marți, 31 iulie 2012

INSTIINTARE


In atentia tuturor membrilor SCMD, a tuturor aliatilor din CNSC, a tuturor cetatenilor Romaniei, aparatori ai statului de drept si ai democratiei constitutionale:

Maine, 01.08.2012, la ora  12.00,  o delegatie a SCMD formata din
·         Col. (r) Dogaru Mircea, presedinte
·         Col. (r) Pricina Valeriu, vicepresedinte
·         Cpt Cdor (r) Sirbu Razvan, secretar
va depune la sediul Curtii Constitutionale din Palatul Parlamentului (intrarea B, dinspre str. 13 Septembrie) o cerere de amanare a pronuntarii in privinta validarii referendumului pana la stabilirea corecta a numarului real de cetateni romani cu drept de vot si a pragului real de validare.

PRESEDINTE,
Col. (r) Mircea DOGARU

VICEPRESEDINTE  PURTATOR DE CUVANT,
Col. (r) Valeriu PRICINA

Catre presedintele Curtii Constitutionale


SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD)
Presedintele SCMD
Adresa: Bucuresti, Bd. Poligrafiei, nr. 4, Sector 1, cod postal 013705
Email:sindicatulmilitarilor@gmail.com;Sitehttp://sindicatulcmd.blogspot.com Telefon fix : 0736.600.961; Fax :  031.817.7371
Nr. 2080/31.07.2012
                                                                                                      

SCRISOARE DESCHISA

Domnului Augustin Zegrean,
ex-deputat PD, actualmente presedintele Curtii Constitutionale

Domnule presedinte al Curtii Constitutionale,

Ne adresam dvs. in baza misiunii trasata noua, militarilor, de Art. 118, al. 1 al Constitutiei Romaniei privind apararea democratiei constitutionale.
In opinia noastra, dvs si colegii dvs. va faceti vinovati de eludarea directivelor UE privind legislatia ocupationala  si drepturile militarilor si politistilor, de instituirea principiului retroactivitatii legii si de acoperirea fraudei parlamentare in cazurile votarii Legilor 263/2010 si 165/2011. Avem si alte motive sa va consideram un instrument politic in mana unei odioase dictaturi personale. Pentru toate acestea va contestam de doi ani si jumatate in justitie, alaturi de alte asociatii ale militarilor in rezerva, ICCJ urmand sa se pronunte, transand definitiv conflictul pe data de 7 nov. a.c.
Astazi insa, Romania se afla intr-o criza fara precedent si datorita deciziilor consecutive si contrarii pe care le-ati dat in ultimii ani in problema referendumului, instituind astfel o practica neunitara si impunand un prag intr-o tara in care votul nu este obligatoriu.  De aceea facem un apel, in interes general, ca macar acum sa lasati orice alt interes deoparte, sa va intoarceti la principiile de drept si sa utilizati,  inaintea oricarei decizii pe care o veti lua in privinta actualului referendum, datele reale ale recensamantului din oct. 2011. Pentru ca este inadmisibil ca ati acceptat desfasurarea unui referendum fara o limita clara a participarii la vot. Cu atat mai mult este inadmisibil sa acceptati o limita luata in calcul in baza unei realitati din 2002, in conditiile ratelor mari ale mortalitatii, infractionalitatii si alienarii la romani si in conditiile in care BEC se face vinovat de neexercitarea obligatiei de verificare.
Va somam asadar ca, in interes national, sa va exercitati rolul activ si sa va pronuntati asupra valabilitatii referendumului, in functie de cifra reala, actuala a romanilor cu drept de vot din tara si din afara granitelor, elucidand problema celor peste 3 milioane de CNP-uri apartinand minorilor, decedatilor si persoanelor fara drept de vot incluse fara explicatii in listele BEC. In caz contrar nu vom recunoaste legitimitatea lui Traian Basescu in functia de presedinte.
Considerati aceasta scrisoare un avertisment din partea unor cetateni pentru care legea si Constitutia Romaniei se afla deasupra oricarui interes.

PRESEDINTELE SCMD
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

luni, 30 iulie 2012

La referendum au votat mai mult de jumatate plus unu dintre romanii cu drept de vot sau mobilizarea exemplara a romanilor pentru debarcarea lui Basescu


Romanii responsabili pentru viitorul tarii lor, au trait o zi si o noapte de cosmar: desi ei stiau ca se mobilizasera exemplar pentru participarea la vot si pentru debarcarea exponentului nr. unu al coruptiei si imposturii, fariseul de la Cotroceni le-a ras iarasi in nas, repetandu-le ca pe el l-au votat la referendum peste 10 milioane de romani care au absentat de la urne! ...
Cum sa nu arunci cu caciula in ceruri cand vezi smecherul cum isi bate joc de tine si de o natiune intreaga!
Numai ca, in sfarsit, ratiunea si adevarul incep sa iasa la suprafata. Romanii simpli au aruncat cate un ochi prin listele electorale si au descoperit ca parinti sau rude, decedati de mult, au votat cu dictatorul, adica erau in liste si nu s-au prezentat la vot ...
Alti romani si-au pus la treaba ratiunea si au demonstrat ceea ce era atat de evident: populatia Romaniei a scazut dramatic si listele electorale sunt depasite, anacronice. De baza trebuiesc luate rezultatele celui mai recent recensamant.
Haosul din administratia publica locala, neputinta si dezinteresul in a avea o evidenta corecta a populatiei ne plaseaza din acest punct de vedere in randul tarilor bananiere si este rezultatul "bunei" guvernari cu care puterea basesciana se mandreste.
Va prezint, mai jos, o mostra de dezinteres si de neputinta organizatorica, luata, de unde credeti, chiar de pe site-ul Autoritatii Electorale Permanente! Cititi tabelul de mai jos si incercati sa va explicati ce evidente au si ce logica functioneaza la functionarii de stat si institutiile platite din bani publici sa tina evidenta populatiei.
Adresam o intrebare publica MAI: cum explica diferenta dintre persoanele in evidenta si persoanele cu buletine (CI) din coloanele de mai jos si ce au facut de-a lungul timpului ca acesta diferenta sa fie zero:
Pentru a accesa tabelul, dati clic aici.

Col. (r) Dumitru RAZESCU

vineri, 27 iulie 2012

Dreptul la replica




SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD)
Presedintele SCMD
Adresa : Bucuresti, Bd. Poligrafiei, nr. 4, Sector 1, cod postal 013705
Telefon : 0736600961,  Fax :  0318177371
Nr.  2075/27.07.2012

                                                                                                     
COMUNICAT DE PRESA AL PRESEDINTELUI SCMD

Subiect:      Dreptul la replica

Doamnelor si domnilor jurnalisti,

Saptamana trecuta am aflat din presa basista ca SCMD ar fi obtinut, printr-un acord secret cu USL,   restituirea pensiilor militare. Ieri am aflat ca nu numai SCMD ci o suma de sindicate si ONG-uri au incheiat un tratat de alianta cu USL vizand … distrugerea statului de drept!!! Mare trebuie sa fie disperarea Basescului si a complicilor sai daca au ajuns la fundul sacului si inventeaza minuni!
Care este realitatea? In ianuarie anul acesta, cand opozitia civica formata din zeci de federatii sindicale, sindicate si ONG-uri, intre care si SCMD, a iesit in strada non stop in 63 de orase, daramand guvernele Boc si Ungureanu, ne-am adresat opozitiei politice de atunci, reprezentata de USL, pentru a incheia un acord de colaborare, bazat pe un Contract social, in scopul demolarii regimului de dictatura Basescu, restabilirii democratiei constitutionale si recuceriririi libetatii poporului roman, prin alegeri democratice netrucate de oamenii regimului Basescu. Discutiile intre liderii USL si presedintii structurilor din CNSC au fost discutii de principiu si s-au desfasurat la Parlament, reprezentantii media fiind de fata. Au urmat caderea succesiva a guvernelor presedintelui jucator si asumarea de catre USL, prin guvernul Ponta, a unei misiuni ingrate, aceea de a deschide calea reinstaurarii statului de drept, in conditiile in care oamenii regimului Basescu au ramas pe loc in structuri. Timpul nu a permis liderilor USL (si noi ne-am suparat poate pentru asta)  sa-si exprime pozitia decat la 14 iulie.
Va reamintesc domnilor ca la mitingul nostru din 1 Mai, d-nul Ponta a coborat in strada si a promis ca vom deschide negocierile. Nu altceva! Ati fost de fata, ati vazut, ati filmat! La mitingul din 14 iulie din partea USL ne-a venit un document pe o jumatate de pagina, pentru care am semnat de primire, fiind la tribuna. Era acordul de principiu privind demararea negocierilor intre structurile Consiliul National al Societatii Civile (CNSC) si USL, incepand cu data de 18 iulie. Aceste negocieri urmeaza sa fie concretizate, finalizate, cu o zi mai inainte de demararea campaniei de alegeri generale. Asta a semnat domnul Ponta si nimic altceva si este penibila incercarea disperata a dictatorului si a slugilor lui de presa de a-l acuza de tot felul de intentii fantasmagorice. Domnii Victor Ponta, Crin Antonescu, Daniel Chitoiu si Daniel Constantin nu cunosc ceea ce se cheama Lista obiectivelor noastre, care a continuat sa fie completata cu propuneri ale structurilor aliate, pana in data de 17 iulie. Aceste obiective au fost déjà impartite pe 12 teme, ce vor fi sustinute din partea noastra de grupuri de discutie (de cei care le-au propus) iar din partea USL de expertii acestuia. Ca la orice negociere, parte vor fi adoptate si vor intra in programul viitoarei guvernari, parte nu.

Doamnelor si domnilor jurnalisti,

In ceea ce priveste inflamarea cristo-turciana cu atacul la Curtea Constitutionala (CC) va rog respectuos sa va consultati propriile arhive. La 25 oct. 2010, SCMD a organizat actiuni de protest in toata tara si, in ciuda impotrivirii dictatorului si a slugilor lui, si la Palatul Cotroceni. Dar a mai organizat doua mitinguri de protest, in paralel, la MAI si, pentru prima data in istoria noastra recenta, la sediul … Curtii Constitutionale.
Rezervistii au cerut atunci si in toate mitingurile si marsurile ulterioare desfiintarea ca INSTRUMENT POLITIC a acestei structuri suprastatale si refacerea sa ca instrument tehnic in cadrul ICCJ. Daca slugile Basescului nu vor sa cunoasca adevarul, iar inaltii demnitari europeni,  dezinformati cu nerusinare de aceleasi slugi nu il cunosc, ii priveste.
Rezervistii au acuzat CC de urmatoarele:

  1. ·         Complicitate cu regimul Basescu la desfiintarea Art. 41, al 1 din Constitutie: “Dreptul la munca nu poate fi ingradit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupatiei, precum si a locului de munca este libera”. Ca instrument politic, CC a limitat dreptul la munca tuturor pensionarilor romani, fie militari fie civili, dand verdict de constitutionalitate aberantei Legi 329/2009.
  2. ·        
  3. Complice si actionand ca instrument al regimului de dictatura, CC a desfiintat Art. 15, al. 2, din Constitutie, care spune ca: “Legea dispune numai pentru viitor, cu exceptia legii penale sau contaventionale mai favorabile”. Cu alte cuvinte a anulat un principiu universal de drept privind neretroactivitatea legii, cu impact extrem de grav nu numai asupra militarilor ci si a tuturor categoriilor socio-profesionale din Romania. Astazi, slugile Basescului par a redescoperi principiul neretroactivitatii, deoarece la 17 oct. 2011, ICCJ a dat Decizia nr. 19 in Dosarul 18/2011, in cazul celor 10 recursuri in interesul legii, inaintate de d-na Kovesi, impotriva tuturor categoriilor de pensionari civili, precizand ca recalcularea pensiilor acestora nu se poate face retroactiv pe baza Legii 263/2010 ci pe baza Legii 57/1974. Asadar CC a actionat ca instrument politic, dand verdict de … constitutionalitate aberantelor Legi 119 si 263/2010, OUG 1/2011 si Legii 165 de aprobare a OUG 1/2011. Cu aceeasi ocazie, a dat verdict de constitutionalitate fraudei parlamentare comise de Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, in direct, in vazul intregii lumi.
  4. ·         CC a anulat legile ocupationale si pentru militari, si pentru grefieri, si pentru functionarii publici din Parlament, si pentru piloti sau diplomati, etc, dar nu a uitat sa se disocieze de toata lumea, pastrandu-si o lege speciala, recent … “plagiata” dupa legea ocupationala a militarilor, in beneficiul propriu, domnul Predescu afirmand ca au dreptul deoarece domniile lor sunt prevazuti in cap. VI al Constitutiei. Uita insa ca si domniile noastre, militarii, avem acelasi drept, pentru ca suntem prevazuti in Cap. V al aceleiasi Constitutii si in directivele obligatorii ale mult invocatei noastre UE, privindu-i pe militari si politisti. Intre timp, dupa dl. Predescu, drepturile magistratilor le-ar avea si functionarii de la Curtea de Conturi.
  5. ·         Sub ochii intregii tari, CC a actionat ca instrument politic complice regimului de dictatura a lui Basescu, saptamna trecuta anuland Art. 61, al 1 din Constitutie, care precizeaza: “Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului roman si unica autoritate legiuitoare a tarii”. Practic, CC s-a suprapus Parlamentului anuland Legea electorala votata de acesta si care insemna o reintoarcere la statul de drept, prin anularea abuzului constitutional comis de Traian Basescu, atunci cand si-a luat, cu ajutorul CC, masuri de preintampinare a debarcarii lui prin suspendare/demitere din functia de care se agata cu disperare. Toate categoriile socioprofesionale, avand de suferit consecintele complicitatii CC cu regimul Basescu, pe data de 17 oct. 2011, cu ocazia Zilei Internationale a Muncii Decente, au decis adoptarea unui program de actiune in 12 puncte, numit Platforma Civica, anuntand ca principiu depolitizarea justitiei, revenirea la separarea puterilor in stat, prin reforma institutiilor bugetivore paralele, create ca instrumente politice ale regimului de dictatura. Aceste puncte au fost asumate, pana la ora actuala, de 56 de federatii sindicale, sindicate si ONG-uri si figureaza in preambulul Listei de obiective pe care urmeaza sa o aducem la discutiile cu partenerii din USL. In plus, stimati jurnalisti cu adevarat profesionisti, 5 asociatii ale rezervistilor militari, impreuna cu 3 domni generali, carora li s-a asociat ulterior si SCMD, au dat in judecata CC, ridicand exceptia de neconstitutionalitate asupra Legii de infiintare a acesteia, pe motiv ca excede Constitutiei. Procesul dureaza de doi ani, iar la ultima infatisare Curtea de Apel Bucuresti a cerut CC sa se pronunte asupra … propriei constitutionalitati. Gongul final se va auzi pe 7 noiembrie cand se va pronunta in acest caz ICCJ. Mi-as permite sa-i intreb pe istericii sustinatori de presa ai dictatorului, ale caror argumente se rezuma doar la insulte si la atacuri aberante la persoana, ce vor face daca pe 7 nov. ICCJ va decide in favoarea noastra, adica a dreptului, a justitiei si a statului de drept, asa cum a mai facut-o pe 7 ian, 2011? Pentru ca, in aceasta situatie, toate legile aberante ale regimului Basescu, Boc si MRU, legi care lovesc in egala masura in militarii si politistii activi si in rezerva, in toate categoriile de pensionari, in lucratorii din justitie, din sanatate, din invatamant, in mineri, in ceferisti, in functionarii publici, in minorii aflati in intretinere si in studenti, in persoanele cu dizabilitati, etc. si nu in ultimul rand in revolutionari, vor deveni din acel moment NULE DE DREPT. Dar, potrivit ciracilor democratiei basesciene, care seamana   suspect de mult cu “democratia” lui … Hitler, nu avem voie sa gandim, nu avem voie sa ne exprimam, nu avem voie sa criticam, nu avem voie sa atacam in justitie si, mai ales, trebuie sa fim constienti de faptul ca, daca madam Macovei nu mai e ministru, sau daca Basescu pierde puterea, se destrama UE si Soarele se prabuseste in Marea Neagra!
“Ca simplu cetatean” (citandu-l pe mentorul Basescului, pe Ceausescu) imi exprim nedumerirea ca fostii comunisti Barroso si Merkel, alesi primul cu 22% din electorat si cea de-a doua cu 34%, personaje care nu au fost in stare sa dea Europei o Constitutie dar care au plecat urechea la barfele macovee, indraznesc sa ne ceara, impotriva recomandarilor UE (Comisia de la Venetia) sa dam jos un individ ales (zice el) cu 5 milioane de voturi, aducand la vot, neaparat, 9.150.007 cetateni, adica 50% plus 1 din nu se stie cat … Pentru ca mergem pe rezultatele unui recensamant vechi de 10 ani. Va mai rog domnilor jurnalisti sa luati aminte la cinismul cu care hotul de la Cotroceni, stapan inca pe butoanele STS-ului, acuza anticipat de frauda USL-ul. Si va mai rog respectuos sa luati aminte ca boicotul la care supune referendumul, prin impiedicarea oficiala a unei parti din cetateni sa mearga la vot, prin amenintarea romanilor care lucreaza in afara cu pierderea contractelor de munca si a afacerilor, daca merg la referendum, prin ridicarea buletinelor celor din tara contra bani pesin, promisiuni de marire a salariilor sau de alocare de ajutoare pentru caldura, etc!
Individul este mai mult decat penal si mai mult decat disperat!

Doamnelor si domnilor jurnalisti,

Imi ingadui, ca istoric, sa va reamintesc faptul ca istoria se repeta si ca prin Basescu am coborat adanc in trecut, pana in vremea Lapusneanului. Basescu ne-a facut ciumpalaci, viermi, betivi, tradatori si, bineinteles, prosti. “Prosti, da multi”. Si nu vrea sa inteleaga, oricat i-ar explica dl. Crin Antonescu, si el istoric, situatia -  degeaba ne vrea el, pentru ca noi, o tara intreaga, nu-l mai vrem. Regret pentru jurnalistii care s-au repezit cu acuze si insulte, fara sa cunoasca situatia, mi-e mila de domnii Col. Turcescu si Ion Cristoiu ca s-au autoexclus (ca si altii) din meserie si din istorie, practicand de 3 ani de zile o dezgustatoare slugarnicie fata de tiran, si va rog pe dumneavoastra, pe toti ceilalti, care va practicati onest meseria, sa fiti alaturi de noi, adica de cei “prosti da multi” in acesta ultima incercare de a convinge cetatenii sa nu le fie frica si sa iasa la vot, pentru ca nici Traian Basescu nu este Dumnezeu nici CC sau Barroso sau Merkel, Papa de la Roma! In schimb, toate palavrele unui Basescu disperat, despre lovituri de stat de care ii acuza, practic,  pe reprezentantii tuturor categoriilor de varsta si socio-profesionale din Romania, recomanda interventia imediata a dl. Raed Arafat si internarea bolnavului in institutii specializate pentru urmarea tratamentelor necesare reancorarii lui in realitate!
In incheiere, doamnelor si domnilor jurnalisti, fac apel la pregatirea dvs.,  rugandu-va sa va ganditi la Scrisoarea a III-a eminesciana … Mare trebuie sa fie disperarea hotilor si slugilor lui Basescu, a tiranului insusi, daca “Aliotmanul” basescian a ajuns sa se impiedice de un “ciot”. Adica de numitul Dogaru, care se bate si in justitie si in strada pentru drepturi cuvenite lui inca de la 1829, care merge cu tramvaiul, care isi face piata la Moghioros, pentru ca e mai ieftin, care nu numai ca nu are conturi in banca, dar nu are bani pana la sfarsitul lunii, pentru paine si medicamente, si care se gandeste cu groaza ca in Romania exista multi altii cu o situatie si mai de nesuportat decat a lui.
In concluzie, imi asum toate acuzele si toate laturile pe care mi le arunca in cap Basescu si ai lui, dar asta nu ma impiedica sa afirm ca de la disparitia ocupatiei sovietice, traim cel mai negru regim de dictatura a dementei puterii si ca RAUL ABSOLUT va purta definitiv in istorie, pentru romani, numele de Traian Basescu!

Jos Basescu!

Cu deosebita stima,

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU


luni, 23 iulie 2012

Comunicat catre membrii SCMD


In atentia membrilor SCMD din Bucuresti si Ilfov:
Joi, 26.07.2012 sunteti invitati sa participati la o actiune de sustinere a Referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, ce se va desfasura in Piata Victoriei, intre orele 16.30-19.00.

In atentia membrilor SCMD din teritoriu:
In situatia in care sunteti invitati, in baza protocoalelor incheiate cu filialele USL,la mitingul care  se va desfasura in Bucuresti, in seara zilei de 26.07.2012, la o locatie neprecizata inca, puteti participa mai intai la pichetarea organizata de SCMD la Piata Victoriei, intre orele 17.00-19.00, urmand a va deplasa ulterior, impreuna cu bucurestenii, la mitingul USL.
Reiteram catre toti membrii SCMD rugamintea de a face propaganda pe toate caile si prin toate mijloacele pentru participarea cetatenilor la Referendum.

PRESEDINTELE SCMD
COMITETUL DIRECTOR
CONSILIUL CONSULTATIV AL PRESEDINTILOR FILIALELOR DIN BUCURESTI SI ILFOV

vineri, 20 iulie 2012

In atentia rezervistilor cu pensii marite prin “revizuire”


Subiect: Proiectul de Lege a pensiilor militare de stat

Doamnelor si domnilor colegi,

Nu va mai lasati prostiti de propaganda de doi bani a sustinatorilor lui Basescu pe aceasta tema si mergeti la referendum.
1.   Pensiile marite (nu ne intereseaza cum si de ce) prin revizuire, nu scad, deoarece noul proiect prevede ca din doua cuantumuri ramane cel favorabil persoanei. De asemenea, prevede dreptul la optiune al cetateanului. Daca vrea sa ramana pe cuantumul actual stabilit prin Legea 263, asa va ramane. Daca vrea sa treaca pe pensie militara de stat, va solicita acest lucru. Dar, ii avertizam pe toti ca pensia militara de stat presupune statut de militar in rezerva, cu toate drepturile, statul fiind obligat sa plateasca pensia, indiferent de situatie. In schimb, statutul de beneficiar pe Legea 263 inseamna ca individul primeste un ajutor social lunar de la stat asimilat pensiei civile, calculata pe puncte. Si aici, exista doua primejdii:
a.    Ca statul sa declare ca nu mai are bani si sa nu mai plateasca ajutoarele sociale
b.   Ca punctul de pensie, care a fost 738 lei in 2010, si a scazut la 732 lei in 2011, sa fie 400 lei la anul. Si atunci, respectivele cuantumuri de care se bucura unii astazi, vor scadea la jumatate.
2.   SCMD si nu altcineva a reusit sa stopeze recalcularea care prevedea scaderea tuturor pensiilor cu 18-69%. SCMD si nu altcineva a proclamat in ianuarie anul trecut, in conditiile trecerii de la ilegala recalculare la si mai ilegala revizuire (ce presupun aplicarea retroactiva a legii), ca pensiile ce vor creste prin revizuire sa ramana crescute. Pentru ca este vorba de principii de drept privind dreptul patrimonial si bunul legal dobandit.
3.   Doar cuantumurile scazute vor reveni, provizoriu, la situatia din 2010.
4.   Prin noua lege a pensiilor militare de stat se va redobandi statutul de militar in rezerva, cu toate drepturile, iar cuantumul va fi aliniat la situatia din statele membre NATO.
5.   Cei care se tem, sa-si aduca aminte ca in vechile legi exista prevederea corelarii pensiilor cu cresterile salariale la activi. Drept urmare, daca ne lasau dracului in pace, cu legile noastre, nimeni nu mai avea astazi cuantumul din 2010 ci mult mai mare, datorita celor trei cresteri salariale la activi, care au avut loc intre timp. In noul proiect de lege, aceasta prevedere este reintrodusa.
6.   Proiectul de lege are in vedere drepturile pe care le-au avut si le-au pierdut toti militarii in rezerva, la data la care au iesit in rezerva precum si acordarea acestor drepturi si celor care au trecut in rezerva dupa 1 ian. 2011.
7.   Independent de discutiile pe proiectul de lege la nivel USL si Guvern, vom continua discutiile pe toate obiectivele noastre, cuprinse in lista de obiective a societatii civile adoptate de USL.
8.   Atragem atentia ca acordul dat de USL este nu numai pe obiectivele SCMD si ale altor asociatii militare aliate ci pe obiectivele a 53 de entitati sindicale si ONG-uri care apartin: profesorilor, pensionarilor civili, personalului din justitie, sanatate, agricultura, minerilor, revolutionarilor, functionarilor publici, etc. adica tuturor domeniilor socio-profesionale. SCMD si-a facut datoria fata de natiune si ceea ce este pe cale sa obtina, pentru ca nu a obtinut pana acum decat angajamente in scris, nu este numai pentru sine, cum urla jigodiile de la doua posturi de televiziune si de la 3 ziare de-ale Basescului CI PENTRU TOATA LUMEA. Astfel incat ne simtim indreptatiti sa transmitem prostilor care se lasa manipulati, intai sa se informeze si apoi sa raga, deoarece, dand in militari si politisti, risca sa piarda toate drepturile pentru care acestia se lupta sa le fie asigurate si lor, desi nu merita!...

Cu indignare,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

P.S.: Nu am luat in calcul in aceasta prezentare situatiile penale cand Oprea, Blaga apoi Igas au acordat acolitilor lor de partid nu numai grade din burta ci si rasplati camuflate in pensii de sute de milioane pana la aproape un milliard. Aici isi va spune cuvantul justitia, inclusiv pentru complicitate.

miercuri, 18 iulie 2012

Referendumul s-a branzit in Italia!


In atentia tuturor aparatorilor statului de drept

De la aflarea vestii Deciziei CCR, antieuropeana si antidemocratica, privind impunerea unui prag de 50% +1(din nu se stie cat) la Referendum, SCMD a anuntat ca sansa Basescului de a se intoarce la Cotroceni consta in boicot, ca se va da acolitilor sai din tara si din afara, in secret, ordinul de neprezentare. Aflam de la “nesimtitii” militari romani care lucreaza ca zilieri in Italia (de prea mult bine, care bine i-l dorim si “colonelului” Turcescu), ca s-au luat masuri in Italia, in acest sens, prin capii comunitatilor romane si capii locali ai Mafiei. Muncitorii sunt amenintati ca, daca se prezinta la vot, vor fi filmati de oamenii lui Berlusconi si vor fi dati afara, iar patronii romani isi vor pierde contractele, daca indraznesc sa voteze. Responsabil pentru Italia, din partea PDL este numitul Wiliam Branza.
In aceste conditii, este esential sa facem pe linia SCMD si a societatii civile  (CNSC) o mobilizare exemplara pentru Referendum, pentru a demonstra complicilor Basescului (marii asasini economici externi) ca Romania nu e sat fara caini!
Chiar daca are mai multe cotarle, care ling mana ce le bate, pe kilometru patrat, decat oricare alta tara!

Jos Basescu! Votati “DA”!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

luni, 16 iulie 2012

Catre toti membrii SCMD

Doamnelor si domnilor colegi,


Va prezentam mai jos acordul semnat de catre copresedintii USL, privind asumarea de catre acestia a listei obiectivelor structurilor membre ale CNSC. Adica, obiectivele SCMD si ale aliatilor sai (prin protocoale bilaterale) in lupta sindicala (clic aici pentru a accesa lista obiectivelor).
Acordul este important pentru noi, fiindca recunoaste SCMD drept partener de dialog cu Guvernul si Presedintia. 
Incepand cu data de 18 iulie si pana la debutul campaniei electorale vom pune la punct, pe comisii, problema graficului si modalitatilor de rezolvare ale obiectivelor asumate. Vom prezenta din lista obiectivelor extrasul cu obiectivele proprii SCMD.
In aceasta situatie, reiteram solicitarea Comitetului Director ca toate filialele SCMD sa dea curs solicitarilor de participare ale USL la manifestatiile din actuala campanie vizand demiterea presedintelui Traian Basescu. De asemenea, solicitam tuturor filialelor o activitate intensa in vederea mobilizarii membrilor, rudelor, cunostintelor, prietenilor, etc., pentru REFERENDUM.
Daca Basescu se intoarce, va cadea Guvernul si sansele rezolvarii rapide a doleantelor noastre se vor reduce din nou la zero.

Doamne ajuta!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU



vineri, 13 iulie 2012

Sa-l facem pe Basescu “simplu cetatean”!


Apel catre toti romanii cu drept de vot

Cetateni si cetatene,
Crestini fiind, suntem nu pentru pedepsirea pacatosului ci pentru indreptarea lui!
Il vreti pe Basescu, simplu cetatean, cu sau fara Elena Udrea, egalul vostru la cozi la bilete la tratament prin sindicat, sau la pietele Crangasi si Moghioros, ca marfa-i mai ieftina?
Il vreti pe Basescu bombanind alaturi de voi la coada la “compensate”?
Il vreti pe Basescu egalul vostru in trafic, in masina personala, injurandu-va reciproc si claxonand iritati la STOP?
Atunci, in mod obligatoriu, prezentati-va la REFERENDUM si votati DA, pentru DEMITERE!
Iata de ce:
Legea nr. 406/10 iulie 2001, privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de sef al statului roman, prevede ca respectivele persoane si familiile lor sa beneficieze pe durata vietii, indiferent ca au actionat in beneficiul sau in detrimentul nostru, pe banii nostri, de urmatoarele foloase:  “Art. 2 …
a)  Folosirea gratuita a unei locuinte de protocol, cu destinatia de resedinta, care cuprinde si un spatiu cu destinatia de cabinet de lucru, incadrat cu un post de consilier si un post de secretar;
b) O indemnizatie lunara in cuantum egal cu 75 % din indemnizatia acordata Presedintelui Romaniei in exercitiu;
c)  Paza si protectie, precum si folosinta gratuita a unui autoturism, asigurate permanent de Serviciul de Protectie si Paza, potrivit reglementarilor in vigoare”.

Va informam ca Basescu, pregatindu-si retragerea, a investit déjà din banii nostri, 3 milioane de euro la Snagov, in Vila 3 Lac si in Vila Dante, urmand sa-si adjudece una dintre ele.
Merita Basescu toate acestea? Evident ca nu! Drept consecinta, prezentati-va la REFERENDUM si votati pentru DEMITERE, deoarece Art. 1, al legii mentionate, precizeaza la al. 3 urmatoarele: “Nu beneficiaza de prevederile prezentei legi persoana careia i-a incetat calitatea de sef al statului roman ca urmare a savarsirii unei infractiuni pentru care a fost condamnata definitiv sau ca urmare a demiterii din functie prin referendum”!

Sa-l facem asadar pe Basescu ceea ce se considera a fi, in ultimele clipe, idolul sau  prematur impuscat – un “simplu cetatean”!

Presedintele SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

luni, 9 iulie 2012

MITING ANTIBASESCU – sambata, 14 iulie 2012


Indiferent de hotararea Curtii Constitutionale, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate va mobiliza pe toti membrii disponibili din Bucuresti si din judetele apropiate, precum si pe toti aliatii din cadrul Consiliului National al Societatii Civile, sa participe la MITINGUL ANTIBASESCU din ziua de 14 iulie a.c.
Mitingul se va desfasura in Piata Victoriei cu incepere de la ora 10.00 a.m.
Indemnand cetatenii Romaniei sa voteze ANTIBASESCU la referendum, ii indemnam sa voteze pentru statul de drept, impotriva minciunii, hotiei, ticalosiei si tradarii.

JOS BASESCU!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU

marți, 3 iulie 2012

Mitingul PDL din 5 iulie a.c. – o culme a tupeului si cinismului


CHEMARE PENTRU 14 IULIE

-         Scrisoare deschisa tuturor membrilor Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) si Consiliului National al Societatii Civile (CNSC) -

Pentru data de 5 iulie a.c. “Regina” Vasile Blaga si Cezar Preda, noii lideri ai PDL, anunta un miting “de salvare a statului de drept”, scopul declarat fiind acela de a impiedica “anexarea institutiilor statului de catre USL si Victor Ponta”. Actiunea urmand  a se desfasura in Piata Revolutiei, intre orele 09.00-21.00 este o insulta nu numai la adresa celor care si-au jertfit viata in 1989 pentru libertate si democratie, a caror memorie este astfel intinata, ci si o insulta la adresa intregii natiuni romane, a noastra, a tuturor. Am organizat trei ani marsuri in Capitala, sub lozinca Basescu-Mubarak, pentru ca astazi sa inghitim nesimtirea pedelista care acuza guvernul Ponta de “jihad impotriva poporului roman”?

Reamintim  ca regimul Basescu a insemnat si inca inseamna calcarea in picioare a tuturor articolelor Constitutiei Romaniei, a legislatiei europene, proclamarea ca obiectiv de stat a genocidului prin lichidarea pensionarilor, subminarea economiei nationale si tradarea fara precedent, prin vanzarea catre marii asasini economici a ultimelor surse de venit ale statului. Mai mult, nici o categorie socioprofesionala si de varsta nu a scapat de ofensiva “presedintelui jucator”, vizand anularea drepturilor legitim dobandite. Impotriva acestei stari de fapt, SCMD si partenerii sai din CNSC lupta, de trei ani, in justitie si in strada, avand ca adversari indivizi care reprezinta culmea ticalosiei, coruptiei si hotiei, si care au transformat statul intr-o afacere de banda.  Cu sprijinul nostru, al tuturor, dupa tentativa de salvare a sa prin Ungureanu, regimul Basescu a pierdut guvernarea in favoarea USL, dar a stiut, in mod ticalos, sa compromita, de la inceput, aceasta noua guvernare.

Trecerea guvernului Ponta in Parlament a depins de voturile “traseistilor” sau “tradatorilor” din UNPR care i-au dat un vot conditionat de pastrarea pe loc a tuturor oamenilor Basescului in toate ministerele, renuntarea la campania privind suspendarea lui Basescu, la pedepsirea vinovatilor in ceea ce ne priveste si, mai ales, renuntarea la colaborarea cu SCMD si CNSC. Nestiind exact la ce se inhama, NOUL GUVERN a acceptat, de dragul legilor referendumului si votului uninominal real, devenind astfel PRIZONIERUL REGIMULUI BASESCU. Legile au fost respinse de presedinte cu ajutorul tribunalului politic numit Curtea Constitutionala. Mai mult, in locul lui Boc sau Seitan, sau Oprea, sau Udrea, a fost arestat, in urma unui proces politic, Adrian Nastase. Apoi, dupa ce,  prin “pregatirea de artilerie”, doi ministri au fost indepartati sub acuza de plagiat, tunurile s-au pus pe premier, in cadrul “Operatiunii Plagiatul”. Noi am ripostat, aruncand pe piata, materialul cutremurator “Plagiatorul Basescu”, o dovada clara a tradarii intereselor nationale de catre presedinte in politica externa. Puteti consulta materialul in Jurnalul National  de astazi, 3 iulie a.c. precum  si pe blogul nostru (clic aici).
In concluzie, REGIMUL BASESCU NU A MURIT, NU S-A PREDAT CI CONTRAATACA  pe toate directiile. Vor vestejirea USL ca imagine, caderea guvernului Ponta si, mai nou, incriminarea USL pentru propriile pacate. Prin componenta, toate institutiile statului au ramas pedeliste. Este asadar o culme a cinismului si ticalosiei, ca oamenii dictatorului Basescu sa strige in piata publica impotriva “dictaturii” si “pentru democratie”. Cu alte cuvinte hotul striga “hotii”!

In ceea ce ne priveste suntem suparati pe dl. Ponta ca nu si-a gasit timp sa semneze, asa cum a promis la mitingul din 1 Mai, Contractul Social. Suntem ingrijorati ca nu intelege pericolul la care se expune si ne expune pe toti, prin prelungirea inutila a Protocolului cu UNPR, care, legal, nu exista nici ca partid nici ca grup parlamentar. Suntem dezamagiti ca nu s-a facut nici cel mai mic gest in privinta unor reparatii (prin amendamente la legi) care nu implicau un efort bugetar suplimentar pe acest an. NU AM INTRERUPT INSA LEGATURILE CU LIDERII USL. Am dus tratative, in ultimele doua saptamani, aproape zilnic.

Am anuntat ca vom face un miting de avertisment pe data de 14 iulie a.c., tocmai pentru a le atrage atentia ca ar fi timpul sa-si respecte promisiunile. In noile conditii insa, in care crima organizata de culoare portocaliu-verzuie isi bate joc de principiile democratiei, va propunem doamnelor si domnilor ca,  asigurand guvernul Ponta de intregul sprijin al societatii civile reale, mai ales in conditiile in care Basescu si Ungureanu organizeaza impotriva noastra, a tuturor “societatea civila de buna calitate” (adica patapievicii si lazaroii) sa facem un MITING DECISIV DE  INCRIMINARE A REGIMULUI BASESCU. Va propunem sa cerem, pe 14 iulie a.c., Premierului, urmatoarele:
·        Semnarea imediata a Contractului Social cu SCMD si CNSC pentru a sterge dezamagirile provocate de cele doua luni de guvernare;
·        Declansarea imediata a procedurilor de demitere a presedintelui, pentru inalta tradare;
·        Declansarea imediata a urmaririi penale impotriva d-nei Roberta Anastase si a complicilor ei, pentru frauda parlamentara;
·        Declansarea imediata a urmaririi penale impotriva fostului premier Emil Boc si a membrilor guvernelor sale pentru genocid si subminarea economiei nationale;
·        Punerea sub urmarire si arestarea numitelor Elena Basescu, Elena Udrea si  Monica Iacob Ridzi, implicate in deturnare si utilizare de fonduri in scop electoral, mai usor de dovedit in cazul lor decat in cazul fabricat impotriva lui Adrian Nastase.
In ceea ce priveste temerea autoritatilor ca vom organiza in data de 5 iulie un contramiting (permitand astfel fortelor paramilitare ale Basescului sa intervina si sa provoace haosul) in Piata Universitatii, anuntam pe aceasta cale ca noi, ca militari, chiar daca am fost transformati in “asistati” sau ‘beneficiari” actionam doar in conditiile legii. In plus, consideram ca Piata Universitatii este un fenomen civic, un fenomen de constiinta si suntem, in continuare, impotriva confiscarii sale de partide sau sindicate. Daca cetatenii Capitalei se vor aduna spontan spre a-si exprima dezgustul fata de noua tentativa a regimului Basescu de prezentare a victimei drept calau, prin imbracarea lupilor portocalii in blana de oaie, consideram ca este dreptul lor, in special al revolutionarilor, care nu vor suporta intinarea memoriei eroilor martiri. Ne punem insa in mod legitim intrebarea: CE URMARESTE BASESCU PRIN ASMUTIREA BULDOGULUI INTR-O ACTIUNE DE UN CINISM INFIORATOR – ANARHIE SAU DECLANSAREA UNUI RAZBOI CIVIL?

Indemnand pe toti cetatenii Capitalei la calm, pe data de 5 iulie, lansam chemarea de participare a tuturor la mitingul din ziua de 14 iulie a.c., pentru declansarea procedurii de eradicare “definitiva si irevocabila” a regimului Basescu.

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) Mircea DOGARU