vineri, 22 ianuarie 2016

24 ianuarie 2016 - Piata Victoriei, Bucuresti Precizari

-In atentia tuturor participantilor militari si civili -
Doamnelor si domnilor,
Deoarece se fac eforturi disperate de a ne diminua numarul, prin derutarea dvs., facem urmatoarele precizari:
1.     Marea Adunare Populara a Societatii civile organizate (CNSC), convocata de SCMD, se va desfasura DUMINICA, 24 IANUARIE 2016, LA BUCURESTI, IN PIATA VICTORIEI. Ea va incepe la ora 11.00 si se va incheia atunci cand vom primi raspunsul din partea Presedintelui Romaniei, la lista de revendicari prezentate domniei sale de delegatii nostri de la Iasi.
2.     Actiunea de la Iasi face parte din strategia noastra  si a fost decisa de Biroul Operativ Central al SCMD. Motivatia o constituie "traditia" deplasarii Presedintelui Romaniei la Iasi, inaugurata de Ion Iliescu, de frica manifestarilor CDR, si continuata de Basescu, de frica noastra. Actualul Presedinte si actualul Premier, desi au fost atentionati de SCMD-CNSC sa nu cada in aceasta capcana, au fost sfatuiti de binevoitori sau inculti sa se duca la Iasi. Ca si astazi, Iasiul gemea, in 1859, de agenti de influenta rusi, potrivnici unitatii si devenirii romanesti. Drept care,  batalia s-a dat pe 24 ianuarie 1859, exclusiv la Bucuresti. Am transmis tuturor membrilor si aliatilor nostri din Iasi, rugamintea de a veghea ca manifestatia sa nu fie transformata, prin actiunea profesionista a agentilor de influenta ruso-europeni, in altceva, asa cum s-a intamplat la Bucuresti, in noiembrie 2014 si in noiembrie 2015.
3.     Manifestatia de la Bucuresti se doreste a fi un omagiu adus celor 30.000 de membri ai societatii civile romanesti care, pe 24 ianuarie 1859,  la ora 11.00, au infrant vointa Europei politice si au deschis drumul spre Unire, impunand dubla alegere a lui Al.I. Cuza.
4.     Manifestatia nu este un Congres ostasesc ci o chemare in vechea traditie romaneasca a intregii Tari "la arme", pentru dreptate si unitate sociala si nationala. Vor participa, pe langa membrii SCMD si ai sindicatelor din Interne, rezervistii care mai simt romaneste, din toate ONG-urile (din Armata, Interne si Servicii). Vor participa insa si ceferistii, si pensionarii civili, si profesorii, si minerii, si functionarii publici, si lucratorii din sanatate, si revolutionarii si altii, mobilizati de liderii lor de sindicat sau presedintii de asociatii.
5.     In conditiile in care, de doi ani de zile, o propaganda abila distruge imaginea Parlamentului, a Guvernului, a Presedintiei, a partidelor si a clasei politice romanesti in ansamblu, Societatea civila organizata atrage atentia Europei, ca si in decembrie 2015, ca exista o forta in Romania, capabila sa se opuna oricaror tentative de federalizare si sa lupte pentru drepturile sociale si nationale ale romanilor.
6.     Dorim nu numai sa scapam Tara de tradatori si de hoti, dar si sa creem conditiile relansarii economiei si dezvoltarii ei, in interesul copiilor si nepotilor nostri.
7.     Celor care se lamenteaza ca "intinam o zi nationala" le atragem atentia ca toate marile actiuni antibasiste ale SCMD, apoi ale SCMD si CNSC, s-au desfasurat pe 24 Ianuarie. Si mai atragem atentia ca 24 Ianuarie 1859 nu a fost o zi de petrecere cu mici si bere, ci o zi de lupta. Organizat de fratii Bratianu (Dumitru si I.C.), condus de locotenentii lor, tribunul N.T. Orasanu si deputatul taran Mircea Malaieru, atacul a 30.000 de patrioti s-a declansat brusc la ora 11.00, asupra zonei Mitropoliei, "o mare vie" de oameni amenintand sa "intre pe usi si pe ferestre" in Camera. In fata strigatelor de lupta "Moarte aristocratilor" si "Traiasca Unirea", cei 64 de tradatori, cumparati de austrieci, prusaci sau rusi, au cedat, de frica, si l-au ales pe Cuza, care nu era pe lista.

Avand conotatie strict sociala si nationala, Marea Adunare Populara convocata la Bucuresti, va riposta, in cooperare cu fortele de ordine, in fata oricarei tentative de manipulare si deturnare a evenimentului, din interes personal, de grup politic intern sau extern.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Asadar, patrioti, va asteptam duminica, 24 ianuarie 2016, in Piata Victoriei din Bucuresti!

Honor et Patria! Vae victis!

PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU