luni, 27 mai 2013

31 mai a.c. - Miting feroviar in Capitala



-In atentia tuturor membrilor SCMD din Capitala si judetul Ilfov -

Alianta Sindicala Nationala Feroviara, prin dl. Maxim Rodrigo Gabriel, presedintele Federatiei Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din Romania, ne anunta organizarea unui miting pe data de 31 mai 2013, intre orele 10.30-13.30, in Parcul CFR din fata Ministerului Transporturilor. 

Mitingul acuza falimentarea voita a sistemului feroviar (domeniu strategic, de mare importanta si pentru NATO), degradarea conditiilor de viata si de munca a acestei categorii socio-profesionale si eforturile care se fac pentru destramarea miscarii sindicale. La miting sunt invitati sa participe cu delegati, reprezentantii Confederatiei "Meridian", dar si ai SCMD si ai tuturor aliatilor SCMD, grupati in jurul programului Platforma Civica, in cadrul CNSC. Pentru delegatii participanti, reprezentand alte categorii socio-profesionale decat ceferistii, vor fi rezervate minute, in vederea expunerii problemelor cu care se confrunta si aceste categorii socio-profesionale.
  
Vom da curs solicitarii domnului presedinte Maxim Rodrigo Gabriel, deoarece "a doua armata a tarii", ceferistii, se afla alaturi de noi si ne-au sprijinit in toate demersurile, incepand din 7 octombrie 2011. De asemenea, vom solicita delegati din partea tuturor aliatilor nostri pentru a se vedea ca cererile legitime ale ceferistilor sunt sprijinite de intreaga societate civila, a carei organizare pentru lupta sindicala, noi, rezervistii, prin SCMD, ne-am asumat-o.

Pe data de 31 mai, vom fi edificati si in privinta solicitarilor noastre: cele doua proiecte de lege, Legea reparatorie si Legea pensiilor militare de stat, care ne sunt promise de la 1 mai 2012, cu ultim (pentru a nu stim cata oara "ultim") termen 31 mai a.c. Daca Legea pensiilor militare nu va fi adoptata prin asumare de raspundere asa cum s-a declarat oficial, iar Legea reparatorie nu va fi fost votatat si in Camera Deputatilor si trimisa macar spre promulgare, va trebui si noi sa luam in calcul, conform deciziei CD din aprilie curent, revenirea asupra mitingului amanat, pentru luna iunie a.c. Si aceasta, deoarece nu ne putem permite sa vedem cum trece si luna iunie, primind din partea Guvernului doar cunoscutul slagar "Parole, parole, parole"... pentru ca va urma vacanta parlamentara si, in toamna, batalia pentru existenta sau incetarea existentei Romaniei, adica pentru modificarea irationala, ceruta doar de marii asasini economici care ne-au ocupat si jefuit sistematic, si de vecinii psihopati, care vor ev mediu in mileniul III, a Constitutiei Romaniei. Si atunci, problemele vitale pentru noi, rezervistii, vor fi amanate sine die. Cu, de acum,  consecintele cunoscute: pauperizarea noastra, in continuare, dincolo de limita suportabilului si cresterea constanta a numarului de decese.

Biroul Operativ Central al SCMD, dupa informarea de saptamana trecuta a responsabililor SCMD pe Bucuresti si Ilfov, a hotarat asadar sa dam curs solicitarii aliatilor nostri ceferisti, pentru ca atunci cand si daca va sosi momentul, pe care nu ni-l dorim, vom iesi si noi in strada, cu tot potentialul, vom face si noi, la randul nostru, apel la toti aliatii, sa ne vina in sprijin!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU