joi, 23 februarie 2012

SCMD IN DIALOG CU MINISTRUL APARARII NATIONALE


Doamnelor si domnilor colegi,

Intr-o emisiune la postul B1 TV, interpelat de realizator, domnul ministru Gabriel Oprea a admis ca nu respinge un dialog cu conducerea SCMD.
La sugestia unor presedinti ai filialelor din Bucuresti si a membrilor Comitetului Director, i-am raspuns in scris ca suntem si noi dispusi sa dialogam cu domnia sa, deoarece domnia sa, daca vrea, are un cuvant de spus (initiativa legislativa) in calitate de membru al Parlamentului si Guvernului, in ceea ce priveste abrogarea unor legi antieuropene si anticonstitutionale impotriva rezervistilor. L-am rugat sa stabileasca locul si ora.
Din pacate, in locul domniei sale, tratandu-ne ca pe niste simpli solicitanti, ne-a raspuns dl. secretar de stat Ozunu, propunandu-ne o intalnire cu domnia sa. Vorba lui Razvan Dumitrescu: de cand se numeste dl. Ozunu … Oprea, si ce ne poate oferi domnia sa? Vrajeli, privind acceptarea de catre noi, eventual colaborarea la ilegala recalculare sau la fel de ilegala revizuire?
Pe noi ne intereseaza natura juridica a pensiei, ca pensie militara de stat, statutul nostru din care decurg toate drepturile, inclusiv cuantumul pensiei. I-am raspuns d-lui secretar de stat in ideea ca poate nu a inteles: suntem dispusi sa discutam cu dl. ministru personal si numai cu dansul. Noul raspuns al dl. fost general, actualmente “asitat” sau “beneficiar”, ca si noi, a fost ca ne ofera o intalnire, nici macar cu dansul ci cu expertii domniei sale. Cu cine sa discutam?... Cu domnul “erga omnes” Tiberiu Fratila?
Opinia mea, ca presedinte al sindicatului, este ca cei care vor sa se prezinte la ordin, sa mai ciupeasca un leu-doi la pensia civila, dependenta de punctul de pensie, sunt liberi sa o faca, dar sa se gandeasca foarte bine in ce masura interesele SCMD corespund cu interesele politice ale UNPR.
Daca insistati, putem continua dialogul de surzi, dar presedintele SCMD nu poate discuta decat cu ministrul Apararii Nationale. Intre timp, am initiat , asa cum ati vazut in comunicatul de ieri, dialogul cu seful ierarhic al acestuia, premierul Romaniei.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU