luni, 21 martie 2016

Catre,
COMISIA PENTRU MUNCA SI PROTECTIE SOCIALA A CAMEREI DEPUTATILOR
Domnului Presedinte SOLOMON ADRIAN

        Domnule Presedinte,

         Prin prezenta, Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) si ONG-urile asociate ale rezervistilor proveniti din Armata, Interne si Servicii, va solicita sa analizati din punct de vedere constitutional si sa dati aviz negativ urmatoarelor, aberante, initiative legislative:
                               -Art. 40 din OUG nr. 57/2015, deoarece constituie o ordonanta in sine, in 30 de articole, strecurata intr-o OUG care stabileste salarizarea civililor pe 2016 desi are ca obiect anularea neconstitutionala a unor prevederi ale  Legii nr. 223/2015 a pensiilor militare de stat;
                               -Plx. 813/2016, propus ca amendament al Legii nr. 8/2006. In fapt, in loc sa se precizeze in lege ca din sistemul public de pensii fac parte toate pensiile obligatorii de stat, indiferent de legea care le stabileste, ca pensii ale Pilonului I, deci inclusiv pensiile militarilor si politistilor, magistratilor, pilotilor, grefierilor si ale altor categorii cu legi speciale, perpetueaza aberatia existentei unui alt sistem, pe langa cele doua existente (public si privat) si LEGALIZEAZA DISCRIMINAREA militarilor si politistilor, prevazand ca indemnizatiile de creatie instituite prin lege sa aibe cuantumuri diferite pentru civili (50%) si militarii si politistii in rezerva (10 %). Urmare a acestei aplicari a legii cu doua unitati de masura, toti rezervistii, nu numai membrii uniunilor de creatie, si-au pierdut integral, de la 1 ianuarie 2016 si dreptul la bilete la tratament si odihna.
      
          Propunem ca amendarea Legii nr. 8/2006 sa se faca prin precizarea ca din sistemul public de pensii fac parte toti detinatorii pensiilor obligatorii de stat, indiferent de legea prin care acestea au fost instituite.

      Cu multumiri anticipate,
      Presedintele S.C.M.D.,

 Col.(r) dr. Mircea DOGARU

P.S. Aceasta adresa a mai fost trimisa si presedintilor comisiilor: juridica, de disciplina si imunitati, aparare, ordine publica si siguranta nationala, buget, finante si banci si pentru egalitate de sanse pentru femei si barbati.