, va informam ca, duminica, 17 iulie, la crasma Cornul Vanatorului din Arges, s-a desfasurat conferinta de alegeri pentru desemnarea presedintelui detasamentelor de asalt Arges (numite im mod diversionist Tineretul Progresist) ale UNPR. Cu 37 de voturi din 39 a fost ales ca presedinte tehnicianul dentar de 32 de ani Bogdan Uta care a declarat ca incep actiunile pentru castigarea alegerilor din 2012. Afacerea a fost orchestrata de cunoscutul traseist Georgiu Gingaras, presedintele UNPR Arges, care a declarat textual: “”Partidul nostru se afla pe un trend ascendent in sondaje, undeva la 7-8%””! Modest, foarte modest! In realitate, credem ca este vorba de 70-80% care se adauga celor 156 de procente pe care la va obtine PDL si celor 20 pe care le va obtine Kelemen Hunor, astfel incat procentajul actualei Puteri va fi de cel putin 246-256% in alegeri! Evident, cu ajutorul domnului Opris, al programului “”Cobra”” si al strategiei generalului Anisia! Asta daca SCMD isi va inceta existenta, va dormi in cizme sau va fi plecat in concediu la mare, in perioada respectiva! Si a mai comunicat ceva dl. Gingaras tineretului uneperist “”mandria tarii”: “”Vreau sa constientizati ca rolul vostru, ca tineri, nu este doar acela de lipitori de afise””. Evident, tinand cont de experienta granzilor UNPR, rolul minunatilor tineri pregatiti de ei va fi acela de “”lipitori”” in general! Care vor “”prelua stafeta”” de la dumnealor, “”cei mai batrani, peste 5, 10 sau 15 ani””! Iarasi sunt modesti: noi le promitem mai mult de 15 ani – 20, 30 sau chiar pe viata!...

9. Va informam ca numai in aceasta luna, care inca nu s-a incheiat, SCMD a dat sapte ajutoare de inmormantare. Deci sapte dintre membrii nostri de sindicat au decedat la varste cuprinse intre 49 si 60 de ani, ultimul fiind fotbalistul Lt Col. (r) Stefan Sames. Dumnezeu sa-i odihneasca! Dar gluma incepe sa nu mai fie gluma. Tot mai multi camarazi parasesc ""pe cale naturala sistemul"". Si pentru aceasta, cei vinovati, Basescu, Boc, Seitan, votantii la doua maini si fara creier ai majoritatii parlamentare si membrii Curtii Constitutionale vor trebui sa plateasca. Prin grija SCMD, de ce le e frica, nu scapa!

Honor et Patria! Vae Victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

vineri, 8 iulie 2011

Jandarmii si noul drept furat militarilor – dreptul la contestatie


Prin legislatia ultimilor doi ani, bolsevicii portocalii, de inspiratie stalinista, au rapit odata cu trecerea in rezerva, tuturor categoriilor de militari, urmatoarele drepturi: dreptul la munca, limitat prin Legea 329/2009, anulat pana la 65 de ani prin Legea 263/2010; dreptul la pensie, anulat temporar prin aceleasi legi la care se adauga OUG 1/2011; dreptul la proprietate prin transformarea militarilor in rezerva si in retragere in ”asistati” (Legea 263/2010) sau ”beneficiari” (OUG 1/2011) si prin reducerea retroactiva a bunului dobandit (Legea 119/2010, 263/2010, HG 735/2010, OUG 1/2011); dreptul la sanatate (asistenta medicala gratuita si medicamente gratuite) prin pierderea statutului de militar si transformarea in civili supusi platii CASS-ului si dreptul la viata prin recomandarea facuta de premier de a trai in medie 6 ani dupa trecerea in rezerva, urmand a ”parasi pe cale naturala sistemul” ulterior.
La toate acestea se adauga atingerea demnitatii si onoarei prin supunerea noastra timp de doi ani oprobiului public pentru ca am fi ”nesimtitii” cu ”pensii nesimtite de 20 de milioane”, mintirea sistematica si manipularea celor carora varsta nu le mai permite sa discearna realitatea, de catre ministrii de resort si slugile lor. Acordarea gradelor de general sau colonel in rezerva, pe criterii politice unor tuteri ai puterii si decorarea eroilor veniti din Afganistan si Iraq de catre aceste facaturi; aruncarea pe drumuri, la 45 de ani, fara nici un drept, a militarilor angajati pe baza de voluntariat si, astazi, a jandarmilor.
Cu ocazia reformei in Ministerul de Interne, prin reforma jandarmilor ni se mai fura un drept constitutional. Jandarmii au fost obligati sa faca rapoarte prin care acceptau, fara sa aiba date concrete zisele ”examene” sau ”testari” sau ce Dumnezeu or fi fost, pentru posturile pe care le detineau, si sa renunte prin semnatura la dreptul ulterior de contestatie, ceea ce este inadmisibil.
Zisele ”examene” s-au tinut in perioada 28-30 iunie, in fata unor comisii ai caror membri nu au fost verificati si atestati de nimeni, fara sa se prezinte in prealabil modul de desfasurare, normele, eventuale bareme si bibliografii; in unele unitati s-a dat proba sportiva (esentiala pentru meserie) in altele nu; in unele unitati au avut test psihologic (de asemenea esential) in altele nu; in majoritatea cazurilor, au intrat la ”examinare” nu in grupuri de 5 sau 3 ci individual, ca sa nu existe martori. Iar rezultatul se vede: cei care au iesit plangand sau injurand ca au picat au fost mentinuti in mod surprinzator pe post, alaturi de pile si nepoti dar si de indivizi cu dosare penale, iar profesionistilor li se va desface contractul de munca cu data de 15 sept. a.c., fiind mintiti ca vor primi un fel de pensie - ajutor social. Cei care au refuzat sa semneze rapoartele vor fi trecuti pur si simplu in rezerva, imediat.
Ii atentionam pe colegii nostri mai tineri si mai creduli asupra urmatoarelor:
·        Prin Legea 263/2010, dreptul la pensie anticipata, penalizata, este garantat dupa implinirea varstei de 50 de ani. Ei vor primi salarii nu se stie pe ce baza, pana la 15 sept. si, ulterior, vreme de maximum 6 luni, iarasi nu se stie pe ce baza, un ajutor de somaj mascat, dupa care Dumnezeu cu mila! Daca nu au contestat ”examenul” si au mai si semnat un raport prin care s-au predat la mila fraudatorilor, nu vor avea nici un castig de cauza in justitie. Pentru a putea actiona ulterior, trebuie sa inregistreze imediat contestatii scrise, prin depunere directa si inregistrare si la Ministerul Administratiei si Internelor si la Ministerul Muncii, prin care sa conteste legalitatea normelor de instiintare, organizare si derulare a ziselor examene.
·        Dupa data de 15 septembrie, cand vor deveni civili, se pot adresa in justitie, in baza contestatiei, solicitand, asa cum am facut si noi dupa legea 329/2010, plata integrala a salariilor de la data desfacerii abuzive a contractului de munca pana la data castigarii procesului si reincadrarea pe post.
·        Cei care nu au semnat rapoartele si au fost abuziv trecuti in rezerva, se pot alatura imediat SCMD si pot contesta imediat in justitie abuzul in functie comis de trepadusii d-lui Igas.

Din acest moment, SCMD sprijina cu toata forta de care dispune, actiunile jandarmilor, pompierilor si politistilor in curs de disponibilizare.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU

miercuri, 6 iulie 2011

Scrisoare deschisa catre Curtea Constitutionala

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE
Comitetul Director
Adresa: Bucuresti, Bd. Poligrafiei, nr. 4, Sector 1, cod postal 013705
E-mail secretariatscmd@yahoo.com Site http://sindicatulcmd.blogspot.com          Telefon fix : 0216683467, Mobil : 0725562223,  Fax :  0318177371
Cont:BRD, Agentia Carol, RO41BRDE441SV79262374410, Cod fiscal:26096263
Nr. 768/05.07.2011
                                                                                                      

                                             SCRISOARE DESCHISĂ
Către,
CURTEA CONSTITUŢIONALĂ
           Având in vedere nenumăratele devieri ale şefului statului şi ale actualei guvernări portocalii de la litera si spiritul CONSTITUŢIEI, devieri aprobate cu o suspectă bunăvoinţă de către membrii Curţii Constituţionale, vă solicităm să stopaţi genocidul şi abuzurile comise  împotriva pensionarilor militari şi poliţişti, abuzuri incepute in 2009 când aţi declarat constituţională  Legea 329/2009 privind interzicerea cumulului pensiei cu salariul, limitând astfel, anticonstituţional, dreptul la muncă.
Aceste acţiuni, antieuropene şi anticonstituţionale, posibile numai cu girul judecătorilor Curţii Constituţionale au demonstrat că nu aţi întreprins nici o  măsură legală pentru evitarea abuzurilor, ci dimpotrivă, prin încălcarea prevederilor art. 15 alin. 2 din CONSTITUŢIA ROMÂNIEI, aţi declarat ca fiind constituţionale Legile 119 şi 263 privind  recalcularea şi revizuirea retroactivă a pensiilor militarilor şi poliţiştilor precum şi a altor categorii de pensionari cu excepţia pensiilor magistraţilor, inclusiv a membrilor curţii, legi adoptate fraudulos, prima prin asumarea răspunderii iar cea dea doua prin furtul comis de Anastase Roberta la numărarea voturilor, fapt de o ruşine incomensurabilă pentru Parlamentul României şi pentru dumneavoastră.
Aveţi ocazia să îndreptaţi aceste grave erori comise de partidul - stat, PDL şi de preşedintele statului, greşeli girate de dumneavoastră, care nu fac decât să demonstreze că existenţa Curţii Constituţionale, contrar tradiţiei româneşti, se justifică doar ca instrument politic împotriva puterilor legislativa şi judecătoreasca.
Vă solicităm, pentru ultima dată, să îndreptaţi faptele grave comise de Parlamentul României prin FURT şi MINCIUNĂ cu ocazia adoptării  Ordonanţei 1/2011 ca lege.
Totodată vă aducem la cunoştinţă faptul că aveaţi obligaţia legală să răspundeţi ultimatum-ului depus de SCMD in ziua de 25 octombrie 2010, dată la care am organizat prima manifestaţie publică împotriva dumneavoastră.
Sperăm că demnitatea şi onoarea vor învinge minciuna şi laşitatea!
În caz contrar ne revedem în justiţie!

PRESEDINTELE SCMD
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

luni, 4 iulie 2011

Diversiuni, diversiuni…

 In atentia tuturor membrilor SCMD si a celor interesati


Riposta SCMD in justitie, in Parlament si in media, din ultima luna, a alertat Puterea portocalie, care a inceput sa-si puna ministrii si tucalarii lor la lucru:

1.     Esuand pe moment in incercarea de a sterge prin Constitutie sau prin recursul in favoarea legii hotararile de tribunal in favoarea noastra, domnul ministru Predoiu a apelat la metoda comunista a discutiei de la om la om, convocand judecatorii din judete. La sfarsitul saptamanii trecute a fost la Ploiesti si de trei ori in discursul domniei sale in fata judecatorilor prahoveni a lansat ideea ca nu le poate mari lefurile datorita cresterii pensiilor militarilor. Sugestia este foarte clara: sa nu mai dea verdicte in favoarea SCMD pentru ca din cauza noastra nu le cresc lefurile!...
2.     De la ministrul Apararii Nationale  a emanat decizia catre comandantii unitatilor, pentru a provoca ura cadrelor active impotriva rezervistilor, ca va fi imposibila alinierea salariala la NATO din 2012, datorita balastului reprezentat de pensionarii militari, din cauza carora bugetul statului a fost supraincarcat.
3.     Dl. Mihai Iliescu ii prosteste pe ANCMRR-isti ca pe vremea fanariotilor: sa semneze tabele sa-si ceara singuri zbiltul, adica propria executie, sa le trimita sultanul mai devreme deciziile de revizuire, nu in noiembrie-decembrie, ca sa poata actiona in justitie si sa castige mai repede. Mai mult, din ianuarie vor avea de platit mai putin retroactiv. De ce? Fiindca s-au declarat de acord cu decapitarea si si-au cerut belirea pensiilor mai devreme decat prevedea OUG 1/2011. Grav e ca se gasesc indivizi care nu gandesc si executa (adica semneaza tabelele).
4.     In urma atacurilor noastre pe ideea ca cei care trec in rezerva acum, la 50-55 de ani nu vor beneficia de pensie pana la 65 de ani - barbatii si 63 de ani - femeile, pentru ca sunt civili, dl. Igas, escamotand adevarul si anume ca prin abrogarea Legii 179/2004, politistii nu mai primesc gradul militar la pensionare, a avansat un proiect de OUG care stipuleaza si pentru functionarii publici (fosti militari din MAI) varsta de pensie la 60 de ani.
5.     Daca sunteti atenti, veti constata ca s-a declansat ofensiva de anulare a hotararilor tribunalelor, de aplicare a revizuirii si regularizarii si asupra categoriilor socio-profesionale prevazute de HG 737, adica asupra colegilor nostri de suferinta, diplomati, parlamentari, piloti civili, grefieri, etc., care si-au pierdut, ca si noi, dreptul la proprietatea legitima, fiind discriminati prin Legea 119/2010.

Pe cei care gandesc ii asteptam in continuare alaturi de noi. Celorlalti…Dumnezeu sa le lumineze mintea si sa le indrume pasii!...

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU