marți, 31 iulie 2012

Catre presedintele Curtii Constitutionale


SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD)
Presedintele SCMD
Adresa: Bucuresti, Bd. Poligrafiei, nr. 4, Sector 1, cod postal 013705
Email:sindicatulmilitarilor@gmail.com;Sitehttp://sindicatulcmd.blogspot.com Telefon fix : 0736.600.961; Fax :  031.817.7371
Nr. 2080/31.07.2012
                                                                                                      

SCRISOARE DESCHISA

Domnului Augustin Zegrean,
ex-deputat PD, actualmente presedintele Curtii Constitutionale

Domnule presedinte al Curtii Constitutionale,

Ne adresam dvs. in baza misiunii trasata noua, militarilor, de Art. 118, al. 1 al Constitutiei Romaniei privind apararea democratiei constitutionale.
In opinia noastra, dvs si colegii dvs. va faceti vinovati de eludarea directivelor UE privind legislatia ocupationala  si drepturile militarilor si politistilor, de instituirea principiului retroactivitatii legii si de acoperirea fraudei parlamentare in cazurile votarii Legilor 263/2010 si 165/2011. Avem si alte motive sa va consideram un instrument politic in mana unei odioase dictaturi personale. Pentru toate acestea va contestam de doi ani si jumatate in justitie, alaturi de alte asociatii ale militarilor in rezerva, ICCJ urmand sa se pronunte, transand definitiv conflictul pe data de 7 nov. a.c.
Astazi insa, Romania se afla intr-o criza fara precedent si datorita deciziilor consecutive si contrarii pe care le-ati dat in ultimii ani in problema referendumului, instituind astfel o practica neunitara si impunand un prag intr-o tara in care votul nu este obligatoriu.  De aceea facem un apel, in interes general, ca macar acum sa lasati orice alt interes deoparte, sa va intoarceti la principiile de drept si sa utilizati,  inaintea oricarei decizii pe care o veti lua in privinta actualului referendum, datele reale ale recensamantului din oct. 2011. Pentru ca este inadmisibil ca ati acceptat desfasurarea unui referendum fara o limita clara a participarii la vot. Cu atat mai mult este inadmisibil sa acceptati o limita luata in calcul in baza unei realitati din 2002, in conditiile ratelor mari ale mortalitatii, infractionalitatii si alienarii la romani si in conditiile in care BEC se face vinovat de neexercitarea obligatiei de verificare.
Va somam asadar ca, in interes national, sa va exercitati rolul activ si sa va pronuntati asupra valabilitatii referendumului, in functie de cifra reala, actuala a romanilor cu drept de vot din tara si din afara granitelor, elucidand problema celor peste 3 milioane de CNP-uri apartinand minorilor, decedatilor si persoanelor fara drept de vot incluse fara explicatii in listele BEC. In caz contrar nu vom recunoaste legitimitatea lui Traian Basescu in functia de presedinte.
Considerati aceasta scrisoare un avertisment din partea unor cetateni pentru care legea si Constitutia Romaniei se afla deasupra oricarui interes.

PRESEDINTELE SCMD
Col. (r) dr. Mircea DOGARU