miercuri, 3 decembrie 2014

Legea pensiilor militare de stat

Ieri, 02.12.2014, dl. Victor Ponta a facut turul grupurilor parlamentare, pentru  a-si asigura sprijinul majoritar in vederea continuarii guvernarii.

La intalnirea cu grupurile PC, afirmatia d-sale, la interpelarea d-nei senator Cristiana Anghel, ca problema pensiilor militare a fost rezolvata, a provocat reactia dura a liderului de grup, dl. senator Dumitru Pelican:  "Nu domnule Prim ministru, sunteti in eroare, este vorba despre Legea pensiilor militare de stat, care n-a intrat in dezbatere la Camera, desi a fost promisa. Oamenii astia, in loc sa fie dl. general. dl. colonel, dl. maior, etc, sunt in continuare dl. X, dl. Y, dl. Z. Este o bataie de joc nemeritata la adresa militarilor, si care continua". Senatorul a cerut rezolvarea Legii pensiilor militare de stat in urgenta.

Sa fie dl. Ponta atat de naiv incat sa nu stie ca, fara avizul d-sale, adica al Guvernului, proiectul nu poate intra in dezbatere? Sa fi uitat ca a fost scos de pe ordinea de zi, pe 01.10.2014, cand dl. Ilie Sarbu, in inutila tentativa de a-si salva doi colegi senatori, vanati de DNA, a trimis Parlamentul in vacanta? A inteles macar acum ca intreruperea lucrarilor, exact cand a fost vorba despre Legea pensiilor militare de stat, despre proiectul legislativ pentru diplomati, grefieri, functionari publici, fosti parlamentari si despre ridicarea suspendarii platii indemnizatiilor la revolutionari, l-a vaduvit de peste 1,5 milioane de voturi? 

Daca nici ieri nu a inteles, viitorul se arata sumbru. Si pentru noi, dar si pentru domnia sa! Cata vreme mai detine majoritatea in Parlament, asteptam indeplinirea promisiunilor facute in luna septembrie a.c.

Acestea sunt prioritatile, nu ce declara Vanghelie, Geoana, Sova sau ce viseaza Blaga, MRU, Boc, Falca ori Roberta Anastase!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU