luni, 22 septembrie 2014

"SCANDALUL TURCESCU"



ASTEPTAM RASPUNSUL SEFULUI SMG
IN “SCANDALUL TURCESCU”

- In atentia tuturor rezervistilor Romaniei –

Stimati camarazi,
In precampania, extrem de murdara, pentru prezidentialele 2014, un basescu a aruncat o piatra in balta si o suta de destepti ai media s-au bulucit s-o recupereze, impiedicandu-ne sa mai vedem padurea de copaci: faptul ca un candidat ar fi sau ar fi fost ofiter acoperit. O prostie, din moment ce unul dintre candidati de zece ani insista sa-si sustina pretentiile la pozitia suprema, prezentandu-se drept superspion al Romaniei – dl. Gheorghe Dinu, de la Constanta. Abia s-a fasait diversiunea, dupa ce media ne-a incredintat ca nici Basescu nu ar putea sa-l denunte si nici respectivul sa se autodenunte fara a comite un act de tradare si a raspunde penal, cand o diversiune si mai bizara ne-a rebulversat – Robert Turcescu, “El Basisto Maximo”, s-a autodenuntat ca ar fi ofiter acoperit DIA.
Lasand la o parte faptul ca serviciul in cauza nu se mai cheama DIA de un sfert de veac, ci DIM in cadrul DGIA sa analizam situatia.
Robert Turcescu este inapt militar, deci nu putea fi reactivat si nici avansat in rezerva. Si, totusi, in scandalul declansat in 2012 de gl. Corneliu Dobritoiu, pe atunci ministru al Apararii, pe tema acordarii abuzive de grade de colonel si general in rezerva la peste 2.500 de indivizi, din interiorul si din afara sistemului militar, a aparut, alaturi de fruntasul ajuns general, Nicolae Ontanu si numele lui Robert Turcescu in calitate de locotenent colonel. Cum decretul de avansare in gradul de general il semneaza presedintele, rezulta ca ar fi fost facut direct lt.col. de prietenul, cu handicap retroactiv, al presedintelui, amiralul Marin, in 2010, sau de urmasul acestuia la sefia SMG, dl. gl. Danila.
La vremea respectiva, am obiectat ca individul era prea tanar sa fie facut in rezerva lt.col., sugerand ca el si altii din presa basista au primit onorific gradele pentru a putea fi platiti din banii armatei pentru jigodismele la care s-au pretat in interes basist. Pentru ca astfel de indivizi sa poata fi rasplatiti, pensiile cadrelor militare au fost facute praf si rezervistii si-au inceput Golgota, cu mii de victime, neincheiata nici astazi, pentru ca dl. Victor Ponta nu-si gaseste, inca, timpul necesar pentru ca Proiectul Legii pensiilor militare de stat sa intre la vot.
Nu am crezut, insa, nici o secunda, ca respectivul Turcescu ar fi putut fi fabricat, peste noapte, ca ofiter activ acoperit al serviciilor speciale ale armatei. Pentru ca rostul unui ofiter activ acoperit sau al unui ofiter de influenta, este sa faca lobby structurii din care face parte si Tarii. Or, numitul Turcescu s-a comportat ca un isteric tradator de tara si, in mod constant, ca un dusman plin de ura al militarilor si politistilor activi si in rezerva. Cum sa accept ca serviciile armatei il platesc si il protejeaza pe propriul lor asasin? Cum sa accept ca profesionistii nostri ne sacrifica pe noi, militarii si Tara de dragul unui tiran cu zilele numarate? Si, nici astazi, nu accept, chiar daca indivizi strecurati in SCMD au acelasi comportament atacand, de ani de zile, cu furie si ura nejustificata, atat persoanele din conducerea SCMD cat si orice act, gest sau actiune a acestora, totul ducand la ideea ca se straduiesc, din ordin, sa distruga acest organism de lupta pentru drepturile militarilor si ale cetatenilor Romaniei. Inca imi place sa cred, prin urmare, ca “Scandalul Turcescu” nu este decat o noua si ordinara diversiune din arsenalul basist, vizandu-l, intr-o forma sau alta, pe perincipalul candidat! Sau, poate ca, de atata slugarnicie, in pragul despartirii de Marele Idol, sluga Turcescu a luat-o razna!
Oricare ar fi realitatea, actualul sef al SMG va trebui sa ia, oficial, o pozitie si sa apere armata, iar procuratura militara ar trebui sa se sesizeze din oficiu si sa-l ridice pe individ pentru un amplu si profesionist consult medical. Pentru inceput!
Nu pot, insa, sa nu iau in considerare in analiza faptelor si consecintele declaratiilor fostului ministru, dl. Corneliu Dobritoiu. Acesta a fost insultat public de presedintele Basescu, schimbat din functie dupa “Scandalul coloneilor”, iar Lista generalilor, care il implica direct pe presedinte, nu a mai fost niciodata prezentata. Mai mult, un scandal stupid incheiat in 2007, juridic, a fost reluat - asa-zisul proces “Case pentru generali”. Ca si in cazul Becali, cand, pentru a fi agatat acesta, cu exceptia fostului presedinte Emil Constantinescu, au fost arestati si condamnati toti membrii pe linie militara ai CSAT, acum au fost agatati 131 de generali si colonei in rezerva pentru a se lovi, direct, in fostul ministru Dobritoiu. Unsprezece cazuri au fost disjunse, separat dl. gl.(r) Mircea Chelaru, fost sef SMG, acuzat de abuz in serviciu in 2007, cand el era rezervist din 2001 si un lot de 10 fosti sefi ai SMG, ai DGIA si ai Directiilor centrale care l-au sprijinit pe Crin Antonescu in perioada interimatului si care oricum stiu prea multe.
Oricare ar fi adevarul si implicatiile, MApN trebuie sa raspunda oficial si raspunsul trebuie sa fie extrem de taios, pentru ca militarii nu pot fi facuti presul campaniei electorale.
In ceea ce-i priveste pe rezervisti, membri ai SCMD, reafirm ca asteptam pana la 1 octombrie a.c., ca dl. Victor Ponta sa se tina de cuvant, sa dea avizul pe Legea pansiilor militare de stat, aceasta sa intre in dezbatere si sa fie trimisa spre promulgare, asa cum s-a promis, pana la 7 octombrie. Intre timp, pregatim propria noastra campanie, deloc electorala, exclusiv sociala. Contrar afirmatiilor din ultimele zile, nu am semnat nimic cu nimeni, am facut doar oficiul de a transmite, membrilor SCMD si aliatilor nostri din CNSC, rugamintile de a acorda, prin semnaturi, dreptul de a candida, domnului Gheorghe Funar, senatorului Ioan Ghise si candidatului propus de Alternativa Nationala (grupare de ONG-uri si partide mici) – dl. Teodor Melescanu. Rezultatul il va decide, in opinia noastra, votul cetatenilor suprascarbiti de jocurile si prestatiile politice si doritori de intrare, in sfarsit, in normalitate dupa 25 de ani de circ.
Cu stima,

Presedintele SCMD,

Col.(r) dr. Mircea Dogaru