joi, 28 ianuarie 2016

SA PREGATIM “MARTISOARELE” PENTRU GUVERN
Miting SCMD/CNSC in Piata Victoriei, 6 MARTIE 2016
A P E L
Catre toti membrii SCMD, catre toate ONG-urile rezervistilor, catre rezervistii neafiliati, catre toate sindicatele si ONG-urile din CNSC, catre Confederatiile sindicale, catre sindicatele si ONG-urile neafiliate, catre elevi si studenti

Doamnelor si domnilor,
Dupa cum va amintiti, la mitingul din 1 Mai 2012, proaspatul premier Victor Ponta a coborat in strada si a promis ca “MARTI” se vor rezolva toate solicitarile noastre, aproape aceleasi ca si astazi. Dar a uitat sa precizeze … anul!
La mitingul organizat de SCMD pentru Societatea civila, din 24 ianuarie 2016, proaspatul premier Dacian Ciolos a preferat sa fuga la Iasi, de unde a promis ca “LUNI” va discuta cu noi toate solicitarile vizand drepturile salariatilor civili si militari, ale pensionarilor civili si militari, ale revolutionarilor civili si militari. Dar se pare ca si domnia sa a uitat sa precizeze … anul!
In aceasta situatie, pentru a-i reimprospeta memoria, transmitem prezentul Apel convocand o noua adunare populara a Societatii civile organizate, DUMINICA 6 MARTIE 2016. De ce duminica? Pentru a putea participa toti salariatii! De ce 6 martie? Pentru ca este o saptamana a “Martisorului” intre 1 si 8 Martie si nutrim speranta sa nu mai infruntam un ger de -19 grade.
Vom transmite acest Apel permanent si va rugam sa faceti la fel deoarece am constatat urmatoarele: 1) actiunea noastra a fost, din ordin, minimalizata, transmitandu-se oficial, desi eram peste 16500 la orele 12.00-12.30, ca am fi fost cca. 1200-1500 participanti (in acest scop ne-a fost coborata si drona, pentru a nu filma, sub amenintarea distrugerii ei); 2) cele mai usor de rezolvat revendicari, abrogarea Art. 40 din OUG nr. 57/2015 si a OUG nr. 95/2014, au fost transmise spre rezolvare exact celor vinovati de soarta militarilor si a revolutionarilor; 3) de HG-urile privind salariul minim si a 13-a pensie, pentru pensionarii civili saraci nu se mai pomeneste nimic iar despre proiectele de legi privind sistemul unic de salarizare si sistemul de pensii civile, doamna ministru al Muncii vorbeste cu iz de amanare; 4) mai mult, guvernul se pregateste sa emita norme de aplicare in privinta restituirii unor drepturi banesti cf. Legii nr. 223/2015, care desfiinteaza practic restituirea prevazuta la Art. 121 al legii.
Toate acestea ne duc cu gandul la manipularea Guvernului exact de catre aceleasi persoane vinovate fata de noi toti, care vor sa arunce in carca lui Ciolos toate crimele lor, pentru a reapare “curati” in alegeri.
Doamnelor si domnilor,
Pentru ca suntem in an electoral, si un guvern “politic” ar putea fi acuzat de “pomeni electorale”, acest guvern declarat “tehnocrat” nu are voie sa pice pana nu satisface toate revendicarile noastre! Acum, in 2016!
Sa pregatim asadar “martisoare” pentru guvernul Ciolos si sa demonstram celor care isi bat joc de noi de 26 de ani, pe data de 6 Martie, ca suntem multi “cat cucuruzii brazilor” si la fel de motivati ca si Avram Iancu.
Asadar, MITING AL SOCIETATII CIVILE ORGANIZATE, (conform hotararii luate la 24 ianuarie 2016, prin vot unanim, de catre participanti) DUMINICA 6 MARTIE 2016, INCEPAND CU ORELE 11.00, IN PIATA VICTORIEI DIN CAPITALA!
Asa sa ne ajute Dumnezeu!
P./Organizatori,
Presedintele SCMD

Col.(r) dr. Mircea DOGARU