miercuri, 27 iunie 2012

Comunicat al presedintelui SCMD


Miting de avertisment pe 14 iulie 2012

Doamnelor si domnilor colegi,

Dezamagirea noastra este totala! Noul Guvern nu numai ca nu a initiat nimic din ceea ce a promis (suspendarea lui Basescu, pedepsirea vinovatilor de situatia noastra - gen Roberta Anastase, masuri reparatorii, etc) dar nici promisiuni nu ne mai face, conditionand orice reparatie de acordul … FMI. Ne propune doar amanari, pana dupa alegerile generale, cand nu vom mai conta pentru ei. Cele patru  amendamente reparatorii la Legea 329/2009 si OUG 1/Legea 165/2011 au constituit obiect de alba-neagra intre Camera Deputatilor si Guvern, pana cand au incercat sa ne scoata ochii cu insultatoarea “amnistie fiscala”. Chiar si aceasta va fi oare aplicata? Tocmai am primit adresa nr. 4496628 din 14.06.2012 a Casei de Pensii Sectoriale a MAI, deci a doua zi dupa votul din Parlament, in care ni se spune ca: “sumele de plata se vor achita (la cei carora ajutoarele sociale lunare le-au crescut –n.n.) cel tarziu pana la data de 31.12.2012 iar SUMELE DE RECUPERAT SE RETIN DIN DREPTURILE DE PENSIE, IN CONDITIILE LEGII   (subl. noastra)” (vezi Anexa).
Este clar ca politicienii nu stiu decat de frica! Evident, frica de pierderea alegerilor prin votul nostru. Daca nu obtinem nimic, prin ordonante de urgenta, pana in noiembrie, nici nu vom mai obtine decat pe calea justitiei. Este motivul pentru care presam ca proiectul Legii pensiilor militare de stat sa faca obiectul unei OUG iar alte chestiuni de tip administrativ sa se rezolve prin ordine ale ministrilor Apararii, Administratiei si Internelor, etc. Este motivul pentru care, continuand discutiile in aceeasi tonalitate cu alianta PNL-PC, vrem sa organizam un miting cu participare masiva, de atentionare a domnului Ponta, in fata Guvernului, in ziua de 14 iulie. Ii vom cere Premierului denuntarea Pactului Diavolului incheiat cu Oprea, de ale carui voturi nu mai are nevoie in vacanta parlamentara si asumarea, prin semnatura, a angajamentelor luate fata de noi. Momentul este favorabil, deoarece, cazand in capcana prezidentiala a “Operatiunii Plagiatul”, Premierul, fara sprijin masiv stradal, nu-si va putea pastra functia, Guvernul va cadea si ne vom intoarce de unde am plecat in ianuarie a.c.
De ce 14 iulie? Pentru ca politicienii vor fi la sampanie la ambasada, de  Ziua Frantei, 14 iulie fiind ziua caderii Bastiliei, ziua inceputului democratiei europene. Pentru ca este sambata, nu este zi de lucru si, mai ales, pentru ca este zi propice si pentru aliatii nostri de la Federatia “Spiru Haret” a sindicatelor din invatamant care vor fi terminat actiunile legate de bacalaureat. Pentru ca la acest miting vor participa si aliatii nostri din CNSC, in egala masura mintiti si amanati in privinta rezolvarii problemelor specifice. In jurul orelor 12.00 vom solicita o runda de negocieri intre delegatii participantilor si Premierul Victor Ponta.
Si-au anuntat participarea alaturi de noi, pana acum, Federatia “UNIREA” a pensionarilor, Federatia Sindicatelor din Justitie,   BNR si Sindicatul Revolutionarilor, Alianta Nationala a Muncii, Federatia Spiru Haret, SANITAS Bucuresti, ALPAB si sindicatele partenere din administratia publica, ONG-urile membre CNSC, Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR si Alianta Nationala Feroviara.
Daca pana la data de 14 iulie, domnul Victor Ponta, binevoieste sa finalizeze negocierile cu SCMD si CNSC si se angajeaza prin semnatura sa-si asume Contractual Social, actiunea va fi anulata.
Daca pana la aceasta data, actualul Guvern cade, actiunea se va desfasura impotriva regimului Basescu si a noilor sale marionete.
Rugam BO al fiecarei filiale sa ne transmita numarul de participanti, pentru negocierile cu oficialitatile.
Rugam, de asemenea, sa se faca o mobilizare serioasa, pentru ca domnii politicieni sa inteleaga ca victoria in alegeri depinde de votul nostru si de hotararea noastra, nu de susele intraparlamentare.

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU


joi, 21 iunie 2012

Editorial


Cazul Adrian Nastase
sau
“Jalnica tragodie” damboviteana
-In atentia celor interesati-

De 24 de ore toti analistii lui peşte ridica in slavi curajul Justitiei romane  care a dat o lovitura mortala coruptiei. Care curaj si care Justitie? Aia care de o luna de zile a amânat deciziile in procesele noastre si ale grefierilor, pentru ca asteapta … “decizie politica”? Si care coruptie? Pentru ca zisa hotarare nu s-a luat in dosarele de coruptie ale lui Nastase ci ca decizie politica reala in afacerea “Trofeul calitatii”, care presupune deturnarea de fonduri stranse pentru un simpozion spre campania electorala din 2004. 

Pentru culpa asta ar trebui arestati toti. Oare cati ani vor primi EBA si madam Ritzi pentru manipularea de la alegerea parlamentarilor europeni? Cati ani va primi Udrea pentru deturnarea a 1.800.000.000 lei in campania de anul trecut din jud. Hunedoara, castigata impotriva ei de Mariana Campeanu, cu sprijinul SCMD?

Ca decizia in cazul Nastase a fost politica se vede si din faptul ca i s-au dat oficial “24 de ore sa se predea” si s-au dus cu tot circul de presa pe capul lui, dupa 10 minute. Ce se ascunde in spate si cine profita? Sa intelegem analizand putin firul evenimentelor.

Primo tempo
In ziua de 20.06.2012, ICCJ da hotararea definitiva si irevocabila de condamnare la doi ani cu executie in cazul Nastase. Cine profita imagologic? La prima vedere Basescu, dovedind ca se razbuna pana in panzele albe si ca reuseste chiar sub guvernarea Ponta. Pe adversari si pe fostii colaboratori din PDL, in frunte cu Blaga si Udrea ii apuca tremuriciul. Nimic mai fals!

Beneficiul de imagine, de justitiar, de luptator impotriva coruptiei, etc. ii revine integral lui Victor Ponta. Cand guvernul Ponta s-a instaurat cu Titus Corlatean (surprinzator) la Justitie, toti ziaristii de doi lei au urlat ca se pregateste salvarea lui Adrian Nastase. Noi am fost de parere ca tiganul cand ajunge imparat, il omoara intai pe tat’su. Si iata ca noul Guvern, cu Ponta premier si Corlatean la Justitie, ambii fosti studenti ai lui Nastase, promovati in meserie si in politica de Nastase, patroneaza ceea ce nici un guvern basescian nu a reusit: condamnarea cu executie a lui Adrian Nastase. Garantam ca si Victor Ponta si Titus Corlatean au fost perfect “lucrati” de serviciile Basescului, cazand victime unei manipulari fara precedent!

Europa intreaga lesina de placere … Micul Titulescu a luat taurul de coarne si, in aceeasi zi, si-a lichidat trecutul, condamnandu-si mentorul si si-a trasat viitorul, dandu-i peste bot presedintelui, caruia i-a interzis, prin refuzul semnaturii, plecarea din tara la Bruxelles. In aceste conditii se pune intrebarea ce a castigat Basescu? Pai a castigat ce a castigat si Ponta: eliminarea din politica a unui adversar puternic si aruncarea in uitare a tuturor problemelor deranjante gen spolierea bugetarilor, genocidul pensionarilor, bataia de joc la adresa profesorilor, lucratorilor din sanatate, minerilor, revolutionarilor, fostilor militari si politisti, grefierilor, subminarea economiei nationale, etc. Nimeni nu mai vorbeste de SCMD de CNSC, de Contractul social, toti rontaitorii media au garantate pe seama lui Adrian Nastase subiecte pe toata vara, de genul: “Senzational! Varul dupa bunica al colegului de gradinita al vecinei de palier ai Elodiei (aici se inlocuieste cu A. Nastase) rastoarna situatia”!...

Totusi, asupra Basescului planeaza o umbra – umbra meschinariei. In 2004 era la un pas de arestare (fapt care ar fi salvat multe vieti ...) in dosarul “Flota” dar, ca un boier, Adrian Nastase s-a impotrivit, desi dosarul era “beton”. Abia acum intervine albirea Basescului si retransformarea lui imagologica in “Baselu” pentru ca mai exista si un…

Secondo tempo
In seara aceleeasi zile de 20.06.2012, asaltat in propria-i casa, Nastase are o tentativă de sinucidere à la Milea: trage un glont, nu se stie de ce calibru, dar are trei plagi. Ca vanator experimentat si fost presedinte al Asociatiei Nationale a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi, trebuia sa stie ca, daca vrei sa te omori prin impuscare, iti bagi teava in gura si tragi. Ori el statea, plimbandu-si ganditor pistolul pe sub barbie cand, cu ajutorul unui politist de serviciu, prematur aparut in casa lui, si-ar fi scapat 1-3 gloante in gat. Ca in filmele americane, televiziunile care nu ne mai iubesc, au aratat transportarea pe targa a unui Nastase lucid si invelit pana la barbie, la Salvare. Dar au uitat ceva, prezent in toate filmele americane, semn ca Sergiu Nicolaescu a imbatranit sau inlocuitorul sau nu e la inaltime – “pomul” la care ar fi trebuit sa fie conectat. Nastase nu avea perfuzii! Adrian Nastase este in spital, proaspat operat, medicii ne vor aburi cat e necesar asupra starii de sanatate si, in final, nu va face nici o ora de puscarie, daramite opt luni din doi ani, pentru ca va veni momentul “Baselu”. 

Calare pe cal alb, ca Nutu Camataru, profund emotionat, “Baselu” va plange cu ochiul stang, in timp ce il va atinti pe cel opozabil spre cerul dreptatii si-i va acorda GRATIEREA! Adica Adrian Nastase va ajunge in situatia noastra, a fostilor pensionari militari, gasiti “vinovati”, dar iertati de pedeapsa regularizarii, adica “amnistiati”. Si astfel s-a realizat imposibilul – recrearea unui curent de simpatie pentru numitii Adrian Nastase si Traian Basescu. Toata lumea multumita, mai putin noi, rezervistii, noi pensionarii, noi grefierii, noi revolutionarii, noi profesorii, noi ceferistii, noi lucratorii in sanatate, noi minerii, etc.

Ce este de facut?
Intrucat, de 22 de ani, zisa clasa politica ce-si schimba culoarea mai des decat cameleonul, a uitat cu totul de cuvantul PAINE si ne trateaza exclusiv cu CIRC se pare ca ne mai ramane o singura solutie. Sa recurgem la ceea ce este pe “trend” si in statele UE si-n SUA si sa ne transformam, noi si aliatii nostri din CNSC, ca societate civila organizata, in CEA DE-A TREIA FORTA. Programul in 12 puncte, numit Platforma Civica si obiectivele din Contractul social propus USL sa devina programul nostru doctrinar, si sa intram in alegeri prin alianta electorala cu un partid “de buzunar” din interior, sub stindardul ALTERNATIVEI NATIONALE. Alternativa la tot ceea ce inseamna clasa politica. Trebuie sa ne decidem rapid, deoarece este in plina actiune programul “PLAGIATUL”, testat cu patru decenii in urma de axa Moscova-Washington-Tel Aviv, pe seama nationalistilor nostri, in frunte cu Eugen Barbu, si comutat astazi asupra ministrilor, inca aliatilor nostri care ne resping, dovedind o imensa prostie. In maxim trei saptamani-o luna, este posibil ca Ponta sa fie obligat sa demisioneze, sub actiune conjugata externa si interna pe tema plagiatului si atunci, pana la alegerile din toamna sau din februarie, dupa cum va fi voia Basescului, se va instaura haosul basescian, sub un nou guvern basescian. 

Fara noi, dezgustati de politica, oamenii nu vor mai merge la vot si se vor autoalege din nou cei care si-au batut joc sistematic de noi toti. Nu cred ca suntem adepti ai marchizului de Sade, incat ni-i dorim inapoi pe alde Boc, Seitan, Ialomitianu, Udrea, Oprea, Videanu, Igas, etc. 

Fie ca Dumnezeu sa ne lumineze mintea si calea! Dumnezeu sa-i lumineze mintea si d-lui Ponta,  asa va putea intelege in extremis cat rau i-a facut incardasirea cu Oprea si amanarea sine die a semnarii Contractului social cu noi!

Pana una alta, vom intra in joc ca buturuga mica ce rastoarna carul mare, si va promitem aparitia in curand, ca bomba de presa, a serialului PLAGIATORUL BASESCU!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

marți, 19 iunie 2012

INFORMARE


-Catre toti membrii SCMD -
ANCMRR si “dizolvarea” SCMD

Bucurie mare pentru staff-ul ANCMRR – “dizolvarea” SCMD! ... In urma celor trei negocieri succesive la nivel varf cu PSD, domnul Gabriel Oprea a fost in masura sa-si linisteasca ciracii din fruntea ANCMRR, pentru care UNPR a reprezentat si reprezinta “partidul de suflet”. Domnia sa le-a garantat ca nimic nu se va schimba la Ministerul Apararii Nationale, ca oamenii sai sunt pe pozitii si vor ramane, ca nimeni nu va fi tras la raspundere pentru sumele colosale virate acolitilor ca “pensii” si “regularizari”, in dispretul Legii…263/2010 si al…OUG 1/2011, ca Generalul Dobritoiu este izolat si ca oricum nu mai face pureci multi in functia de ministru, aceasta urmand sa revina UNPR. Deci si Legea pensiilor militare de stat, ca proiect, va muri in fasa. Mai mult, ceea ce a provocat mare bucurie, pe seama camarazilor care nu au facut sluj in fata lui Oprea, bucurie stimulata de cupe de sampanie – PENSIILE SCAZUTE VOR RAMANE SCAZUTE. Expresia, salutata cu frenezie, a fost “Le-am tras-o!”

Conducerea ANCMRR va ramane in fruntea bucatelor, acordand grade in rezerva, bilete la mare si excluzand SCMD si celelalte structuri organizatorice ale rezervistilor de la accesul in cercurile militare.

Vestea care ne bucura este ca la aceasta agapa s-a rostit fraza care dovedeste cat de temuti suntem: “Despre marirea pensiilor scazute nu se va putea vorbi decat dupa DIZOLVAREA SCMD”. Deci sperantele domnului Oprea sunt legate, in continuare, de distrugerea SCMD, realizabila prin actiuni interne. Drept urmare, stimati membri SCMD, daca primiti telefoane, din partea staff-ului ANCMRR, inclusiv din partea reprezentantilor a doua filiale SCMD bucurestene (persoane care si-au vazut sacii in caruta sau care n-au rezistat promisiunilor) cum că sa va retrageti din SCMD si din procese, fiindca banii dvs. sunt cheltuiti aiurea pe avocati si fac ei o alta asociatie de tuteri, trimiteti-i pe respectivii unde stiti dvs. ca trebuie sa-i trimiteti!... 

Cata vreme calitatea clasei politice este aceea pe care o constatam cu totii, demersul juridic ramane, pana la urma, singura sansa, asa cum a remarcat candva si dictatorul Basescu.

In replica, ii transmitem dlui Gl. Iliescu Mihai ca onoarea si demnitatea noastra de militari, difera de ale domniei sale care pare a se impauna cu statutul de “asistat” si ne indeamna sa scoatem in continuare strigatele de razboi: “Jos Basescu”, “Jos Oprea”, “Jos Udrea”, etc, la care, daca Premierul nu intelege care ii este interesul si ca nu mai are nevoie in vacanta parlamentara de “militarii” lui Oprea, (pe post de majoritate la vot) gen Iordanescu si Ontanu, se va adauga, in curand, si “Jos Ponta”! Mai ales daca Oprea da ordin acolitilor lui sa se manifeste anti ... SCMD.

Treizeci daca ramanem din treizeci de mii, ne vom bate pana la capat! Cat despre bucuria găstii dlui Iliescu, adica a politrucilor agramati ajunsi peste noapte intelectuali, doctori, generali cu 4 stele, de la capitani in rezerva, si alte “grade” pana la inclusiv “33”, nu putem spune decat, crestineste: “Iarta-i,  Doamne, ca nu merita!”

Deocamdata continuam tratativele cu Alianta PNL-PC, in vederea celor promise pentru noi si salvarii ministrilor acestei aliante, vanati de oamenii regimului Basescu. 14 Iulie, ziua caderii Bastiliei, este aniversarea inceputului democratiei europene. Ar putea fi si ziua caderii Bastiliei romanesti!

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU

vineri, 15 iunie 2012

SCMD si CNSC in fata optiunii decisive

In atentia tuturor membrilor SCMD
Doamnelor si domnilor colegi,
Ceea ce s-a intamplat in ultimele zile cu profesorii, minerii, ceferistii (4500 concediati luna aceasta), pensionarii (civili), revolutionarii, grefierii, etc.,  s-a intamplat si cu noi, “asistatii”. Cele 4 amendamente privind dreptul la munca, la integralitatea “ajutorului social” pe care il primim, la anularea “regularizarii” si restituirea sumelor abuziv retinute prin “revizuire” au fost respinse in unanimitate in comisiile Camerei Deputatilor. S-a votat asa zisul “Memorandum”, ca un fel de amnistie fiscala. Adica suntem tot vinovati si cu banii luati, dar suntem iertati de plata “datoriilor” prevazute de aberanta OUG 1/2011 pentru aceia dintre noi care nu au avut “pile” sau care nu au cazut la sorti. Deci suntem condamnati fara executare.

Filialele noastre au incheiat protocoale cu USL-ul, am convenit asupra unui Contract social reparatoriu pentru toate categoriile socioprofesionale, i-am sprijinit decisiv in alegeri, dupa ce am doborat doua guverne basesciene, stand in strada din 12 ianuarie pana la 1 Mai, iar astazi nu mai existam. 

Rasturnarea ar fi produs-o “Piata Universitatii (in care si noi si revolutionarii si alti membri CNSC am avut reprezentanti in permanenta), presa  si intelectualii”. Care presa? Aia care a spus ca suntem 500 de oameni cand eram 6000 si 2000 cand eram 30.000? Nasu? Turcescu? Cristoiu? Care intelectuali? Au fost cu noi in strada Blandiana, Cartarescu, Patapievici, Tismaneanu, Plesu, Razvan Theodorescu?
 Le-am asigurat sectiile de vot cu presedinti, vicepresedinti, membri si observatori. Am scos lumea la vot si rezultatul s-a vazut. Dar astazi nu mai existam! Conform intelegerii din Dubai a celor doua mari familii de “baieti destepti” (intarita electoral, in taina,astazi, 15 iunie a.c.), dl. Ponta a semnat protocolul nu cu noi ci cu puscariabilul Oprea. Rezultatul? Ni s-a interzis aparitia la singurele televiziuni care au atacat regimul Basescu, pentru ca se vor uitate mesajele din ultimii ani. Adio suspendarea lui Traian Basescu, adio pedepsirea Robertei Anastase si a celor vinovati de frauda parlamentara, de dezastrul national, de genocid in ceea ce ne priveste, adio abrogarea legilor antieuropene si anticonstitutionale, adio efort comun pentru salvarea Romaniei! Ministrii incomozi (Marga, Dobritoiu, Campeanu, adica liberalii) vor fi sacrificati. Trepadusii alesi dintre “baietii destepti” au batut palma cu Maria Lupu sa le confectioneze si lor si amicilor din gasca pensii triple, ultimii profesionisti in finante, justitie si siguranta (ca Luca si Hapau) au fost indepartati la toate cele trei structuri, in locul lor reaparand pe post de experti, autorii “reformei”, (gen Chesnoiu). Structurile jandarmeriei, in special cea de paza si protectie, care ar fi putut inghiti pe toti profesionistii dati afara din Interne sau trecuti in rezerva la 45 de ani din MApN, fara drepturi, continua sa fie distruse, obiectivele militare si strategice fiind pazite si pe mai departe, contra unor sume infinit mai mari, de formatiunile paramilitare ale Basescului. Tot ceea ce ni se ofera sunt apeluri la calm, promisiuni si “comisii” care sa rezolve situatia la “Pastele cailor” Avantaj ei, deoarece, potrivit evidentelor tinute la zi si la Interne si la Armata si tradate pentru MApN de madam Lupu, parasim “pe cale naturala sistemul cate 250/luna”. Luandu-i in calcul si pe rezervistii SRI si MAI rezulta ca aducem mari economii la buget, disparand cate 5-6.000 pe an, ceea ce inseamna ca si noul Guvern va miza pe aceasta singura “industrie”, benefica pentru buget.
In aceasta situatie, dupa prezentarea in rezumat a bataliei pe care o ducem de doi ani si jumatate va rog sa reflectati asupra solutiilor pe care le avem si care sunt trei la numar.
Rezumat al actiunilor noastre:
1.   FMI a dat ordinul rejectarii noastre din sistemul militar si transformarii noastre in civili pentru a se putea aplica, dupa excluderea noastra din categoria rezervistilor,  Legea sistemului unic de salarizare. Pentru a ni se taia legatura cu functiile militare si a fi transformati in civili, dependenti de ajutoare sociale, am fost atacati mediatic, insultati, toate categoriile socio-profesionale urmand a ne trata ca pe raiosi (“nesimtitii cu pensii nesimtite de 20 de milioane”). Se viza transformarea noastra in asistati social cu un ajutor social reprezentand o reducere cu 18-69% a cuantumului anulatelor pensii militare de stat.
2.   SCMD a iesit in strada, a intentat mii de procese si operatiunea ilegala, anticonstitutionala si retroactiva de “recalculare” a fost stopata la 28 sept 2010.
3.   In mod ilegal, MApN, MAI si SRI au continuat insa, pe sest, recalcularea, rezultatul constituindu-l deciziile nule de drept primite de noi in dec. 2010 - ian 2011, conform legilor votate de Roberta Anastase prin frauda parlamentara.
4.   Am fost insultati pana la 7 ian. 2011, cand ICCJ ne-a dat dreptate. Cei care ne-au insultat, ne-au batjocorit si mintit au primit grade de general si contraamiral.
5.   Cu 7 ianuarie, au inventat ilegala “revizuire”, menita sa legitimeze deciziile de recalculare, nule de drept. Au uitat ca suntem toti “nesimtiti” si au introdus principiul discriminarii intre noi, pentru a ne distruge unitatea de actiune. Au pretins ca fac “dreptate in sistem”. In fapt au acordat unora ajutoare sociale sporite in cuantum, mult mai mici in realitate chiar si fata de prevederile Legii 263/2010. Si infinit mai mici decat pensiile pe care le-ar fi primit prin aplicarea Legii sistemului unic de salarizare. Mai mult, au profitat, balcanic, de bulversare, facand prada in bugetele ministerelor, prin rasplatirea frauduloasa a slugilor proprii. Procesul continua, de asta nimeni nu vrea sa faca ordine in sistem si madam Lupu sau chestorul Chesnoiu se simt, din nou, utili.
6.   Vom continua procesele in tara si in afara, in ciuda diversiunilor, pana in panzele albe!
7.   Pe parcursul anului 2011, liderii USL au sustinut tot ceea ce am sustinut si sustinem si noi. Intreaga societate civila, prin sindicatele si ONG-urile care au semnat protocoale de colaborare cu SCMD, a actionat si a reusit cu mari riscuri sa-i aduca la Putere.

Tinand cont de situatia actuala, de conditionarea indeplinirii obiectivelor prevazute in Contractul social de acordul FMI, ca si de amanarea rezolvarii celor mai mici deziderate, prin recurgerea la solutia romaneasca a “comisiilor” care nu duc nicaieri, ne aflam, stimati camarazi, in situatia de a lua o hotarare decisiva, pentru noi si viitorul tarii, in acord cu aliatii nostri apartinand celorlalte categorii socioprofesionale. Optiunile pe care le avem sunt urmatoarele:

1.   Optiunea “melcului”
Ne retragem in cochilie, facem frumos, dam onor comandantului iubit si ne multumim cu ce avem, asteptand pana la calendele grecesti, implinirea promisiunilor. Cu alte cuvinte, acceptam sa ramanem civili, asistati social, cu “ajutoare sociale lunare de la stat”, pentru unii drastic micsorate, pentru altii reprezentativ marite, dar tot ca ajutoare sociale. Uitam ca am avut un contract cu statul, ca noi ne-am indeplinit partea, iar guvernele anilor 2009-2012 au denuntat retroactive acest contract, pretinzand ca am avut contributii pe care nu le-am avut si o istorie pe care nu am trait-o. Ne facem ca nu vedem ce s-a intamplat cu ajutoarele sociale datorate prin Legea Recunostintei, revolutionarilor. Statul a zis ca nu mai are bani si le-a retras! Maine ni se poate intampla si noua, indiferent ca este vorba de 7 lei sau de 7000 de lei. Aceasta pozitie ar duce la pastrarea unitatii SCMD prin pastrarea alaturi de noi a celor automultumiti, care nu vor sa inteleaga sau nu ii intereseaza care este statutul lor real si pentru care cuvinte ca onoare, demnitate, libertate, patrie, natiune, misiune, etc. au alt inteles decat cel dat de dictionare.

2.   Optiunea “capra si varza” sau solutia de mijloc
Aceasta presupune sa ne orientam spre cei care mai inca interese comune cu noi. Deci exclusiv spre alianta PNL-PC. Sa-i atragem atentia lui Crin Antonescu, locomotive, astazi abandonata a USL,  ca, daca nu va fi suspendat/demis Basescu vara aceasta, ca sa avem in octombrie alegeri parlamentare si prezidentiale la un loc, va ajunge presedintele Romaniei atunci cand ne vom recupera si noi drepturile furate, adica la “Pastele cailor”. Sa semnam Contractual social doar cu acesta alianta, promitand ca vom sustine exclusiv candidatii ei la alegerile generale.
Sa facem un miting prin mobilizare generala, a noastra si a tuturor aliatilor, sambata, 14 iulie (dupa terminarea bacalaureatului, ca sa poata participa si profesorii care vor fi in vacanta),  miting pe care il solicita multe dintre filialele noastre déjà, dar si pensionarii civili, profesorii, revolutionarii, minerii, ceferistii si lucratorii din sanatate. Va fi un miting in Piata Victoriei, impotriva FMI si a regimului Basescu-Ponta. Poate asa se va trezi dl. Ponta si, renuntand la pactizarea cu cei vinovati, prin initiative si vot, de promovarea tuturor legilor antinationale (Oprea, Sirbu, Ontanu si gasca), va face ceea ce a promis  la mitingul din 1 Mai si va semna Contractul social. Riscul este major, deoarece am putea avea impotriva noastra, gata de interventie, atat fortele paramilitare ale Basescului, cat si cele oficiale la dispozitia Guvernului, plus tradatorii nostri si majoritatea latrailor media.

3.   Optiunea ALTERNATIVA NATIONALA
Organizarea, prin mobilizare generala a noastra si a aliatilor nostri a unui miting de protest in Piata Victoriei, sambata 14 iulie a.c., la care sa anuntam incetarea “Starii de veghe”, proclamata la 1 Mai si reintrarea in lupta a SCMD si CNSC, utilizand toate facilitatile democratiei de tip european, pentru “Alternativa Nationala”.
Pornita din Spania, la sfarsitul anilor 90, aceasta idée inseamna sa oferim natiunii o alternativa la o intreaga clasa politica, majoritar hoata, ticaloasa, corupta si tradatoare. Intrucat presedintii unora dintre ONG-urile aliate noua, sunt si presedinti de partide “de buzunar”, vom putea arunca in alegerile generale un astfel de partid, de pilda al d-lui Viorel Ringhilescu (cel care contesta in justitie existenta legala a PDL si UNPR), a d-lui Petre Racanel sau altul, si vom face toti alianta electorala cu respectivul partid. Punctele Platformei Civice (programul votat in 7 oct. 2011) si ale Listei de obiective propusa USL spre semnare in cadrul Contractului social ar deveni programul miscarii “Alternativa Nationala”. Toate structurile CNSC ar  lansa, alaturi de SCMD, apeluri catre intreaga societate civila, sa ni se alature si sa voteze la generale candidatii Alternativei Nationale. Acestia ar fi desemnati, in sfarsit, in mod democratic, pe principiul: Cine are cel mai bun candidat (in sensul apreciat de populatie), pentru Senat,  la Motru? Sau la Targu Lapusului? Sau la Pocreaca? …Rezervistii? Pensionarii? Minerii? Profesorii? Revolutionarii? Etc. Acela va fi desemnat si sustinut de toata lumea. Am cere dreptate sociala, pedepsirea coruptilor si vinovatilor de dezastrul tarii, inclusiv confiscarea averilor obtinute prin spolierea statului si a populatiei. Am alege din timp, din randul creierelor natiunii, oameni integri (déjà cunoscuti de toata lumea) care au dovedit ca pot sa construiasca sau sa reconstruiasca si acestia ar forma Guvernul. Un Alexandru Athanasiu, un Iustin Capra, un Cojocaru Constantin, un Florian Colceag sau, ca finantist, un general ca Nastase Constantin, nu mai vorbim de cati ministri adevarati ai Apararii, Internelor sau directori ai serviciilor de Informatii si contrainformatii, Interne si Externe,  poate da SCMD-ul. Cat priveste ceilalti ministri, expertii si consilierii autentici, ca si programele reale de actiune, CNSC-ul poate acoperi toate ministerele. Aceasta optiune insa atrage asupra noastra riscuri imense. Am avea impotriva nu numai bandele regimului Basescu, intregul USL, intrega media, proprii nostri tradatori, ci si, in ansamblu, serviciile de specialitate ale tuturor marilor puteri si fortele de interventie ale marilor asasini economici mondiali. Aceasta este solutia disperarii, care se impune in situatia in care se pune problema existentei noastre ca stat si ca natiune. Adoptand-o, vom fi vanati ca iepurii, vom avea “accident” dupa “accident”, dar, cata vreme ne vom misca strict in cadrul democratic al noului limbaj de lemn european, avem o sansa. La urma urmei, orice Guvern strain negociaza cu cel care are puterea si asigura linistea si ordinea. Aceluia ii va cere sa cumpere alte zeci de F 16, alte fregate de aruncat la gunoi sau sa-i cedeze (mascat sau nu) bogatiile subsolului. Interesul general ne impune insa sa utilizam toate mijloacele de care dispunem inainte de a recurge la solutia disperarii – declansarea luptei pentru preluarea puterii in stat de catre Societatea civila, alungarea si pedepsirea (nu global ci individual)  a celor care si-au batut joc de noi in ultimii 22 de ani.

Rog sa se discute situatia in fiecare filiala si sa ni se comunice optiunile membrilor pana la data de 30 iunie a.c.

Va informez ca, pe moment, continuam tratativele cu PNL si PC, iar juristii nostri au participat la dialogul organizat de MApN pe tema unei legi pe care noi am numit-o “Legea pensiilor militare de stat”. Am cerut ca proiectul acesteia sa ni se puna la dispozitie pana miercuri, urmand a fi transmis tuturor filialelor, astfel ca in trei saptamani (termen 05.07.2012) sa poata fi completat, elaborat in forma finala si adoptat inainte de alegeri, prin ordonanta de urgenta, nu lasat ani de zile la mila Parlamentului.

Nu voi raspunde decat prin fapte atacurilor media de joasa calitate, declansate impotriva subsemnatului, reasigurandu-va totodata ca asa cum nu m-ati vazut printre candidatii la locale, nu ma veti vedea nici printre candidatii la generale.

Uniti, avand alaturi de noi toti desconsideratii acestui popor, adica intreaga societate civila careia presedintele Traian Basescu i-a retras atributul “de buna calitate”, vom invinge!

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

joi, 14 iunie 2012

Vesti (triste) de la Camera Deputatilor si de la presedintele SCMD


BUCUREŞTI, (14.06.2012.Ora:14:30)
Sursa: Agentia MEDIAFAX
Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, joi, în plenul Camerei Deputaţilor, că USL îşi va lua angajamentul, în discuţiile cu instituţiile financiare internaţionale, pentru revenirea pensiilor militarilor la nivelul din 2010, începând cu anul 2013.

Dobriţoiu a susţinut în plenul Camerei Deputaţilor proiectul de lege care instituie o “amnistie” pentru pensionarii militari care ar trebui să returneze sume obţinute din pensii, peste nivelul recalculat, sume care au fost primite pe perioada recalculării.

Potrivit ministrului Apărării, această măsură de amnistie ar afecta circa 26 de mii de pensionari militari. “Deocamdată, nu putem reveni la nivelul pensiilor din 2010, din cauza constrângerilor bugetarilor (…) Angajamentul nostru, al USL, va fi ca în viitorul program să discutăm cu partenerii internaţionali pentru ca începând cu 2013 să revenim la nivelul pensiilor din 2010″, a susţinut Dobriţoiu.

Comisiile de apărare şi de muncă din Camera Deputaţilor au adoptat, miercuri, raportul la proiectul de lege privind pensiile militarilor, potrivit căruia pensionarii militari nu mai sunt obligaţi să returneze sumele primite în plus pe perioada recalculării drepturilor băneşti.

“Procesul e în doi paşi. Într-o primă urgenţă s-a oprit măsura abuzivă prin care urma să le băgăm oamenilor mâna în buzunar, să li se oprească sumele primite anul trecut şi în a doua etapă vom aduce pensiile diminuate la nivelul avut în plată în decembrie 2010″, a declarat ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, după şedinţa comisiilor.

Vicepreşedintele Comisiei de apărare, George Scutaru (PNL), a spus că “timp de un an fostul Guvern a făcut o recalculare a pensiilor militare, regularizări” şi dacă nu se făcea această modificare pensionarii militari trebuia să restituie în 6 luni cât s-a primit în plus la vechea pensie pe perioada recalculării.
“Dacă cineva avea 20 de milioane de lei, s-au pus în plată 15 milioane. Dar el a primit în acel an 20 de milioane. Dacă nu făceam această modificare, trebuia într-un timp scurt, de 6 luni, să restituie cât a primit în plus pe vechea pensie, pe perioada recalculării. Am zis că este inuman, pe de o parte oamenii au fost afectaţi de o diminuare a pensiilor şi apoi să mai plătească şi din urmă”, a spus Scutaru. El a arătat că de această măsură vor beneficia 26.500 de pensionari militari, dintre care 9.020 pensionari MApN, 1.500 pensionari SRI şi aproximativ 15.500 pensionari a Ministerului de Interne.

“La noile negocieri cu FMI dorim ca din 2013 să revenim cu pensiile militare la cuantumul din 31 decembrie 2010. Este un angajament politic al USL”, a mai spus Scutaru.

PRESEDINTELE SCMD ne informeaza:

"Pe motiv de lipsa de bani, amendamentele au fost amanate sine die. In ceea ce priveste Cap. IV din Legea 329/2009, acesta a fost lasat in coada de peste pentru 01.01.2013.

Ceea ce a primit votul in unanimitate al comisiilor si in majoritate la Camera, a fost doar amnistia fiscala, adica renuntarea, prin votul parlamentului, la sumele pe care trebuia sa le platim pe "regularizare", noi, cei cu cuantumul "ajutorului social lunar" substantial micsorat. Cu alte cuvinte, suntem si "votanti" si cu banii luati!...

Tot ceea ce ni s-a promis a se rezolva imediat se amana pentru viitoarea Lege ocupationala, adica pentru 2013. Vor beneficia cei care vor supravietui, scapand de marja de 250 de morti pe luna, transmisa de d-na Lupu.

Pentru moment, beneficiaza conjuncturalii si cei carora d-na Lupu continua sa le trimita decizii de pensie revizuita, din burta d-lui Oprea!

Pentru moment, triumfa d-nele Anastse si Lupu, care, teoretic, ar fi trebuit sa fie deja in puscarie. Dar nu este timpul pierdut!

Honor et Patria! Vae victis!


PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

miercuri, 13 iunie 2012

Informare privind situatia solicitarilor noastre imediate


In atentia tuturor membrilor SCMD

Doamnelor si domnilor colegi,

Chiar daca unii dintre noi, obisnuiti cu oda conducatorului iubit, s-au cam speriat de tonul dur dat de noi aliatilor momentului, se pare ca acesta si-a facut efectul. Copilului care nu tipa nu-i da nimeni de mancare…

Astazi, 13.06.2012, la orele 14.00, se reiau discutiile in comisiile Camerei Deputatilor privind cele 4 amendamente propuse la Legea 329/2009 si OUG 1/2011. Cel mai probabil maine, (este insa posibil si in seara aceasta), daca totul decurge normal, acestea vor fi votate in Camera. Daca totul se va petrece asa cum speram, am rezolvat problema cumulului si a cuantumului celor cu “ajutoare sociale scazute” si vom transmite multumiri pentru initiativa ministrului Apararii, premierului, ministrului muncii si consilierului pe probleme juridice al ministrului Apararii, d-na avocat Simona Luminita Sirbu, care a reusit sa convinga dinozaurii de la Finante. Daca se intampla si de data asta ceva, se va recurge la solutia amnistierii fiscale.

Presupunand ca, maine, cele patru amendamente sunt votate, ne ramane de rezolvat, si aceasta printr-o noua lege ocupationala, problema naturii juridice a pensiilor militare de stat, care actualmente sunt simple ajutoare sociale. In acest scop, ministrul Apararii, prin consilierul juridic, va initia o comisie de experti in domeniile finante si contabilitate si juristi care sa incerce sa restabileasca ordinea in haosul creat de regimul Basescu. 

La propunerea noastra, din acesta comisie vor face parte experti ai SCMD, ANCMRR, Federatiei ONG-urilor Militare, dar si ai organizatiilor similare de la MAI , SRI si SIE.

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

luni, 11 iunie 2012

Scrisoare deschisa copresedintilor USL


Scrisoare deschisa copresedintilor USL
Domnii Victor Ponta, Crin Antonescu si Constantin Daniel

Domnilor,

Rezultatele de exceptie ale alegerilor locale din 10 iunie a.c. mai mult sperate decat asteptate, se datoreaza in cea mai mare masura alegatorilor, care merita toate felicitarile. Daca s-ar fi semnat in timp util si cu publicitatea necesara Contractul Social cu CNSC, aceste rezultate ar fi fost definitive.
In ceea ce ne priveste, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) si aliatii sai din cadrul Consiliului National al Societatii Civile (CNSC) au facut tot ceea ce s-au angajat sa faca:
  • Am stat in strada, indiferent de vreme, in Capitala si in tara, din 12 ianuarie pana in data de 1 Mai a.c.
  • Am contribuit prin reprezentantii nostri permanenti (rezervisti, revolutionari, ONG-uri, etc) la evitarea politizarii noului fenomen Piata Universitatii.
  • Noi toti am avut o contributie majora la caderea succesiva a guvernelor Boc si Ungureanu.
  • Am asigurat, in masura in care ni s-a cerut sau n-am fost inlocuiti prin reprezentanti ai … UDMR, sectiile de vot cu presedinti, vicepresedinti, membri si observatori.
  • Pe baza promisiunii dvs. am scos, asa cum ne-am angajat, lumea la vot. O lume disperata, care nu mai crede in clasa politica, dar care ne-a urmat pe baza asigurarilor date de conducerea fiecarei structuri din cadrul CNSC, ca veti semna Contractul Social, reparatoriu. Deocamdata insa, constatam ca ceferistii nu si-au primit nici macar gratuitatile de calatorie inapoi, grefierii sunt in continuare sanctionati in justitie in mod samavolnic, profesorilor nu li se spune nimic despre salariile castigate in mod legal, nu se spune nimic despre reintrarea in circuit a spitalelor superdotate si abuziv desfiintate, pensionarilor nu li se da nici o speranta in privinta cresterii punctului de pensie si nici minerilor in ceea ce priveste exploatarea rationala, in beneficiul national  a bogatiilor subsolului. In ceea ce ne priveste pe noi, “asistatii” sau “beneficiarii” unor “ajutoare sociale lunare de stat” constatam ca suntem transformati in aceeasi minge de ping-pong ca si revolutionarii, prin modificarile ticaloase aduse de regimul Basescu Legii Recunostintei. Noi rezervistii nu vrem cuantumuri, vrem dreptul legitim la munca prin abrogarea Cap IV din Legea 329/2009, vrem pensie militara de stat nu pomeni, vrem incetarea executarii silite prin zisa “regularizare” in conditiile in care avem mii de procese castigate si zeci de mii pe rol, vrem recuperarea drepturilor abuziv confiscate unora dintre noi, prin zisa “revizuire”. Toate acestea trebuiau rezolvate prin amendamentele la Legea 329/2009 si OUG 1/2011, discutate in comisiile de munca si aparare ale Camerei Deputatilor. Sub impactul timpului si al pozitiei previzibile a domnului secretar de stat Gheorghe Gherghina, amendamentele au fost abandonate insa, urmand a face obiectul unei OUG la initiativa ministrului Apararii si a Premierului si cu sustinerea altor membri ai Guvernului. In locul unei rezolvari pe aceasta cale a situatiei, ne-am ales cu un “memorandum” care nu rezolva nimic legal, intrucat nici nu poate ci doar amana executarea noastra silita si retroactiva pentru sumele prevazute prin ilegala “revizuire”.
Ce speram de la ziua de maine, 12 iunie? Ca toate amendamentele discutate in comisiile mentionate sa fie votate astfel incat sa putem astepta de pe o alta baza juridica reparatiile financiare, oricat este nevoie, fara a aduce prejudicii actualei guvernari: 2013 sau 2014. Orice alta abordare, prin dezamagirea produsa rezervistilor, ar mari gradul de dezamagire in cadrul CNSC.
Opozitia civica ramane credincioasa obiectivelor sustinute si de dvs. in lunile ianuarie-aprilie a.c.:
  • Suspendarea/demiterea Raului Absolut, personificat de numitul Traian Basescu.
  • Alegeri generale si prezidentiale concomitente in luna octombrie.
  • Semnarea Contractului Social in zilele urmatoare, fara de care cele de mai sus nu ar fi posibile.
  • Transformarea structurilor componente ale CNSC in aliati pe termen lung al ai USL si renuntarea la intelegerile de conjunctura cu cei pe care ii consideram in egala masura vinovati, ca si PDL-ul de toate nenorocirile abatute prin frauda parlamentara asupra noastra si a natiunii romane: UDMR, UNPR si grupul minoritatilor “altele decat cea maghiara” din Camera Deputatilor.
  • Aducerea in fata justitiei a tuturor celor vinovati de politica programata de genocid si subminare a economiei nationale promovata de regimul Basescu.
Garantarea, prin semnarea Contractului Social ca lucrurile vor fi indreptate juridic pentru toate categoriile socio-profesionale reprezentate de federatiile sindicale, sindicatele si ONG-urile constituite in CNSC va face ca la alegerile din toamna vinovatii sa fie exclusi politic din Istorie.
In cadrul colaborarii pe termen lung, ne propunem sa punem la dispozitia actualilor si viitorilor ministri, atat experti in toate domeniile cat si proiecte coerente si realiste menite sa contribuie la salvarea Romaniei din ghearele unei crize globale care abia incepe.
Asteptam din partea dvs., dupa stingerea euforiei alegerilor, un raspuns logic, util pentru toata lumea, in masura sa deschida actualei si viitoarei guvernari o cooperare benefica pentru toti cu fortele constiente, organizate si nationale ale societatii civile. In ceea ce priveste “societatea civila de buna calitate” in viziunea d-lui Traian Basescu, speram ca aceasta sa ramana in continuare alaturi de dansul si sa-i impartasesca politic soarta, intrucat nu ne reprezinta.
Nu am dori sa actionam ca A TREIA FORTA pentru ca ar insemna sa ne sinucidem politic, luptand pe mai multe fronturi si nu ne permitem sa riscam soarta ultimei linii de rezistenta nationala. Dorim sa invingem impreuna regimul Basescu, inca puternic si care este departe de a fi abandonat lupta. A ne culca pe laurii gloriei victoriei obtinute la alegerile locale inseamna insa a ne indrepta impreuna spre un mare dezastru in toamna, dezastru pe care noi, ca militari si sfatuitori de specialitate ai aliatilor nostri din CNSC suntem obligati sa-l evitam prin orice mijloace. Actuala Constitutie a Romaniei ne confera inca dreptul si datoria de aparatori ai natiunii, statului, si garanti ai democratiei constitutionale.

Cu stima si aceeasi dorinta sincera de cooperare,

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

vineri, 1 iunie 2012

Rectificare cu privire la informarea Ministerului de Finante de catre d-na General Maria LUPU



         Scrisoare deschisa tuturor rezervistilor, membri sau nu ai SCMD

            Suntem astazi in masura sa redam exact cuvintele dnei.Gl.Maria LUPU, din asigurarea trimisa celebrului, de acum, secretar de stat ceausist Gheorghe GHERGHINA, ca MApN are banii necesari acoperirii diferentei dintre pensia reala si ajutorul social scazut, acelora executati prin operatiunea de “revizuire” a lui Gabriel OPREA: “Suma de 30.000.000 lei (deci va dati seama cati suntem cei nedreptatiti – nn) va fi suportata din economiile realizate la bugetul asigurarilor sociale de stat al Ministerului Apararii Nationale, provenita ca URMARE A DECESULUI PENSIONARILOR MILITARI  IN MEDIE CU 250 PENSIONARI/LUNA (subl. ns.)” Maria LUPU dixit!
         Este, stimati camarazi din toate armele, o prima recunoastere oficiala, o prima proba scrisa in ceea ce priveste GENOCIDUL practicat constient de regimul Basescu impotriva noastra!
         Multumim din suflet, tovarasa LUPU, vom folosi aceasta proba indubitabila, semnata de dvs. la 18.05.a.c. si trimisa cu nr. A4330, Ministerului Finantelor Publice, in procesele de genocid pe care vi le vom intenta dvs. si dlor. Traian BASESCU, Emil BOC, Mihail SEITAN, Marian SIRBU, Traian IGAS, Gabriel OPREA, etc.

Honor et Patria!
Vae Victis!
Presedintele SCMD
         Col. (r) dr.  Mircea DOGARU

PS. Este de presupus ca, dupa aparitia acestui material, la interventia disperata a dlor. Traian BASESCU si Gabriel OPREA, cariera militara a “geniului” cu fusta si coc tip Ana PAUKER, se va incheia, in sfarsit!