joi, 16 august 2012

Scrisoare deschisa

SCRISOARE DESCHISA
Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (C.S.A.T.)

Referendumul – casus belli intre Romania si Ungaria

Domnule presedinte al C.S.A.T.,

Surse euroatlantice bine informate ne atrag atentia asupra unui eveniment trecut cu vederea de CSAT si de media din Romania! Ca Basescu si oamenii lui au boicotat referendumul, ar fi incercat sa aresteze buletinele oamenilor sub diferite pretexte sau ca i-ar fi amenintat pe romanii din Italia cu datul afara din slujbe, aproape ca nici nu mai conteaza!

In sprijinul presedintelui suspendat, sprijin recunoscut de Traian Basescu in interviul dat “Vocii Rusiei”, Viktor Orban a facut, pe data de 28 iulie, urmatorul apel – indemn catre cetatenii Romaniei: “As dori sa urez romanilor si maghiarilor din Romania sa aduca decizii bune, adica sa nu ia nici o decizie, ceea ce maine (duminica) este o posibilitate”.

Majoritatea cetatenilor romani de etnie maghiara s-au conformat apelului, boicotand referendumul.

Acest act incalificabil este de facto o imixtiune brutala a Ungariei, prin Viktor Orban, in viata altui stat membru NATO si UE, cu consecinte extrem de grave, din cauza carora societatea romaneasca este blocata si sufera in continuare, la peste doua saptamani de la referendum. In practica juridica internationala se poate vorbi despre un casus belli, motiv pentru care solicitam o declaratie a CSAT-ului in acest sens, inainte de a ne adresa direct doamnei Angela Merkel si domnului Barroso. In mod similar, in momentul in care vom avea intreaga documentatie, vom proceda si in cazul impardonabil al trimisului dinozaurului politicii bushiste americane, Joe Biden, pe nume Phillip Gordon, care si-a permis sa incerce sa influenteze factorii romani de decizie juridica intru salvarea ultimului brontozaur al unei politici la care SUA lui Obama au renuntat, dupa disparitia, rand pe rand, a lui Tony Blair, Iulia Timosenko, si Nicolas Sarkozy – Traian Basescu.

Din aceaste perspective, intoarcerea lui Traian Basescu la Cotroceni ar inseamna nu numai recunoasterea unei asa zise autonomii secuiesti, inclusiv pe un culoar de legatura intre Odorhei si Sighetul care va fi cedat, ci si angrenarea Romaniei intr-un razboi cu Iranul, pe care nimeni nu-l mai vrea la ora actuala, decat bolnavul care incurca statele americane intre ele (Joe Biden), Traian Basescu si asa zisul “premier de razboi” al Romaniei, Mihai Razvan Ungureanu.

Dumnezeu sa ne apere de bolnavi!


PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU