vineri, 28 septembrie 2012

Precizari privind planul de masuri si alte activitati de pregatire a Consiliului National al Reprezentantilor SCMD (CNR)


     
In aceasta perioada filialele actioneaza in baza planului de masuri privind pregatirea CNR. Fiecare filiala convoaca adunarea generala stabilind datele cerute privind nr. real de membri, bilantul activitatii, completarea (acolo unde este cazul) a BO, etc.

Orice activitate de alt tip ramane la latitudinea filialelor.

Filialele din Bucuresti si Ilfov nu vor si nici nu pot sa organizeze o singura adunare generala, a unei megafiliale, pe tot Bucurestiul, asa cum s-a inteles, ci o intalnire cu reprezentantii USL, cu care fiecare filiala a incheiat protocoale, la care sa fie invitati si ministrii de resort, conform celor stabilite de conducerea SCMD la tratativele cu cei trei copresedinti ai USL, spre a se analiza modul in care fiecare parte si-a indeplinit obligatiile asumate, de la declansarea campaniei de alegeri locale si pana in prezent.

Separat, filialele din Bucuresti au inceput sa-si tina propriile adunari generale pentru a furniza Comitetului Director atat datele de bilant necesare intocmirii raportului anual, cat si propunerile necesare stabilirii strategiei SCMD pentru perioada urmatoare.

In ceea ce priveste “consiliile consultative”, constatam ca si aici au aparut unele confuzii, drept pentru care facem urmatoarele precizari:

  •  In baza planului de masuri adoptat de CD dupa ultimul CNR, fiecarui vicepresedinte, membru al CD, i s-a stabilit o zona de responsabilitate, urmand ca presedintii de filiale din teritoriu sa il tina pe acesta la curent cu problemele pe care respectivele filiale le au. Spre exemplu, filialele din Sud Vest, cad, la ora actuala, in zona de responsabilitate a dl. Vicepresedinte Col. (r) Varban Aurica, iar cele din Bucuresti si Ilfov a d-lui Vicepresedinte cu probleme organizatorice (inregistrat ca atare la tribunal) Gl. Fl. Aer. (r) Balan Iosif, care a preluat si atributiile Secretarului general, pe durata suspendarii dl. Col. (r) Monac Constantin. Deci orice problema au filialele respective, presedintii lor le aduc la cunostinta celor doua persoane. 
  • In mod poate nefericit s-a folosit termenul de “consiliu consultativ”, in sensul ca presedintii filialelor teritoriale se constituie intr-un fel de consiliu al vicepresedintelui responsabil de zona, pentru a-l tine in permanenta la curent pe acesta cu problemele aparute si cu propunerile filialelor respective. Din neintelegerea exacta a situatiei, presupunem ca unele filiale au considerat ca s-au creat in sindicat structuri regionale extrem de periculoase pentru coeziunea si unitatea sindicatului, in aceste momente cand batalia dusa de membrii CD si de presedinte are ca scop promovarea intr-un termen scurt a doua ordonante de urgenta guvernamentale in favoarea celor cu pensii scazute si inscrierea la Camera Deputatilor sau la Senat a proiectului Legii pensiilor militare de stat.

Prezentele precizari constituie un raspuns dat tuturor colegilor care si-au exprimat pozitia in scris, acuzand, din neintelegere, imaginare tentative de spargere a unitatii sindicatului.

Honor et Patria! Vae victis!

Biroul Operativ al SCMD