marți, 7 octombrie 2014

REZULTATELE PICHETARII DE IERI, 06.102014




REZULTATELE PICHETARII DE IERI, 06.10.2014
- In atentia tuturor membrilor SCMD –

Stimati camarazi,
Conform aprobarii Primariei Capitalei, pentru o pichetare de maximum de 50 de persoane, ieri, membri ai SCMD din Bucuresti si Constanta, cu presedintele SCMD si 3 vicepresedinti ai CD, s-au adunat la orele 13.30, in fata sediului PSD din Bd-ul Kiseleff nr.10. S-a protestat numai impotriva ilegalului concediu pe care si l-a luat Legislativul pentru a sustine, anticonstitutional, candidatura la prezidentiale, in loc sa continue in perioada 01-07 octombrie dezbaterea proiectelor legilor promise. Conform ordinii, stabilite de ei insisi, urmau sa fie dezbatute in procedura de urgenta la Camera Deputatilor si sa fie trimise spre promulgare proiectele privindu-i pe: 1) diplomati, grefieri, functionari publici din Parlament si Curtea de conturi, fostii parlamentari, 2) revolutionari (inclusiv militari) si 3) rezervisti, adica Proiectul Legii pensiilor militare de stat.
Materialul, destinat presedintelui PSD, a fost depus de o delegatie, la registratura. Discutii     s-au purtat, la solicitarea acestora, la ora 14.30, cu presedintele UNPR, viceprim-ministru, iar la ora 16.00, cu dl. Liviu Dragnea, presedinte executiv al PSD. Celor doi demnitari li s-a inmanat cate un exemplar al solicitarilor oficiale adresate dlui Victor Ponta. Ambii au promis deblocarea situatiei in doua zile, in sensul solicitarilor SCMD.
Presedintele SCMD a anuntat suspendarea actiunii de pichetare pana luni, 13 octombrie 2014, la orele 14.00, cand vom solicita Primariei Capitalei dreptul de participare cu un numar mai mare de membri pentru a primi, oficial, raspunsul la demersurile noastre.
Cu stupoare am aflat cu aceasta ocazie ca un mic grup de membri SCMD din provincie s-ar fi prezentat, in baza unei “pile” pusa telefonic, nu la sediul PSD, ci la alte sedii oficiale, pentru a reclama, nu drepturile rezervistilor, nu legea solicitata de SCMD, ci faptul de a fi recunoscuti drept adevarata conducere a SCMD si adevaratele persoane de dialog. Au fost trimisi la plimbare. Vom verifica aceasta informatie si vom lua masurile statutare care se impun.
Daca promisiunile nu vor fi onorate, vom relua, asadar, pichetarea, luni, 13 octombrie, la orele 14.00.
Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD,
Col.(r) dr. Mircea DOGARU