joi, 6 martie 2014

DREPTUL DE A CANDIDA


DREPTUL DE A CANDIDA

APEL

catre toti membrii SCMD si partenerii din CNSC

 

Doamnelor si domnilor,

Dreptul de a alege si de a fi ales, deci de a candida, este consfintit prin Constitutie dar poate fi restrictionat in mod ticalos si, la noi, aceasta este procedura, prin masuri birocratice.

Potrivit Legii electorale, cu exceptia partidelor inscrise in ultimul an, toate partidele trebuie sa se reinscrie in vederea participarii la alegeri, ceea ce s-a si facut. Dar pentru a candida efectiv la alegerile europarlamentare, partidele trebuie sa stranga acceptul prin semnatura a 200.000 de cetateni, fie ca sunt, fie ca nu, membri ai lor. Candidatii independenti trebuie sa stranga 100.000 de semnaturi ca sa aiba dreptul de a participa la alegeri.

Ceea ce nu este o problema pentru partidele mari, care au listele intotdeauna pregatite, cu morti si cu vii, ca nimeni nu le verifica, este o problema pentru partidele mici, cele nou infiintate si pentru independenti!

Cerand, in luna septembrie 2013, BEC-ului, modelul de tabel pentru semnaturi, independentii si partidele mici au inceput sa-si stranga sacii de semnaturi care sa le permita sa candideze. Spre exemplu, profesorul Radu GOLBAN, cel dat afara de peste tot, pentru ca indrazneste sa ceara de ani de zile tovarasei MERKEL miliardele de euro datorate de Germania, Romaniei, pentru platile neefectuate de Hitler, ca si avocata Aura UNGUREANU din Alexandria, care lupta in numele “Sperantei”, aproape ca au strans suta lor de mii de semnaturi, cand au aflat cu surprindere ca pot sa le arunce la gunoi si ca trebuie sa o ia de la capat pentru ca BEC-ul, constituit abia vineri 28.02.2014, si care nu a avut sef pana luni 03.03.2014, a schimbat cu … o luna in urma, modelul de tabel. Nu in fond ci doar in forma, in sensul ca datele nu se mai completeaza pe vertical ci pe orizontala.

Practic,”indezirabilii” sunt scosi din cursa fiindca nu o sa poata strange 100.000, respectiv 200.000 de semnaturi in doar 16-18 zile. Astfel “ciolanul” europarlamentar urmeaza sa se imparta doar la alde EBA si gasca.

Considerand ca majoritatea electoratului este complet scarbita si satula de minciunile si prestatiile politice de pana acum, ca vrea figuri noi, ridicate din randul nostru, al Societatii civile, va rog respectuos sa fiti de acord, in numele Democratiei si al drepturilor noastre sistematic inculcate de actuala clasa politica, sa acordam sansa de a candida celor porniti de jos, dintre noi.

In acest sens ni s-au adresat:

1.     Independentii: av. Aura UNGUREANU (Alexandria) si

                       prof. Radu GOLBAN (Cluj Napoca);

2.     Alianta Nationala a Agricultorilor (ANA) inscrisa duminica 02.03.2014

                       si formata din Miscarea Agricultorilor din Romania si      

                       Uniunea Democata Romana (UDR), partid declarat

                       “nationalist”, oficial inregistrat in octombrie trecut;

3.     Partidul Poporului – Legea Cojocaru (PPLC). A nu se confunda cu

                        PPDD-ul lui Dan Diaconescu. Este vorba despre domnul

                      Constantin COJOCARU, cel cunoscut pentru Legea

                       Cojocaru, mai nou pentru “Miscarea pentru Constitutia

                       Cetatenilor”, caruia i-ati dat adeziunile dvs. candva, prin

                       OTV, adeziuni ce au fost folosite in alt scop.

 

4.     Partidul National al Mediului (PNM) infiintat in septembrie 2013. Acesta ii are ca simbol pe Horea, Closca si Crisan, coordoneaza rezistenta populara impotriva Proiectului Rosia Montana – Gold Corporation si este format aproape in exclusivitate din rezervisti (majortitatea membri SCMD, fondatori de filiale) si membri ai structurilor componente ale CNSC. Deocamdata este singura formatiune care accepta in integralitatea sa, Lista Nationala, care a fost de acord sa preia conceptul istoric si sa actioneze in viitor sub numele de “Partida Nationala” in scopul producerii de catre Societatea civila organizata (CNSC) a “Alternativei Nationale” in politica romaneasca.

 

Doamnelor si domnilor,

Ca cetatean, eu, Popescu Vasile sau Gheorghe sau Ion, pot sa-mi dau acordul, prin semnatura, pentru a candida in alegeri, tuturor partidelor si tuturor cetatenilor din Romania, concomitent. Asta nu inseamna ca ii votez ci doar ca le permit sa candideze. Cu cat sunt mai multi candidati, cu atat are electoratul mai mult de unde alege. Iar daca ne prezentam cu totii la vot, pe 25 mai 2014, si ii votam pe independenti sau partidele mici, stricam tot jocul smecherilor si avem ocazia sa ne platim politele atat celor care ne-au calcat in picioare, furandu-ne toate drepturile, cat si celor care ne-au mintit ca ni le dau inapoi! Daca vom proceda asa, inseamna ca, cel putin NOI, Societatea civila, am facut “Dreptate pana la capat”!

 

Cei indicati, independenti sau formatiuni politice, ne vor trimite modelele de tabel. Noi le vom trimite tuturor filialelor SCMD si tuturor federatiilor sindicale, sindicatelor, asociatiilor, uniunilor, fundatiilor, etc. componente ale CNSC. Rugamintea catre presedintii acestora este sa le descarce, sa le transmita rapid oamenilor spre completare, si sa le retrimita prin posta sau sa le aduca direct la sediul central al SCMD spre a fi inmanate beneficiarilor.

Pe data de 25 mai 2014, va sosi, din nou, clipa noastra. Sa o folosim!

 

 

Dreptate pana la capat !

 

 

Presedintele SCMD

Col. (r) dr. Mircea DOGARU