joi, 16 februarie 2017

TARA, TARA VREM OSTASI
-         SA RADEM CU S.R.I.-UL -
Generalul Coldea a fost retras ...sau Nu! Dar cu o floare nu se face primavara!  Coldistii au ramas si se bat pentru functie. Mai nou, au hotarat sa-si demonstreze utilitatea copiindu-i pe fratii lor de la M.Ap.N. Intrucat, de 7 ani de zile, juristii, cadristii si finantistii armatei au dovedit o imaginatie uluitoare in a-si bate joc de rezervisti, trimitand cate 250 pe luna la Ghencea Militar si in alte lucruri de retragere, similare, prin masurile luate impotriva dreptului la pensie, omologii de la S.R.I. au vrut sa demonstreze ca pot fi mai buni.
In toamna trecuta, semnalam ca, dupa ce si-au indemnat ofiterii operativi sa iasa la pensie ca sa-si poata aduce vasalii, dupa metoda Pahontu, le-au rupt rapoartele de trecere in rezerva cu drept de pensie, sfatuindu-i sa iasa din sistem prin demisie, daca vor sa-si primeasca rapid drepturile... la Sfantu Asteapta.
Astazi, voinestii S.R.I.-ului au gasit o explicatie de-a dreptul ciudata pentru a-si impiedica militarii voluntari gradati sa-si ceara dreptul la salariul minim pe economie. De ce sa le plateasca 1450 de lei pe luna cand pot sa le dea, in continuare, 1250. Pe scurt, comandantii au fost instruiti sa le explice gradatilor voluntari ca, in fapt, ei nu sunt militari. Si abia acum urmeaza cireasa de pe tort. Li s-a mai spus ca legislatia respectiva, cu salariul minim, oricum nu se refera la militari. Deci nu vor primi salariul minim pe economie. Bietii copii n-au inteles nimic. Daca nu sunt militari, inseamna ca sunt civili si daca legea se aplica doar la civili trebuie sa primeasca sporul la salariul minim. Iar daca nu sunt nici civili nici militari ... ce sunt? Ca sa-si clarifice situatia, caporalii S.R.I.-ului au cerut, prin rapoarte scrise, propriile date financiare de incadrare. Au fost injurati pentru ca ar fi trebuit sa stie ca militari ce inseamna secretul militar. Drept care au ramas intr-o confuzie totala. Si noi la fel! Ca si militarii voluntari gradati ai M.Ap.N., trimisi pe salariul minim in teatre de operatii, fara a li se recunoaste statutul de veteran si veniturile obtinute acolo, la inca nebuloasa pentru ei, stabilire a pensiei. Drept care, intrebam din nou ...
Cand se va face curatenie la M.Ap.N., in Departamentul S.R.I.-stei Otilia Sava? Si, mai nou, cand se va face curatenia generala la S.R.I., prin eliminarea neprofesionistilor, unsi politic in functii sau ca un favor facut lui George Soros?
Honor et patria! Vae victis!
Presedintele S.C.M.D.

Col. (r) dr. Mircea DOGARU