luni, 13 mai 2013

Comunicat al presedintelui SCMD referitor la cele doua proiecte de legi privind pensiile militare

In atentia tuturor rezervistilor discriminati, membri sau nu ai SCMD

Referitor la proiectul Legii pensiilor militare de stat care circula pe Internet, pot aduce urmatoarele precizari, in baza discutiei telefonice cu ministrul Apararii Nationale:

  1. Aceasta forma, absolut de neacceptat din punctul nostru de vedere, se pretinde a proveni de la Ministerul Muncii, care ar fi primit-o de la MApN;
  2. Am luat legatura cu dl. ministru, aflat in strainatate, comunicandu-i ca se afla in circulatie o forma piratata a proiectului, care ne deconecteaza de la orice legatura cu activii si reduce numarul elementelor luate in calcul de la sase la doua, introducand si multe elemente ale Legii 263/2010. Voi prezenta aceasta varianta d-lui ministru, la intoarcerea domniei sale in tara, impreuna cu ultima forma a Proiectului Sirbu, asupra caruia, intr-adevar, ne-am pus cu toii de acord in august-septembrie 2012. Si aceasta deoarece am aflat ca:
  3. Proiectul final al Legii pensiilor militare de stat, asupra caruia s-au pus de acord reprezentantii tuturor ministerelor implicate, se afla inca pe masa ministrului Apararii Nationale, care urmeaza sa si-l asume prin semnatura si sa-l prezinte Guvernului;
  4.  Asa cum ni s-a promis de la inceput, forma finala, pe care dl. ministru si-o va asuma, ne va fi prezentata si noua si o vom trimite spre dezbatere, atat departamentelor SCMD de profil, cat si filialelor.
Ii rog asadar pe cei interesati sa ia in calcul si eventualele diversiuni puse la cale de cei ce nu ne iubesc si care se strecoara tot mai frecvent in unele declaratii dupa ureche, facute de cunoscuti oameni politici sau opinii la fel de  pe langa subiect exprimate de persoane din media.
Reamintesc tuturor rezervistilor discriminati, membri sau nu ai SCMD, ca Guvernul si conducerea USL s-au angajat sa rezolve problema care ne intereseaza prin doua legi:

  • Proiectul Legii pensiilor militare de stat, pentru care dl. Dusa a cerut avizul ministerului Muncii, dar a carui forma finala inca nu a parasit masa de lucru a domniei sale. Indiferent cand va fi promulgata aceasta Lege, va intra in vigoare de la 01.01.2014, asa cum s-a intamplat si cu Legile 263 si 119/2010, fiind prevazuta in exercitiul bugetar viitor;
  • Legea reparatorie, aflata in acest moment in fata votului in plen a Senatului,  si care prevede reparatiile pentru rezervistii discriminati, cu intoarcerea la cuantumul din decembrie 2010. Pentru aceasta lege, care trebuie sa apara pana la 31 mai a.c., si care se va aplica IMEDIAT dupa promulgare, nu este necesara suplimentarea bugetara. Ea este sustinuta financiar din economiile realizate la buget de catre cele trei structuri (MAI, MApN, SRI), fiind o corectie la Legea 263/2010 si va functiona  numai pana la intrarea in vigoare a viitoarei Legi a pensiilor militare de stat.
Deoarece multi oameni politici si reprezentanti media, ori nu stiu ca exista doua proiecte de lege, ori fac grave confuzii, amestecand elementele celor doua, ii rog pe toti camarazii interesati ca, din tot ceea ceea ce s-a vehiculat in media, in mod deosebit in ultima luna, sa ia drept informatie certa, exprimand pozitia oficiala a Guvernului, numai declaratiile domnilor Victor Ponta - Premier, Gabriel Oprea - Viceprim-ministru, Mircea Dusa- ministrul Apararii Nationale, si Radu Stroe - ministrul Afacerilor Interne.

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU