miercuri, 26 octombrie 2011

Stimati tineri colegi recent disponibilizati din MAI … sunteti razbunati!

-         ”Reforma din MAI” continua –
Domnisoarelor, doamnelor si domnilor recent disponibilizati din MAI,
In septembrie 2010, SCMD anunta pe posturile de televiziune ca, in ciuda deficitului de personal, MAI va disponibiliza in 2011-2012, 18.000 de cadre. In decembrie 2010 SCMD anunta disponibilizarea a 19.000 de cadre. In replica, ministrul de Interne ne-a facut nebuni, dar, dupa trantirea in Parlament a legii privind reforma in MAI, disponibilizarile s-au declansat in iunie a.c., cu complicitatea Ministerului de Finante, ospatarul Igas anuntand recent un total de 20.000 de disponibilizati.

Dvs. ati facut parte din primul val. Ati fost tradati de toti sefii dvs., care ar fi trebuit sa va protejeze si sa se impotriveasca asa-zisei reforme. Pentru ca argumente aveau, incepand cu cerinta mai mult decat logica exprimata si de NATO si de UE a separarii Internelor de Administratia Publica. Dar nimeni nu a avut curajul sa se impotriveasca si ati fost insultati, batjocoriti, executati public fara drept de apel, prin asa zise concursuri si atestari pe post. Vine insa si randul fostilor dvs. sefi, pentru ca distrugerea Internelor, a sigurantei cetateanului, implicit a sigurantei nationale, continua, in cadrul unei grandioase si fara precedent opere de tradare.

Spre stiinta dvs. ISU se desfiinteaza complet. Se are in vedere infiintarea de structuri pseudospecializate, de catre primari, cu efective pe care si le pot permite primariile. Cei mai smecheri dintre fostii dvs comandanti se inghesuie deja sa-si faca rapid companii private de pompieri, spre a beneficia de jaful programat cu parcul auto si celelalte dotari ale ISU.

Dupa cum stiti, doua directii ale MAI, Ordine Publica si Rutiera, vor trece tot la primarii, in cadrul politiei locale, gastile mafiote actuale urmand a fi inlocuite de bandele politice sau etnice de spoliere a cetateanului, la dispozitia primarilor implementati sau cumparati de Putere. Operatia presupune un alt val de disponibilizari si, practic, lipsirea cetatenilor Romaniei si de siguranta rutiera si de ordine publica.

Cu disparitia a 2/3 din functii (de la agenti la comisari sefi si chestori) trei directii si anume: Directia Generala Pasapoarte, Directia Evidenta si Administrare a Bazelor de Date, Directia Regim Permise si Inmatriculari, a caror infiintare a costat 28 miliarde lei, se comaseaza in cadrul Directiei Generale de Evidenta Informatizata a Persoanei. Este o directie aducatoare de bani la nesfarsit, drept care nu se stie daca va functiona ca imprastiata pe la prefecturi sau in cadrul Ministerului … Transporturilor, intrucat domnisoara Boagiu vrea sa aduca si ea bani pentru mult iubitul Stapan si partidul sau.

Inspectoratele judetene dispar (alte sute de disponibilizati). Politia Capitalei, ca structura, dispare (1600 disponibilizati). Posturile de politie comunale dispar considerandu-se, spre exemplu, ca in lupta cu hotii, asasinii, violatorii, etc, pentru localitatile Chiajna, Dragomiresti si Domnesti sunt arhisuficienti doar doi agenti proaspat iesiti din scoala.

Politia de frontiera dispare prin tranformare, ca tot nu mai avem frontiere si se plimba ungurul Viktor Orban prin Romania ca prin curtea maica-si!...

Academia de Politie se desfiinteaza, deci adio ofiteri de cariera cu studii superioare, in locul ei infiintandu-se Scoala de Ofiteri de Politie (studii medii).

DGIPI si DGA se comaseaza, noua structura, care presupune doar jumatate din functiile avute de cele doua, ramanand in MAI. Tot in MAI mai raman Jandarmeria diminuata si Politia judiciara diminuata.

In concluzie, Romania devine raiul hotilor si asasinilor, al criminalitatii organizate, astfel transformata in criminalitate de partid si de stat.

Toate cadrele ce urmeaza a fi disponibilizate, de la agent la chestor, vor beneficia de sprijinul SCMD.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU

luni, 24 octombrie 2011

GANDURI DE ZIUA OSTIRII


381.118 morti in campania din Est, 169.504 in campania din Vest, peste 1.000 ucisi la ocuparea Transilvaniei de Nord si 400.000 de expulzati, 14.000 de morti numai la Fantana Alba, in Rasarit si peste 1.000.000 de expulzati, 36.000 de cetateni romani masacrati la Kamenesck-Podolsk, 200.000 de evrei romani si un numar necunoscut de tigani deportati de Horthy la Auschwitz, 100.000 de tineri romani recrutati de armata ungara si abandonati in linia intai, spre a fi masacrati de rusi, 60.000 de femei duse ca sclave in Germania, 62.000 de romani basarabeni predati la cheie de regele  Mihai lui Stalin, zeci de mii de romani ucisi de bombardamentele sovietice, apoi de cele americane, lichidati de agentii NKVD-ului sau de politia politica a Anei Pauker, etc. Cam acesta ar fi bilantul de sange pentru romani, al celui de-al doilea razboi mondial. Plus faptul ca tradarea de la 23 august 1944, prin devansarea evenimentelor cu 3 zile si anularea intelegerilor avute de Carol al II-lea cu Stalin, si de Maresal cu americanii, ne-au mai costat 6 divizii duse in prizonierat, ocuparea fara lupta a Capitalei abandonate de Mihai, apoi a intregii tari, statutul de tara infranta, obligata la despagubiri de 3 ori mai mari decat ale Italiei fasciste, plus 67 de ani de ocupatie straina si distrugere sistematica a natiunii romane de catre kominternisti si neokominternisti.

Unica raza de speranta, 25 Octombrie 1944, prin jertfa Armatei romane, a fost intunecata de instalarea ocupatiei sovietice in Ardealul proaspat eliberat prin jertfa, ocupatia avand ca sluga credincioasa falanga fascista ungara, devenita peste noapte centrala bolsevica de la Cluj. Conditia restituirii Ardealului de Nord, negociata de Petru Groza, a fost acceptarea ca cetateni romani a celor 400.000 de fascisti unguri adusi din Ungaria in calitate de colonisti, in perioada 1940-1943 si crearea, ulterior, a regiunii Mures-Autonoma Maghiara. 

An de an, am aniversat 25 Octombrie ca Ziua Ostirii Romane! 25 Octombrie – eliberarea ultimei brazde! Am facut-o ca militari!
Pentru prima data insa in istoria postbelica, nu o mai putem face pentru ca ni s-a rapit si aceasta calitate. Nu exista si vom lupta sa nu existe niciodata o zi a ”asistatului” sau a ”beneficiarului”!

Pe 25 Octombrie, nu se va organiza nici o actiune de lupta sindicala pentru ca nu ne intereseaza razboiul de imagine dintre doi tradatori istorici ai natiei. Pe 25 Octombrie, SCMD nu va organiza si nu va participa la nici o actiune comemorativa decat in situatia in care suntem invitati oficial, de autoritati, ca militari in rezerva, pentru ca altfel ar insemna sa depunem coroane pe mormantul defunctei noastre calitati. Doar 170 de colegi, membri ai SCMD, si-au dobandit in justitie, definitiv si irevocabil, statutul de cadru militar in rezerva! Deocamdata!

Pentru ca lumea sa ne cunoasca, vom participa in schimb la lansarea cartii “Pentagonul”, a dl. Col. (r) Gheorghita Teodorescu, o prima carte despre noi, cei care murim astazi degeaba, pe meleaguri straine, aparuta in Seria Noua a Colectiei ”Amintiri despre Noi”, aprobata de Consiliul National al Reprezentantilor SCMD, la 19.10.2011. Evenimentul va avea loc pe 25 octombrie, ora 18.00, la Cafeneaua Liberala din Str. Doamnei, nr 9 (vis-à-vis de BNR). 

Si mai contribuim la rememorarea sentimentelor care i-au insufletit pe ostasii romani la 25 Octombrie 1944, transmitandu-le tuturor celor care mai simt romaneste,  mesajul peste timp al ultimului mare conducator al neamului: “Fii om, fii drept si recunoaste ca, deasupra ambitiilor si intrigilor si urilor este Patria, este vesnicia Neamului si ca acolo trebuie sa ne intalnim intotdeauna, chiar daca nu ne intelegem de fiecare data!” (Ion Antonescu, “Catre romani”). 

Iar daca politicienii de Dambovita se simt oripilati de cuvintele celui tradat si ucis cu complicitatea ”Sarbatoritului”, le transmitem acelasi mesaj in viziunea politicianului care ar trebui sa le fie model, Ion I.C. Bratianu: “In chestiunile cele mari, in acele de ordin moral care stapanesc viitorul unui neam, de care sunt legate interesele lui supreme de onoare si de nationalitate, nu pot fi preturi de tocmeala, nu pot fi motive de oportunitate ca sa te hotarasca a le compromite, coborandu-te de pe taramul inalt si sigur al principiilor. Oricare ar fi vicisitudinile zileleor si anilor, oricare ar fi durata lor, vine ora rasplatei.” 

Sa dea Dumnezeu sa vina aceasta ora, pentru ca suntem intr-un moment al tradarii natiunii de catre politic, aproape identic cu acela din 28 iunie 1940, cand politicienii au ignorat dorinta militarilor de a apara tara cu armele, prilejuindu-i regelui Carol al II-lea (1930-1940) rostirea reprosului valabil si astazi: “De ce oare romanii nostri n-au nici cea mai mica doza de orgoliu national, in aceste clipe intr-adevar grele?”
 
Speranta SCMD este ca generatiile actuale de romani vor da raspunsul potrivit pe 24 ianuarie 2012!

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU


vineri, 21 octombrie 2011

REZOLUTIA Consiliului National al Reprezentantilor SCMD Alba Iulia - 20.10.2011

Intrunit statutar in zilele de 18-20 octombrie 2011, la Alba Iulia, Consiliul National al Reprezentantilor SCMD (CNR) a votat in unanimitate, la primul punct al ordinei de zi, raportul privind activitatea desfasurata de SCMD in perioada iulie 2010-octombrie 2011, raport prezentat de catre presedintele SCMD. La dezbaterile pe marginea raportului s-a aprobat initiativa Comitetului Director (CD)  de a se acorda un cuantum de 30% din cotizatii catre filiale, cuantum care va ramane acelasi si in anul 2012. In mod expres, acelasi cuantum pentru anul 2012 a fost dezbatut si votat la sfarsitul lucrarilor. S-a votat, de asemenea, ca filialele mici si cele nou infiintate sa fie, ca si pana acum, sprijinite financiar pentru desfasurarea activitatilor sindicale.

CNR a aprobat decizia luata de catre Comitetului Director in anul 2011, de a se sprijini cu o suma de bani familiile membrilor SCMD, in caz de deces al acestora, la cererea filialelor. Prin vot unanim s-a hotarat sa se acorde acest ajutor si in 2012, cuantumul fiind stabilit in functie de disponibilitatile financiare ale SCMD.

La punctul 2 al ordinei de zi a fost dezbatut Regulamentul de organizare si functionare a SCMD (ROF). Dupa ample dezbateri, propunerile de modificare si completare au fost introduse imediat in cadrul proiectului si, in final, ROF a fost aprobat cu majoritatea voturilor (s-a inregistrat un singur vot impotriva).


S-a votat ca punctele 4 si 6 ale ordinei de zi, respectiv prezentarea bilantului contabil pe anul 2010, rezultatul controlului intern si proiectul de buget de venituri si cheltuieli, sa fie prezentate prioritar. Acestea au fost sustinute de catre vicepresedintele SCMD, Gl. Mr. (r) Nastase Constantin, care a raspuns si intrebarilor privind masurile luate de CD, acestea fiind votate in unanimitate.

La punctul 5 al ordinei de zi, s-a constatat ca adoptarea ROF-ului face imposibila continuarea activitatii Comisiei de cenzori, date fiind noile cerinte legale. In aceasta situatie, CNR a aprobat atat activitatea comisiei cat si solicitarea membrilor comisiei de a li se retrage aceasta calitate. A fost aleasa o noua Comisie de cenzori in urmatoarea componenta:
1.    Lt. Col. (r) Sturza Alexandru – Filiala 1 Deva
2.    Mr. (r) Ghinescu Cornel – Filiala 1 Ploiesti
3.    Mr. (r) Balaiita Sorin – Filiala 1 Alexandria

In prima sa sedinta, comisia de cenzori si-a desemnat presedintele, in persoana dl avocat Balaiita Sorin, care are si calitatea de expert contabil autorizat.

La punctul 7 al ordinei de zi – hotarare asupra petitiilor, apelurilor si propunerilor adresate CNR in perioada iulie 2010-octombrie 2011, CNR a luat in discutie cererile de demisie ale Lt Col (r) Cobuz Elena, vicepresedinte SCMD si Col. (r) Monac Constantin, Secretar general al SCMD. CNR a aprobat in unanimitate decizia CD de a se proceda in conformitate cu Statutul si legislatia in vigoare, respectiv suspendarea pe un an de zile a celor doi petitionari, acestia urmand sa-si pastreze calitatea de membri ai SCMD.
De asemenea, a fost prezentata situatia doamnei vicepresedinte Lt. Col (r) Winzer Ana, a carei suspendare a fost prelungita pentru inca un an, masura care se incadreaza in competentele CD.
A fost dezbatuta si petitia Col. (r) Icleanu Dragos, membru SCMD, transmisa prin e-mail, decizia CNR fiind aceea ca dl Col. Icleanu sa fie pus  in discutia Adunarii generale a Filialei Sector 6 Bucuresti, care va informa CD cu privire la masurile luate impotriva domniei sale. La acest punct, s-a propus, din partea filialelor teritoriale si s-a votat in unanimitate ca filialele sa ia masuri imediate impotriva membrilor care au continuat si continua sa pericliteze prin activitatea lor, desfasurata in interes personal sau extern, imaginea si existenta sindicatului. S-a votat in unanimitate sa se ia masuri impotriva acelora care au sustras si refuza sa predea documente apartinand sindicatului. S-a votat in unanimitate sa se ia masuri impotriva celor vinovati de scurgeri de informatii din Sindicat si, de asemenea, masurile legale impotriva celor care au de restituit sume de bani sau bunuri materiale, obiecte de inventar si active fixe apartinand  sindicatului.

La propunerea filialelor din teritoriu s-a votat cu majoritate de voturi (3 voturi impotriva, din parte filialelor din Capitala), sa fie anulat fondul de premieri de 10% din sumele destinate filialelor, acestea urmand sa valorifice cele 30 de procente care le revin, exclusiv pentru activitatile de sindicat, chirii, etc.

La propunerea presedintelui SCMD, CNR a aprobat in unanimitate ca SCMD sa se implice cu toate fortele in lupta impotriva reformei administrativ-teritoriale - premisa a desfiintarii Romaniei prin federalizare, si pentru sustinerea oricaror initiative de referendum in aceasta chestiune.

CNR a aprobat in unanimitate solicitarile CD privind:
·       Mandatarea CD pentru aprobarea, la inceputul anului viitor, in functie de incasari, a proiectului de buget;
·       Trecerea, acolo unde este cazul, de la conventii civile la contract de munca pentru personalul tehnic al SCMD, cu respectarea legislatiei in vigoare, prin organizarea de concursuri, pentru ocuparea functiilor remunerate si incheierea de contracte de munca numai pe perioade determinate.

S-a constituit, conform punctului 9 al ordinei de zi, Comisia de solutionare a contestatiilor, formata din:
1.    Col. Racasan Stefan – Vicepresedinte SCMD
2.    Col Tudosie Stefan – Presedinte Filiala 1 Sibiu
3.    Plt Adj. Petcu Daniela – Presedinte Filiala 1 Sector 5 Bucuresti
4.    Col Pricina Valeriu – Vicepresedinte SCMD
5.    Col Iancu Valerica- Presedinte Filiala 1 Sector 2 Bucuresti
6.    Col Gurau Petru – Presedinte Filiala 1 Braila
7.    Cpt Cdor Burneiu Dorel – Presedinte Filiala 1 Caracal
8.    Col Aromanesei Radu – Presedinte Filiala 1 Timisoara
9.    Col. Mandasescu Horatiu – Vicepresedinte Filiala Sector1 Bucuresti
Aceasta comisie urmeaza sa-si aleaga presedintele, la prima sa sedinta.

In ceea ce priveste strategia SCMD pe 2012, conform aprobarii de modificare a ordinei de zi, punerea in discutie a acesteia a inceput in seara zilei de 19.10.2011, prin abordarea relatiilor cu partenerii de dialog social, si a continuat in sedinta din 20.10.2011.

S-a subliniat necesitatea actionarii in vederea incheierii de contracte cu statut preferential pentru membrii SCMD, cu societati comerciale, banci si alte firme in vederea absorbtiei ca forta de munca si calificarii, acolo unde este cazul, prin cursuri gratuite pentru membrii  SCMD.

In ceea ce priveste sanatatea, s-a aprobat actionarea in instanta de judecata a Guvernului, pentru nerespectarea prevederilor legale privind asistenta medicala gratuita pentru militari si familiile lor precum si neasigurarea gratuita a medicamentelor.

Referitor la patrimoniul Armatei, s-a aprobat generalizarea eforturilor de aparare si recuperare a proprietatilor imobile care au apartinut organizatiilor si structurilor militare.

Un obiectiv important va ramane in continuare primirea de noi membri si diversificarea metodelor de asistenta juridica, sub coordonarea si strategia unica elaborata de catre Departamentul juridic  al SCMD pentru fiecare proces in parte. Aceasta este o dorinta expresa a tuturor reprezentantilor filialelor, pentru ca numai sub coordonarea stricta a Departamentului juridic membrii SCMD pot fi protejati in relatiile cu Guvernul si avocatii. Activitatea Departamentului juridic a fost expusa pe larg de catre Lt Col (r) Caloian Monica, sef al departamentului, care a raspuns pe larg tuturor intrebarilor in scopul clarificarii strategiei SCMD in acest principal domeniu.

De asemenea, obiectiv prioritar va ramane atragerea societatii civile si organizarea acesteia pentru actiune, in jurul programului numit PLATFORMA CIVICA, sprijinirea sau nu a unor canditati la viitoarele alegeri fiind conditionata de adoptarea de catre acestia a respectivului program. Pe larg, dupa ce presedintele SCMD a adus clarificari in ceea ce priveste strategia coordonarii de catre SCMD a societatii civile, Col (r) Pricina Valeriu, vicepresedinte SCMD, a explicat strategia SCMD in domeniul contracararii ofensivei imagologice si psihologice declansata de Guvern impotriva pensionarilor militari - in mod special, si a pensionarilor - in general, dar si a salariatilor, atragand atentia ca SCMD incepe sa devina un obiectiv prioritar strategic al Puterii, de infrangere a oricarei rezistente.

La concluzii, presedintele SCMD a subliniat ca, pornind de la un mic grup de militari in rezerva, SCMD a ajuns deja un fenomen social de masa si un fenomen istoric, pentru cea mai mare parte a natiunii romane el reprezentand ultima speranta, iar pentru fortele politice, un partenere de dialog si negocieri.

Textul rezolutiei a fost prezentat, discutat, completat si aprobat la incheierea lucrarilor CNR.

Alba Iulia, 20.10.2011

luni, 17 octombrie 2011

Mesaj pentru creduli, referitor la o initiativa legislativa de modificare a ... OUG nr.1/2011 (?!)


         Cu entuziasm juvenil, ca sa nu spunem cu mandrie patriotica si revolutionara, niste domni/doamne au postat pe internet, in facsimil, un Proiect de initiativa legislativa depus la Biroul Permanent al Senatului, pe data de 05.10.2011. Proiectul se intituleaza:”Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr.1/2011,  privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniti din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala”.
         Prima intrebare menita sa spulbere entuziasmul credulilor care s-ar putea bucura vazand nazdravania:
- Oare chiar nu stiu credulii care au inventat aceasta gaselnita propagandistica si cei care au semnat-o, poate de buna credinta, ca initiatori (deputati si senatori) ca respectiva Ordonanta nu mai exista de luni bune, devenind, dupa ce a fost votata la doua maini, prin publicare in MO nr.511/19.07.2011 – Legea nr.165/2011?
- Oare sa nu priceapa aceeasi, plus papagalii care s-ar putea bucura ca nu poti amenda ceva ce nu mai exista?
- Presupunand ca zabaucii nu stiu ce fac, oare nu-si dau seama, aceeasi papagali care se bucura, ca o astfel de initiativa chiar in “procedura de urgenta” zace vreo doi ani prin Parlament, pana este trantita definitiv (a se vedea proiectul depus in noiembrie 2009 pentru amendarea Legii 329/2009, depusa in noiembrie 2009 si respinsa in iunie 2011)?
- Oare nu inteleg cei manipulati, indusi in eroare, ca aceasta bizara initiativa inseamna acordul nostru definitiv, cu despartirea de statutul de militar, cu acceptarea statutului de civil –”beneficiar” al unei pomeni, pentru totdeauna, in baza punctului de pensie?
Punctele 1 si 2, adica amendamentele sunt superbe! Preiau, fara jena, o parte din ultimatum-ul SCMD din 24 ianuarie a.c., insa numai acea parte care se refera doar la cuantum: pensiile scazute, in baza ilegalei recalculari, sa revina la cuantumul din decembrie 2010, iar cele marite propagandistic sa ramana asa. Dar aici se opreste asemanarea pentru ca intervine imediat lipsa crasa de cunostinte juridice, prin adaugirile: “…dar nu mai mare de 8000 lei…” - de ce nu 6, sau 10, sau 15.000? - “pe toata perioada in care pensia calculata in baza metodologiei de revizuire (care din ele?- n.n.) si a valorii punctului de pensie este mai mica decat pensia cuvenita in decembrie 2010”.
Bai, “neicusorilor”, daca punctul de pensie a fost de 738, 28 lei in 2010 (cand nu ne privea, pentru ca eram militari in rezerva), este de 732,8 lei astazi si va fi de 540 lei in ianuarie, cum poti impune un cuantum fix, ala din decembrie 2010, cand pensia ta de civil amarat va scadea cu o treime, prin scaderea punctului de pensie? Asta este aritmetica Robertei Anastase si gandirea geniala a dnei Lupu!...
Cu un aplomb deosebit, creatorii acestei bizarerii ii asigura, practic pe domnii Igas, Maior si Oprea ca, citam “miile de procese aflate in prezent pe rolul tribunalelor si curtilor de apel din Romania, multe dintre acestea castigate de reclamanti din prima instanta” nu-i vor mai deranja pe opresori, deoarece “adoptarea prezentei propuneri legislative ar duce, de indata, LA LIPSIREA DE OBIECT (expresia din raspunsurile standard la contestatiile noastre –n.n.) a cauzelor respective”.
Atragem atentia fericitilor cu duhul ca ”lipsita de obiect” a fost OUG nr.1/2011 si este actuala Lege nr.165/2011, care si-au propus sa revizuiasca deciziile de pensie nule de drept, date in plina perioada de suspendare definitiva si executorie a recalcularii, ilegal, in perioada 27 decembrie 2010 – 06 ianuarie 2011. Drept dovada, SCMD a castigat aproape 3000 de procese in prima si a doua instanta, din cele 21.753 deschise si a castigat 111, definitiv si irevocabil, in recurs impotriva guvernului.  Prin urmare, 111 membri SCMD nu mai sunt “asistati”, “beneficiari”, ci au redevenit, prin dovedirea lipsei de obiect a Legii 165/2011 (fosta OUG nr.1/2011) si desfiintarea statutului de lege unica  a Legii nr.263/2010, din nou MILITARI IN REZERVA, CU PENSII MILITARE DE STAT, IN BAZA LEGILOR 164/2001 SI 179/2004.
Pentru cei care se tem ca valul de decizii de pensii revizuite, cu scaderi masive de cuantum, care ne va lovi in noiembrie–decembrie 2011, ii va nenoroci in ianuarie 2012, SCMD a pregatit singura solutie de prelungire a acordarii cuantumului actual al pensiilor, pana la solutionarea definitiva in justitie -  recurgerea la ordonanta presedentiala.
Speranta noastra este sa revenim toti la statutul de militar in rezerva, si pensiile noastre sa creasca proportional cu cresterile salariale ale activilor, nu sa ramana batute in cuie sine die, cum nu s-au gandit initiatorii acestei trasnai juridice.
Mai mult, atragem atentia legiuitorului ca, in loc sa se economiseasca, déjà s-au cheltuit in plus 100.000.000 de euro cu experimentele pe spinarea rezervistilor. Oare initiatorii nu s-au gandit si la impactul financiar pe care-l implica acesta aberatie care ii nenoroceste, definitiv, pe rezervisti, pecetluidu-le statutul de civili?

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
impreuna cu Comitetul de organizare a Consiliului National al Reprezentantilor SCMD

NOTA:
Comitetul de organizare a Consiliului Natiomal al Reprezentantilor SCMD a fost abandonat de catre consilierul parlamentar Col (r) dr. Constantin MONAC – Secretar General al SCMD, declarat autor al “conceptiei” de modificare a OUG 1/2011, autodeclarat mare  iubitor al sindicalistilor militari, dar care nu ezita sa-i ameninte, citam:
“In temeiul prevederilor legale enuntate in continutul solicitarii mele de demisie va rog inca odata sa o supuneti atentiei CNR ce se va intruni in zilele de 18-19.10.2011 (activitate la care sarcinile de serviciu nu-mi permit sa particip), si sa-mi trimiteti in termenele legale: 1. Extras din procesul-verbal al sedintei CNR. 2. Hotararea judecatoreasca privind degrevarea mea de calitatile si functia detinute in cadrul S.C.M.D.
In cazul in care nu se va da curs solicitarii mele de demisie voi fi nevoit sa ma adresez in nume personal instantei de judecata competente (Judecatoria Sectorului 1) pentru a hotara eliberarea mea din calitatile si functiile detinute in S.C.M.D.Pentru o astfel de situatie nedorita prezenta scrisoare constituie procedura prealabila.”
        

luni, 10 octombrie 2011

TESTAMENTUL NESCRIS

   La mitingul din ziua de 7 octombrie ar fi vrut să vină şi fratele meu, cpt.(r.) Lică Dorel deşi nu era sindicalist şi nici pensionar militar întrucât, printr-un nefericit concurs de împrejurări, părăsise armata după 9 ani de slujire a patriei sub drapelul de luptă tricolor. Cu un destin nefericit, a ajuns să-şi câştige existenţa ca agent de pază la o instituţie de stat, unde i se oferise şi cazare. Dar urmărea cu atenţie activitatea S.C.M.D. şi era convins că foarte curând acesta va deveni o forţă de neoprit.
   La miting însă n-a putut să ajungă. A ascultat îndemnul preşedintelui ţării de a pleca într-o lume mai bună şi pe al premierului de a părăsi pe cale naturală sistemul, astfel încât în ziua de 3 octombrie 2011 s-a dus să se odihnească pe veci alături de părinţi.
   Bolnav fiind, în ultimele zile de viaţă mi-a împărtăşit convingerile lui despre cum trebuie acţionat pentru înlăturarea cancerului portocaliu din trupul societăţii româneşti.
    Mafioţii aceştia conduşi de diabolicul marinar spunea el cunosc foarte bine psihologia poporului român, definit de fatalismul ciobanului mioritic şi de deloc măgulitoarea trăsătură moştenită de la geto-daci : aceea subliniată de Herodot, părintele istoriei, care observa că cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci erau incapabili de a se uni în cuget şi în simţiri. Această dezbinare a noastră o cultivă geniul răului din fruntea ţării care a reuşit să asmută toate categoriile sociale unele împotriva altora, ba a reuşit chiar să învrăjbească şi militarii între ei – spunea cu obidă fratele meu. Totuşi, pe români îi poate uni ura împotriva dictaturii, ca în 1989, sau pericolul dispariţiei statale ca în 1917 la Mărăşeşti. Iată ce nu mai pot controla mafioţii portocalii ! Ura poporului împotriva acestei tagme de jefuitori a ajuns la apogeu, dar fatalismul din concepţia românilor îi împiedică să iasă masiv în stradă. Voturile de anul viitor pot fi furate de aceşti ticăloşi care nu se vor da în lături de a-i mânji pe oamenii săraci, îndeosebi de la ţară, cu produse alimentare şi bani pentru a fi votaţi din nou. Nemernicii care au adus ţara în sapă de lemn, au vândut-o duşmanilor ei, precum Iuda pe  Iisus, au distrus spitale şi şcoli şi viitorul copiilor noştri, mizează pe memoria socială scurtă, pe lipsa de viziune a celor mai puţin şcoliţi şi pe sărăcia oamenilor gata să-şi vândă ziua de mâine pentru bucata de pâine primită ca pomană azi.
   Dar nu e totul pierdut dacă S.C.M.D. va acţiona acum, nu defensiv prin instanţe şi proteste la care nu prea se deranjează toţi membrii de sindicat, ci printr-o ofensivă hotărâtoare împotriva mafioţilor. Trebuie decapitată năpârca. Acum. Acţionaţi pentru suspendarea preşedintelui acum, spunea fratele meu, strângeţi semnături, umblaţi din casă în casă, oamenii vor semna căci s-au săturat de acest beţiv care îşi urăşte propriul popor şi îl minte cu neruşinare, sărăcindu-l pentru binele lui şi al ticăloşilor din jurul lui. Fără acest diavol care a transformat România într-un stat mafiot, partidul portocaliu nu va mai însemna nimic şi alegerile de la anul nu vor mai putea fi furate. Acest popor are încă încredere în armată. Voi, sindicaliştii militari nu aveţi dreptul să lăsaţi garda jos şi să moară ultima speranţă a românilor!  
   Dacă Dumnezeu i-ar fi dat zile nefericitului meu frate, ar fi putut să fie prezent la miting şi să spună toate acestea de la tribuna din faţa Statuii Eroilor de lângă Academia Militară. Am vrut să iau şi eu cuvântul la acest miting pentru a comunica tuturor testamentul nescris al celui ce a fost cpt.(r.) Lică Dorel – Dumnezeu să-l odihnească în pace ! – dar timpul alocat manifestării nu a mai permis şi intervenţia mea.
   Am ţinut însă să o fac pe această cale pentru a-mi elibera sufletul. Şi dacă fratele meu a privit dintr-o stea  la adunarea din 7 octombrie, probabil se va fi bucurat că ideea suspendării preşedintelui Băsescu a fost înscrisă pe steagul de luptă al sindicatului nostru.

                                                                      Col. (r.) Lică Pavel

vineri, 7 octombrie 2011

Lansarea PLATFORMEI CIVICE

 -COMUNICAT DE PRESA-
Asa cum a promis inca din luna martie a.c., SCMD a organizat astazi, 7 octombrie, cu ocazia Zilei Internationale a Muncii Decente si a deschiderii lucrarilor Adunarii Anuale Parlamentare NATO la Bucuresti, in Capitala si in toata tara, ample manifestatii. Invitati au fost toate sindicatele, federatiile sindicale si ONG-urile partenere ale SCMD si ale Fundatiei FACIAS, cu care SCMD colaboreaza perfect pentru sustinerea actiunii Comitetului de Initiativa Civica de strangere de semnaturi pentru modificarea Constitutiei, in sensul suspendarii presedintelui si prin vointa nationala directa.

Scopul mitingurilor de astazi de la Bucuresti si din Tara, a fost organizarea Societatii civile de catre militari, in dubla lor calitate de membri de drept ai Societatii civile (ca militari si sindicalisti) in jurul unui program coerent de actiune civica, in douasprezece puncte, de larg interes national, numit PLATFORMA CIVICA.

La Bucuresti si in Tara, reprezentantii de drept ai Societatii civile au votat in unanimitate textul Proclamatiei care a prezentat PLATFORMA CIVICA.

Cu mentiunea ca societatea civila nu inseamna acea parte a societatii care nu are pistoale, asa cum s-a inteles cand a fost emanat programul absolut imbecil si anticonstitutional intitulat ”controlul societatii civile asupra Armatei” ci, acea parte a societatii care, prin lege, nu are acces la actul politic decizional (structurile militare, biserica, sindicatele, profesorii, educatorii, politistii, magistratii, functionarii publici, etc) va punem la dispozitie textul Proclamatiei, respectiv programul numit PLATFORMA CIVICA, votata in unanimitate de catre delegatii ONG-urilor si sindicatelor prezente la Bucuresti. Numarul aderentilor va fi comunicat dupa ce vom insuma toate datele de la actiunile desfasurate in paralel de SCMD in Tara:

“PROCLAMATIA

din Piata Eroilor Patriei

         Noi, reprezentanti de drept ai Societatii civile, intruniti astazi, 7 octombrie 2011, in Piata Eroilor Patriei, cu ocazia Zilei Internationale a Muncii Decente, proclamam, in numele sindicatelor si asociatiilor pe care le reprezentam, in atentia intregii natiuni romane si a reprezentantilor NATO, participanti la Adunarea Anuala Parlamentara NATO la Bucuresti, hotararea noastra de a lupta pana la capat, prin orice mijloace legale, pentru afirmarea drepturilor noastre legitime, conforme legislatiei europene, drepturi care constituie baza PLATFORMEI CIVICE pe care o propunem tuturor cetatenilor Romaniei, dupa cum urmeaza:
1.     Dreptul inalienabil si neingradit la munca decenta, fapt ce presupune:
·        Locuri de munca garantate, indiferent de varsta, persoanelor majore, prin contracte colective si individuale
·        Libertatea alegerii locului de munca
·        Salarii decente
·        Protectie sociala
·        Dialog social
·        Pensii decente
·        Alocatii pentru copii
·        Ajutoare sociale pentru persoane cu dizabilitati.
2.  Dreptul inalienabil si nerestrictionat al cetateanului la proprietate mobila, imobila si de calitate (grad militar, titlu stiintific, pensie dobandita, drept de autor sau proprietate intelectuala, etc).
3.   Dreptul inalienabil de proprietate al natiunii romane asupra solului, subsolului, apelor, spatiului maritim si aerian romanesc.
4.  Dreptul la sanatate fapt ce presupune refacerea retelei de spitale si unitati medicale de stat, a productiei farmaceutice romanesti si interzicerea desfiintarii Institutului Cantacuzino.
5.  Dreptul la educatie prin reforma invatamantului in interesul imediat si de perspectiva al natiunii romane, cu interzicerea stricta a politizarii acestuia.
6. Dreptul la justitie obiectiva prin interzicerea amestecului Executivului si politizarea actului de justitie, desfiintarea structurilor de politie politica de tip stalinist si a instrumentelor politice tip Curtea Constitutionala, ANI, DNA, CNSAS, etc.
7.  Dreptul la cultura romaneasca si europeana, prin depolitizarea culturii si desfiintarea instrumentelor de tip stalinist gen CNA si ICR.
8.  Dreptul la siguranta nationala, prin refacerea si depolitizarea completa a structurilor militare, de ordine publica, siguranta nationala, penitenciare si reinvestirea in productia romaneasca de aparare.
9.     Dreptul inalienabil al natiunii romane la un stat social, ca expresie a vointei si intereselor cetatenilor.
10.    Dreptul la un guvern responsabil in fata natiunii.
11.  Dreptul la reprezentare parlamentara corecta prin anularea restrictiilor de tip politie politica si “lustratiilor”, a actualului sistem electoral ticalos si interzicerea migratiei parlamentare.
12.   Dreptul cetatenilor de a declansa procedura de suspendare a Presedintelui prin depunerea unui milion de semnaturi.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!”

Reprezentantii Societatii civile care au aderat, prin vot si semnatura, vor sustine in alegeri acele forte politice care-si insusesc in programul lor de guvernare punctele cuprinse in programul numit PLATFORMA CIVICA. In caz contrar, acest program va deveni un program electoral in sine, al Societatii civile din Romania!

Textul Proclamatiei a fost depus de catre SCMD cu numar de inregistrare la sediile MApN, MAI si SRI si urmeaza sa fie depus de catre Fundatia FACIAS la primul ministru, la Presedentie, la Parlament si la forurile internationale.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU