joi, 23 mai 2013

Multumiri pentru votul din Senat


Ieri, 22.05.2013, in Senatul Romaniei, s-a votat in unanimitate Proiectul Legii reparatorii pentru rezervisti (L 121/22.04.2013 ) solicitata de SCMD si promisa de conducerea USL la 4 martie a.c. Ca orice proiect de lege, si acesta a avut nevoie de demonstratia existentei surselor de finantare. In acest sens aduc multumiri, in primul rand domnului premier Victor Ponta, pentru ca in acordul Guvernului a prevazut posibilitatea aplicarii imediate a masurilor reparatorii daca exista fondurile necesare, de asemenea, domnilor ministri Mircea Dusa si Radu Stroe, ca si directorului SRI, George Maior, care au demonstrat ca exista fondurile necesare la cele trei structuri, prin economii, fara afectarea actualului buget.


Deoarece, in ciuda evidentei, au existat voci si in politica si in media care au abordat dupa ureche subiectul, spre a acredita, voit sau nu, ideea ca "nesimtitii" de militari vor banii lui Nea Gheorghe, se cuvin multumiri, pentru modul in care a explicat cat se poate de clar in Senat chestiunea financiara, si d-lui viceprim-ministru Gabriel Oprea. Ne dorim ca o astfel de explicatie sa fie data public si in Camera Deputatilor.


Precizez ca actuala Lege reparatorie, daca va fi votata si promulgata, va fi in aplicata pana la intrarea in vigoare a viitoarei Legi a pensiilor militare de stat. Ea nu prevede "mariri" de pensii, nici macar actualizari la nivelul 2013, ci revenirea ajutoarelor sociale ale rezervistilor discriminati la nivelul fostelor pensii militare din 2010. 

Aceasta lege este strict necesara, deoarece rezervistii sunt loviti, in baza Legii Anastase, de un nou val de revizuiri, care le micsoreaza, din nou, cuantumurile deja scazute, sau ii aduc sub nivelul lui 2010 si pe aceia ale caror cuantumuri crescusera. In aceste conditii, mortalitatea in randul rezervistilor a atins cote alarmante, fiind sporita de orice declaratie iresponsabila facuta de neaveniti, in media. Este motivul pentru care imi rezerv dreptul de a actiona in justitie daca vor mai apare declaratii iresponsabile.


Speranta noastra este ca Proiectul Legii reparatorii va fi votat in deplina cunostinta de cauza si in Camera Deputatilor (la lamurirea membrilor careia toate filialele nostre din teritoriu sunt chemate sa contribuie) saptamana viitoare, masurile reparatorii putand fi aplicate imediat dupa promulgare. 

De asemenea, speram ca Proiectul Legii pensiilor militare de stat (care se va aplica de la 01.01.2014) va intra pe circuit tot saptamana viitoare.


Tuturor celor care ne-au sprijinit si ne sprijina, in numele dreptatii si impotriva discriminarii, le aduc, inca odata, multumirile noastre.


Cu stima,

PRESEDINTELE SCMD,

Col. (r) dr. Mircea DOGARU