duminică, 27 ianuarie 2013

COMUNICAT DE PRESA



Subiect:                Ordonante promise
In atentia:            Liderilor USL

De Craciun, d-na ministru Campeanu a rupt, in sfarsit, pisica, destramand minciuna basista ca 4.8 milioane de “activi” sustin prin munca lor 6,5 milioane de pensionari. Intrebata insistent de dl. Gadea, a marturisit ca pensionari sunt numai 1,7 milioane, restul, adica 4,8 milioane fiind “asistati social”, identificati ca “fostii CAP-isti” si “fostii militari”. Speram sa aiba curajul sa marturiseasca si FMI-ului ca se dau ajutoare sociale ilegal, din Casa Nationala de Pensii. Ne-am bucurat, pentru ca am sperat ca este limpede pentru toata lumea ca obiectivul nostru, al sindicatului rezervistilor, este sa redevenim rezervisti, adica pensionari ai statului, cu toate drepturile. 

Ne-am intristat insa, vazand ca d-na ministru confunda legea cu ordonanta, incurcand Proiectul Legii pensiilor militare de sat cu Proiectul Ordonantei reparatorii pentru cei ale caror venituri au fost pe nedrept diminuate prin succesivele operatiuni ilegale declansate impotriva noastra de Boc, Seitan, Oprea si Blaga. Intre timp, am constatat ca textele acestora, inregistrate peste tot, au disparut, pur si simplu, cu greu, dl Gl Constantin Nastase reusind sa faca rost, de unde nu ne asteptam, de Proiectul Legii pensiilor militare, la care au lucrat jumatate de an impreuna experti de la MApN, MAI, ONG-urile militarilor, SCMD si ai Ministerului Muncii. Il vom reintroduce in circuit!

La Iasi, pe data de 24 ianuarie a.c., interpelat de delegatii SCMD, dl. Ponta, facand aceeasi confuzie, a spus ca aceasta problema este ca si rezolvata, fiindu-i incredintata cu puteri depline  “lui Mircea”. Evident, este vorba despre dl. Mircea Dusa, fost ministru al MAI, actualmente ministru al Apararii, care, ca expert, a putut constata haosul si gravele ilegalitati comise la ambele ministere, in acest domeniu, de catre oamenii regimului Basescu.

Suntem de acord ca anchetele trebuie sa aduca la lumina adevarul si ca cei vinovati trebuie sa plateasca penal, conform legii. Daca ni se cere sprijinul vom coopera, cu datele pe care le avem, dar nu aceasta este problema noastra! 

Noi solicitam ca Proiectul Legii pensiilor militare de stat sa fie dezbatut de urgenta in Parlament. Cei care au marit, de pilda, numai la Armata, dupa declaratia lui Boc si Seitan, ca se vor face mari economii, de 4 ori bugetul pentru rezervisti, in conditiile in care am inregistrat peste 4100 de decese in ultimii doi ani si doar circa 400 de treceri in rezerva, iar majoritatea “pensiilor” noastre sunt scazute cu o treime, sa raspunda in fata Parlamentului sau a cui o fi cazul, daca o mai fi cazul!...

Pana la aparitia Legii insa, intrucat murim in acelasi ritm sustinut, cate “250 pe luna”, spre bucuria d-nei Gl. Maria Lupu, care inregistreaza “mari economii la fondul de pensii”, solicitam, in continuare, ceea ce solicitam de un an de zile USL-ului: nu una ci doua OUG. Prima, in beneficiul tuturor pensionarilor din Romania, militari sau civili, care sa abroge infamantul Cap. IV din Legea 329/2009, ce ne limiteaza anticonstitutional, dreptul la munca. A doua OUG, promisa ca iminenta, la 2-3 zile,  in septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie 2012 si amanata pentru dupa votarea bugetului pe 2013, se refera la revenirea cuantumului “ajutoarelor “ date fostilor militari discriminati, la nivelul pensiilor militare din 2010. Pentru ca ni se pare imoral ca slugile si complicii lui Oprea si Blaga sa beneficieze, in continuare, de foloase necuvenite, acordate pentru sustinerea regimului Basescu, numai pentru ca s-au strecurat ca sobolanii pe corabia invingatoare, in timp ce noi, dezmostenitii, noi cei care am sustinut fosta opozitie, 24 de ore din 24, in strada, in media, in sectiile de vot, sa suferim in continuare.

Si pentru ca textul Ordonantei de urgenta, asupra caruia au cazut de acord toti cei care au lucrat la Proiectul Legii, pare a fi fost uitat de toata lumea, sau a fi disparut de peste tot, il repunem in circulatie, rugandu-i pe toti prietenii adevarului, pe toti oamenii de bun simt, sa-l retrimita pe orice cale, tuturor deputatilor si senatorilor USL, tuturor membrilor Guvernului, tuturor celor care s-au angajat, ca oameni politici, alaturi de noi, societatea civila, in lupta pentru daramarea regimului Basescu, repararea abuzurilor si anularea sechelelor acestuia.



PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU